Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blondyna.d

co na Mikołaja

Polecane posty

Wiem, wiem – bardzo poważny problem :D ale tak: Młody śpi, za oknem zimno i mokro i tak z nudów buszuję po allegro... Mikołajki już za miesiąc – fajnie nie? :D Macie jakieś pomysły? Wpadło Wam może ostatnio cuś ciekawego w oko?

dla 10 latka kupię Simsy Dodatki jakieś i będzie oki :) dla mojego - choćby dostał kredki czy plasteline to i będzie się cieszyć, choć sama chciałabym mu kupić coś fajnego... najtrudniej z 6 latkami :(

A orientujesz się czy może coś zbierają? Wiesz jakies kolekcje dinozaurów czy coś. Ja mam siostrzenice 5 letnia i na Mikołaja jej kupie kucyka, bo ona jest teraz zakochana w kucykach. Tylko takiego małego, bo pod choinkę duży będzie:) A dla chłopaka może coś z tych małych lego? Albo jakiś transformers, one są teraz też modne. Mój 9latek napisał list do Mikołaja i się załamałam: 1) laptop, 2) złota rybka, 3) lego Rzymianie i Barbarzyńcy, 4) pamiętnik z kłódką 5) koszulka z czaszką ( bo wujek taką ma:P), 6) nowe rolki ( bo babcia moje pożyczyła) i reszty już nie pamiętam. Ale go zapytałam czy Mikołaj ma sobie wybrać jeden prezent to oczywiście odpowiedż: no jak to??? wszystko z listy!! hehehe

:) no Chrześnica to fajna dziewczynka, kiedyś chciała BabyBorn ale wg mnie chyba 6 latka jest za duża na lalke, a do tego 200zł na mikoja to trochę sporo... a zbierać nic nie zbiera, czasem podpali się ja jakąś zabawke, jak w zeszłym roku chciała Agatkę, dostała, wzieła ją kilka razy do przedszkola i tyle, jakoś za często się nią nie bawiłą... a Chrześniak - tak delikatnie mówiąc to jemu i jego braciszkowi się w dupie przewraca i co nie kupię to będzie "eee takie". Na dzień dziecka to wiem że jego kolekjca liczyła coś ok 130 resoraków Hot Wheels, do tego jakieś pętle, smoki i cholera wie co jeszcze...

Gość myszzzz
Kupuj :D Jak będzie duży, to jego żona będzie miała z nim dobrze ;)

qrde, nie wiem jak ale zapomniałam o córce szwagierki - ups.. to jeszcze będę potrzebować coś dla 5 msc dziewczynki :D no i moje największe dziecko - chłopiec 28 lat :D :D :D oj sporo tego mi się nazbierało...

ja mam 6-letnia siostre,mysle ze fajny pomysl z ta tablica,mlodsze dziecko jeszcze nie potrafiloby sie tak skupic na tej zabawce,a tak ogolnie to u siostrzyczki w zerowce to jest jakas moda na te \"princeski\"

Gość hjfhjhgjjhj
dla 3 latka laptop edukacyjny

Gość kkkkkkkk
dziewczyny a wy te prezenty na mikołajki kupujecie? A później na święta jeszcze jedne?

Gość jjjjjjjjj
ja na mikolajki nie kupuje nic drogiego,doslownie drobiazg.doppiero na swieta szalejemy z prezentami.

Gość SHINEeee
6 latka za duza na lalke BabyBorn?To wlasnie sa lalki dla tekich dziewczynek- sama kupilam corce Baby Born jak miala 3 latka- obecnie ma 6- i wtedy byla na nia za mala- wszystkie te nocniczki , zupki , kupki- nie umiala tak dobrze-a dzisiaj ma prwie 6 lat i ma CHOU CHOU i Baby Born- placzace, robiace kupki i super sie bawi - jest mamusia a to jej dzieci-stanowczo odradzam zakupu tego typu lalek dla dzieciw wieku 3 - 4 lat.

