Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo trzeba sie wydepilowac p

O CO CHODZI Z TA PASTA CUKROWA??????????????????????????????????????????????????

Polecane posty

woda + cukier + woda podgrzac i co ? nalozyc to na skore? i co dalej? ile z tym siedziec? a pozniej co? zerwac czy maszynka po tym ?? nie mam pojecia..,;/ wlasciwie to chodzi mi najbardziej o miejsca intymne.. prosze o jakiekolwiek odpowiedzi , :) pozdrawiam :)

Gość jannneeetet
polecam plastry do depilacji jednak :D

hm.. wyczytalam gdzies ze to jest bezpieczniejsze ? i ze nie podraznia..

aaa chcialam zapytac jeszcze na ile czasu wystarcza taka depilacja ???? :)

hejjj jest tu ktos ?

Gość kasia 84
Depilacja cukrem przeznaczona jest przede wszystkim dla osób o wrażliwej skórze, bo pasta cukrowa nie zawiera żadnych składników chemicznych (jest w pełni naturalna). teks ze strony www.kobietaidealna.pl/katalog/firmy/usluga/63# tam znalazłam kilka informacji na ten temat.. a zabieg polecam! Nogi mam bez zarzutu

Gość kasia 84
"Depilacja cukrem przeznaczona jest przede wszystkim dla osób o wrażliwej skórze, bo pasta cukrowa nie zawiera żadnych składników chemicznych (jest w pełni naturalna)." wiecej znajdziesz na www.kobietaidealna.pl/katalog/firmy/usluga/63# tam znalazłam kilka informacji na ten temat.. a zabieg polecam! Nogi mam bez zarzutu!!

Gość Beata29
Ja również polecam www.kobietaidealna.com sama dzieki niemu znalazłam genialny gabinet gdzie depilują również pasta cókrową ;)

Gość ahaaaa
I co? Ile daje się tego cukru i ile wody? I podgrzać, tak? Na gorąco nałozyć na np. nogi.. wziąźć jakąś szmatke i to na to nałozyć i oderwać??

Pasta cukrowa to nic innego jak cukier, woda oraz sok z cytryny. Ta metoda depilacji swoje korzenie ma w krajach arabskich, gdzie od dawna tamtejsze kobiety depilują się w taki właśnie sposób. Tu masz link do informacji o tym sposobie depilowania ciała http://depilacjalaserowa.net.pl/2010/07/16/depilacja-pasta-cukrowa-przepisy/ Jest to jedna z najtańszych, a zarazem najbardziej naturalnych metod pozbywania się zbędnego owłosienia. Wykonuje się ja według następującego przepisu: dwie szklanki cukru kryształu, jedna czwarta szklanki soku z cytryny i jedna czwarta szklanki wody. Wszystkie składniki należy połączyć ze sobą i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, po około pięciu minutach trzeba zmniejszyć płomień gazu, aby substancja uzyskała brązowy kolor. Zdjąć naczynie z pastą z gazu i odstawić do wystygnięcia. Najważniejsze w wykonaniu pasty cukrowej jest otrzymanie odpowiedniej konsystencji. Tak przygotowaną pastę cukrową musisz potem ugniatać w palcach tworząc mała kulkę, potem nałożyć na fragment ciała, z którego chcesz usunąć włoski, wygładzić ją, a następnie szybkim ruchem zerwać, potem czynność powtórzyć na kolejnych fragmentach ciała.