Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xmadziuskax

Ile i jakie skonczyliscie kierunki?

Polecane posty

Gość Sorry ale ekonomista
avenuska a jakie kierunki kończyła ??

Gość Kreatywna i zaradna.
Ja skończyłam SAPU- projektuję odzież, buty, bizuterię i nie pracuję w tesco a dla dobrej firmy odzieżowej jako projektantka, zarabiam dobrze i jestem szczęśliwa, bo połączyłam pasję z pracą.

inżynieria materiałowa pedagogika handel zagraniczny menedżer sportu i turystyki..... wszystkie dzienne, na państwowych uczelniach w krakowie

Gość po to studiować hmmmm
nikogo przecież nie przekonuję, że ma być nieszczęśliwy. po prostu uważam, że warto mieć ambicje i nie popadać w huraoptymizm, bo w czasie roku szkolnego można drugą pensję na korkach wyciągnąć. przy porównaniach w dół zawsze wypada się ach i och. zawsze znajdzie się ktoś kto ma gorzej i można powiedzieć "jestem boss, bo mam lepiej niż on". uważam, że polecasz innym filologię angielską jako świetny kierunek, gdy tymczasem wiedzie Ci się tak sobie.

to ile ona lat się kształciła i dlaczego tak marnie teraz przędzie?

Gość na korki w lipcu nikt nie
przyjdzie

o to chodzi! skończyłaś szkołę policealną i masz dobrą pracę, która jest Twoją pasją a i pieniądze spore! gratuluję. lepiej być dobrym krawcem niż marnym magistrem (nie będę wymieniać zawodów, żeby mnie nie zjedli :P ).

Gość DO AVENUSKA
strac sie lepiej bo frowasz po wszystkich topikach i za bardzo madrujesz. Nie uczysz sie i nie pracujesz wiec jak nie masz co robic to z nudow lepiej posprzataj mieszkanie a nie denerwuj ludzi swoimi wypowiedziami

Gość hghghgfh
Nie namawiam nikogo na anglistyke. Dla mnie 2600 to wystarczajaca kwota,dla samotnej osoby w malym miescie.

:P :P :P heheh.... udajesz mądrą to Ty.... podkreślam: UDAJESZ, nie jesteś...

idę spać. 🖐️

avenuska - te kierunki, które wymieniłaś właśnie potwerdziają, że jak się nie kończy konktretnego kierunku to tak jest...a niestety żaden z tych kierunków nie jest konkrenty, może poza tą inżynierią, z tym że na to z kolei nie ma zapotrzebowania.... Moi znajomi kończyli prywatne finanse, większośc pracuje w zawodzie...a mają tylko lic i teraz zaocznie się uzupełniają..

Gość lolek_matolek
a ja sobie koncze studia na \'prestizowej\' polskiej uczelni (tak niwua o niej studenci, progesorowie i takie panuje ogolne przekonanie w spoleczenstwie). dostaje tam stypendium, za rak skoncze z tytulem, jak mi sie nie odechce cos tam czasem zrobic to moze nawet z wyroznieniem i powiem wam jedno. STUDIA TO KPINA!!!!!!! przez takich baranów jak autor tego topija ten kraj wyglada jak wygląda. ja osobiscie bardziej szanuje czlowieka po zawodowce, który jest dobry w tym co robi, niz jakiegos osła z 10 tytułami magristra, bez jakichkolwiek umiejetnosci. naszczescie pracodawcy powoli zmieniaja nastawienie do papirkologi i coraz czesciej patrza na umiejetnosci. ja jesli bede kiedys robil kolejny, kurs, kieunek czy jeszcze cos innego to napewno postawie na cos co moze mi sie przydac i dac kase a nie kolejny tytuł.

lolek - problem jest tego typu, że 90% kierunków w kraju to prawie pewne bezrobocie :/

Gość dawidawa
skonczylam pedagogike, fakt trudno bardzo nie bylo, ale nie tak sielankowo jak tu niektorzy mysla :) To bylo 5 fantastycznych lat, beztroski, niczego nie zaluje. Pracuje w Anglii w szkole, zarabiam ok 2000 tys funtow na miesiac. 🖐️

Gość lolek_matolek
ja bym powiedzial raczej, ze problem w tym, ze 90% ludzi nie wiem po co wogole idzie na studia. tzn nie po to by sie czegos nauczyc, tylko po to zeby miec papierek, a pozniej placz, ze mnie do pracy nie chca. moim skromnym zdaniem praktycznie czego by sie nie studiowalo, a jest sie w tym dobrym to jest szansa na dobra prace. jesli ktos do tego dozuci jeszcze pasje tu mysle ze nawet na wiecej niz dobra prace. pozderawiam wszystkich, ktorzy wiedza czego chca od zycia i ide wypocząc

Gość a mnie się wydaje...
że większość ludzi wybiera studia \"fajne\". tylko ta \"fajność\" potem nie przekłada się na finanse. \"fajnie\" jest studiować politologię, resocjalizację, filologię, pedagogikę, psychologię... to takie miłe pracować z dziećmi, nawracać trudną młodzież na dobrą drogę, uczyć w szkole, pomagać innym i ogólnie czynić dobro... młodzieńcze ideały...

ponadto to są też łatwe studia ;)

Gość olewam małolatów
a bo ja wiem czy filologia polska to łatwe studia? na ekonomii miałam duuuuuuuuuuuuuużo łatwiej niż na polonistyce.

Gość gość 11
Ja skończyłem 6 kierunków Anglistykę Chemię Edukację dla Bezpieczeństwa podyplomowe Psychologia podyplomowe Logopedia podyplomowe Fizjoterapia podyplomowe

Gość gość
Skończyłam Biotechnologie i pracuje w firmie kosmetycznej. Ógólnie nie narzekam.

Gość Kamil

W zeszłym roku obroniłem magistra z fizyki na UWR i aktualnie spełniam swoje marzenie o pracy nauczyciela. Jestem na 2 semestrze studiów podyplomowych z przygotowania pedagogicznego na WSKZ. Zastanawiam się też nad zrobieniem podyplomówki z logopedii, bo wyższa szkoła kształcenia zawodowego oferuje studia podyplomowe przez internet. Mimo moich pierwotnych wątpliwości postanowiłem się zapisać (skusiła mnie cena) i nie żałuje! Oszczędność czasu i pieniędzy. Jeśli ktoś jest zainteresowany to zachęcam do odwiedzenia strony: www.studia-pedagogiczne.pl