Gość SHINEeee
laptop edukacyjny dla 3 latka to zabawka nietrafiona- bo czy takie dziecko zna literki?Potrafi dodawac, odejmowac?NIE wiec nie skorzyta z zabawki tak jak powinno....

ja kupuję na mikołaja i na gwiazdkę - u nas nie ma reguły czy to mikołajki czy wigilia - kupuję prezent na 1 jak i na 2 okazję ale jeśli na mikołaja akurat trafi mi się coś droższego to na wigilię kupię coś skromniejszego. poza jednym (wg mnie rozpuszczony) dzieckiem, reszte mam fajnych dzieciaczków które cieszą się nawet z drobnych prezentów :) i albo mi się zdaje albo z roku na rok zabawki są coraz droższe

Gość kkkkkkkk
my to tez na mikołajki to własnie drobiazg i ja kupuje tylko córeczce zabawke a bratu siostrze męzowi i mamie po mikolaju czekoladowym i starczy na święta kupujemy prezenty :)

Gość SHINEeee
Ja to mam dopiero w grudni:))6 grudzien mikolajki -13 grudnia urodziny corki no i 24 gwiazdka:)))

Gość kkkkkkkk
ale u nas w rodzinie tak sie przyjęło i tak własnei jest od zawsze na mikolajki słodycze ewentualnie jakas książeczka dla brata lub siostry a na gwiazdke dopiero szalejemy z prezentami... u innych jest inaczej to wszystko zalezy czy stac nas na to czy nie :)

Gość kkkkkkkk
shineee - ja 20 grudnia mam męża urodziny ... i zawsze głupio mi było dac mu jeden prezent dlatego kupowalam i na urodziny i na gwiazdke a on za kazdym razem mowil zeby na gwiazdke tylko hehe:Pa za raz po gwiazdce w styczniu mam córeczki urodziny:)

Gość SHINEeee
Co de ceny zabawek- to z roku na rok jest ich coraz wiecej i ja dochodze do wniosku ze naprawde trudno sie zdecydowac na cos- moja corka chce lalki barbie-teraz puszczaja wiecewj reklam niz kiedykolwiek i bedzie ich jeszze wiecej:))Ale dochodze do wniosku ze raz na rok mozna zaszalec i kupic super zabawki takie o ktorych dziecko naprawde marzy- niech ma super wspomnienia:))Pozatym jak to u Was jest?Czy Wasze dzieci wierza w Mikolaja?Bo moja corka pisze listy, maluje to co chce dostac i szykuje ciastka i mleko dla Mikolaja:)))

qrcze tylko właśnie że ja widziałam te BabyBorn u sąsiadek u dziewczynek 3-4 letnich i tym się zasugerowałam.. chyba za bardzo sie przejmuje ale ostatnio zrobiłam się mega wybredna, po tym jak widze jak mój Synek ma podejście do tych super fajnych (wg reklam) zabawek - z jednej strony - wiadomo - kupię mu FP - bezpieczne, nie łamie się, edukacyjne (jak wszystko ostatnio chyba) ale jak widzę że on i tak woli ciastoline, młotki i inne pierdołki to sama nie wiem, a jak już mam kupić 6 latkom to już kompletna klapa - normalnie zacofana jestem i nie mam pojęcia co interesuje teraz dzieci 6 - 10 letnie...

Gość SHINEeee
Hm to jezeli chce tylko jeden prezent to kup jeden:))W sumie to bez znaczenia prawda?Liczy sie pamiec:)Dokladnie wszystko zalezy od mozliwosci bo smieszne jest wydawanie ostatniej zlotowki na BARDZO DROGIE prezenty a potem chyba zeby w stol prawda?Sama mam kolezanke ktora ma 2 dzieci i kupuje im takie prezenty ze naprawde czasami z mezem zastanawiamy sie czy te dzieci to w ogole doceniaja?Maja wszystko wiec kupno glupiej lalki jest niczym - zobaczy nawet jej dobrze rozpakowac nie chce bo to nic takiego gdzie inne dziecko szalalo by z radosci- kwestia tego jak wychowujemy dzieci.

Moim zdaniem spokojnie dziewczynka mozesz kupic lalki Barbie czy podobne.Zapewniam Cie ze 6 latka nie jest za duza na lalki.Sama mam 11letnia corke i dla niej jeszcze do niedawna lalki byly najlepszym prezentem na kazda okazje.

Gość SHINEeee
Jak juz pisalam wczesniej sama mam w domu 6 latke- i u dziewczynek teraz kroluje Barbie Mariposa , Barbie ksiezniczka Liana-jakies takie zwierzaki ze jak sie je przytuli to zmienaja kolor i takie zwierzaki po ktorych mozna pisac mazakami-zalaczone w zestawie i potem sie je pierze w pralce i sa znowu czyste i gotowe do nastepnych malunkow:) A jezeli Twoj synek lubi ciastoline , mlotki etc etc to kup mu to co ON LUBI nie podazaj za glupia moda bo wydzasz mase kasy a dziecko nie bedzie sie tak cieszylo jak z glupiej plasteliny wlasnie.:)