Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyklapniety wlosss

mam cienkie beznadziejne wlosy

Polecane posty

wygladam jak zmokla kura. na dodatek sa slabe wypadajace i najgorsze to ze mam strrasznie duzo siwych wlosow :-((((((( i to ciagle farbowanie dodatkowo je obciaza . chyba zwariuje przez te wlosy. jak ja zazdroszze dziewczyna ktore maja ladne geste wlosy....:-(((((((((

Gość fifi*****
wcieraj w skore glowy podgrzany olejek rycynowy - ale systematycznie. Najlepiej na noc albo w dzien na kilka godzin. Wczesniej zmocz wlosy porzadnie bo olejek wciera sie dosc ciezko. opuszki palcow maczac w olejku i raz przy razie smarowac skore. do szamponu tez mozesz dodac 2-3 kropelki olejku. ja tez mam takie cienkie wlosy , odkad uzywam olejku wygladaja duzo lepiej i tak nie wypadaja.

dobra rada posluchaj olejek rycnowy najlepszy do tego tylko odzywki ktore sie splukuje (bez splukiwania w ogole sobie podaruj) wybieraj farby bez amoniaku ( np. casting L'oreal) bo mniej niszcza wlosy...no i duzo owocow i warzyw w diecie i dodatkowo suplementy

no nie wiem stosowalam przed laty ten ollejek i mialam wiecznie tluste wlosy a przez to ze tluste to i przyklapniete :-( mam mowi ze powinnam zrobic trwala ale nie wiem czy to dobry pomysl.

przede wszystkim jedz dużo owoców i warzyw, spędzaj czas na świeżym powietrzu, najpierw trzeba pomóc sobie od środka a potem zabrać się za \'chemię\' czyli farbowanie, ew. trwałą itp.

ale ja akurat odzywiam sie zdrowo jem uzo owocow i warzyw ale jakos to nie ma wplywu na moje wlosy. a mam juz tyle siwych ze musze je farbowac. mam chyba ponad 50 procent siwych wlosow :-(((((((((

uu, już rozumiem... to siwienie chyba jest genetyczne, ja też siwieję, ale jeszcze nigdy nie farbowałam włosów.

ale ja akurat odzywiam sie zdrowo jem uzo owocow i warzyw ale jakos to nie ma wplywu na moje wlosy. a mam juz tyle siwych ze musze je farbowac. pzryczyna siwych wlosow lezy gdzie indziej :) siwiec bedziesz nie zatrzymasz tego.

Gość fifi*****
A jak stosowalas ten olejek ? Pewnie za duzo go mialas na glowie , skoro zmyc nie moglas? Moje wlosy wlasnie dzieki olejkowi porzestaly sie przetluszczac. A glowe musialam myc codziennie . Rano umylam a wieczorem juz byly tluste i przyklapniete. Ja tez farbuje wlosy bo mam duzo siwych . Trwalej jednak nie polecam bo po jakims czasie wlosy beda w jeszcze gorszej kondycji. Aha - i jedz cebule , surowa. To tez pomaga.

Gość madzia776
to wez sobie zagescij albo przedluz wlosy i juz

Gość lolka ta od bolka
a duzo tego olejku wcierałyscie na włosy? pamietam ze z 2 lata temu tez to robiłam z kilka mies i moze nie tylko co przestały wypadac ale zaczeły rosnacnowe, ciemnejsze i o wiele grubsze, a mieszałyscie moze loejek z nafta kosmetyczna? a czym najlepiej zmywac ta miksture? tzn jakim szmaponem ja myłam dopoki nie byly czyste nawet z 4 razy

olejek diodawalam albo do szamponu albo nakladalam na wlosy albo sam ale naprawde znikoma ilosc albo robilam taka mikksture z jakiem i czyms tam jeszcze. nafta kosmetyczna do zabojstwo dla moich wlosow. po 5 myciach dopiero sie zmywa to paskudztwo ale po 5 myciach nie w ten sam dzien tylko z odstepami jednego dnia. siwienie pewnie genetyczne i ten cienki wlos tez. mam w miare geste wiec zageszczenie to chyba nie dobra metoda. mam geste ale bardzobardzo cienkie oklapniete i nie podatne na ukladanie

Gość lolka ta od bolka
w sierpniu wychodze za maz i chciałabym zeby włosow bylo troche wiecej, wiem ze to neiduzo czasu ale jestem dobrej mysli, latek jadlam duzocebuli i faktycznie o wiele mniej ich wypdalo. A jakis szmpon? ja stosuje dermene z 4 mies ale nie zauwazylam spektakularnych efektow. Włosy myje co dzien. Moze moj blad polega na tym ze najpierw myje jeszamponem zwyklym pokrzywowym, z czarnej rzeczy albo z innych ziól, a dopiero potem dermena. a jakies witaminki? z moich włosow nafta schodzila calkiem dobrze

ja kiedys stosowalam dermene i rzeczywiscie zachamowala mi wypadanie wlosow ale strasznie je przetluszczala i jakies takie przyklapniee byly no i rosly jak szalone co w moim przypadku nie jest dobre bo szybko mialam siwe odrosty przy skorze a przy skorze akurat mam prawie wszystkie siwe :-(((((((((

Gość gość
To spróbuj je odżywić. Zobacz sobie np. ten olejek - http://olejek-sezamowy.pl Ja go stosuje i fajnie działa. Można go nawet stosować przy łuszczycy :)