Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pieczareczkaa

grzybica układu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

Gość Roch
Nie chce polemizowac nt. sposobow leczenia, poki co zostaje przy swoim ze farmaceutyki da sie zastapic tym co jest w naturze a poza tym dzialanie farmaceutykow jest duzo bardziej inwazyjne dla organizmu. Na jedno tylko chjcialem zwrocic uwage, mianowicie diete. Racje mial doktor jezeli opieprniczal kogos za zle odzywianie sie. Takie podejscie nic nie moze pomoc, bo caly problem polega na tym aby organizm byl odpowiednio odzywiony, w tym wlasnie rzecz w leczeniu aby organizm mial wszsytko czego mu potrzeba. Zawsze kiedy mowi sie o diecie nie ma i nie moze byc mowy o glodzeniu organizmu. Z drugiej strony mi lekarz tez zarzucal anemie itp. sprawy, a od kiedy przeszedlem na warzywka czuje sie o wiele lepiej, z tym ze ja sobie nie odmawiam jedzonka, jak jestem glodny to po prostu jem, jednak od czasu kiedy zaczalem sie swiadomie leczyc nie czuje glodu. PRoblem jest raczej z wlasciwym odzywianiem, nie zawsze chce mi sie przyrzaddzac surowki i inne dania wiec jem czasem gotowce. Niech nikt tego nie odbiera jako wymadrzanie sie czy proby dyskredytowania czyjegos sposobu leczenia. Kazdy z nas odpowiada za swoje zdrowie i sam decyduje co z nim robi.

Gość zdesperowany13
mialem i plesniawki i afty i bialy jezyk i przewlekla grzybice skory. po pol roku zmagan moge z czystym sumieniem powiedziec ze medycyna natrualna nie mozna sie wyleczyc - moze tylko pomoc w walce. przez 3 miesiace dostarczalem ok 2000mg allicyny do organizmu i poprawa byla bardzo nieznaczna. zreszta gdyby medycyna naturalna pomagala zawod lekarza konwencjonalnego dawno by upadl. chory orgaznim nie jest w stanie sobie sam poradzic

no byc moze jest jakies drugie dno gabsonik, kazdy organizm jest inny i byc moze u niektorych naturalne metody rzeczywiscie moga byc nieskuteczne. Zdesperowany, napisz cos wiecej najlepiej na mojego majla :]

gabsonik zgadzam sie z tym co piszesz o czosnku, ma bardzo duze dzialanie,ja bralam leki na grzyba, usunelo sie czesc ohydnych objawow, ale po odstawieniu objawy wracaja, zaczelam tez pic wywar z czosnku, po prostu gotuje go chwile dwa trzy zabki czosnku i pije na dwa razy, mysle, ze jak ktos sie zle czuje po surowym czosnku, to powinien pic wywar z niego po prostu przegotowany, takowy tez dziala i jest delikatniejszy, ja surowego tez nie dam rady brac niestety, i widze, ze czosnek powoli dziala, nawet moja suchosc w gardle zaczyna coraz bardziej sie usuwac i pieczenia w zoladku i jelitach tez rzadziej wystepuja, wierze tez, ze wybije grzyba czosnkiem, choc caly czas czekam na orzech wloski stiopa mysle, ze skoro sie zle czujesz po czosnku to sprobuj choc dwa trzy dni pic, ale wywar z niego i zobaczysz moze taka forma lepiej ci polsuzy, ja ostatnio pije go codziennie min jeden raz dziennie, co jeszcze buraki czerwone, sok z cytryny, sok z marchcewki z przerwami, kapusta i ogorki kiszone z przerwami, wywar z kapusty kiszonej,no i staram sie myslec jak najbardziej pozytywnie

Gość nuta1
dzięki wam za przepis na zioła na pasożyty na pewno spróbuję ,choć ostatnio poszukałam ludowy sposób na pasożyty-10 lub 15 kropli soku z czosnku wypić z szklanką ciepłego mleka na pół godziny przed posiłkiem [stosowałam krople homeopatyczne dr reckweg i balsam kapucyński to wytłukł owsiki które mąż przyniósł od swojej siostry .która pracuje w przedszkolu to może wszystko złapać od dzieciaczków ] -Kingo reguła jest taka przy owsikach i wszystkich robalach -odrobaczają się wszyscy domownicy+zwierzęta - , natomiast wyczuwałam ,że to nie caly asortyment co posiadam ,ostatnia pełnia księżyca byla dość nieprzespana i dopiero teraz mogę powiedzieć że pasożyty mam opanowane ,chyba ten czosnek działa -jestem też wielbicielką czosnku i naprawdę polecam ten niedrogi sposób Gabsonik -co do olejku pichtowego to jeśli dodamy go do czegoś koniecznie pijemy go przez słomkę bo strasznie uszkadza szkliwo zębów ,piłam go wtedy jak miałam kłopoty z drogami moczowymi ,muszę do niego wrócić bo stoi w kuchni bezużytecznie a szkoda co do nalewki to cały czas ją pijam i częstuję gości bo tak naprawdę alkohol i dość dobrze smakuję,mam porobioną nalewkę na zapas,jak mi się skończy to chyba zrobię z kory An Dy -dobry pomysł z tą dostawką ,lepiej się pisze ,w końcu jest normalnie

do nuta pichtowy olejek można pić ale bardzo mało bo może uszkadzać żołądek w sumie żadnego z nich lepiej nie naduzywac tymiankowy super niszczy grzyba ( np. skóry w kilka dni) ale z kolei działa szkodliwie na tarczyce wiec radzę ostroznie aby nie kilka kropelek za duzo ;)

w sklepach pojawily sie kasztany jadalne, zupki niemcy podobno czesto z nich robia. Probowal ktos?

kasztany likwiduja obrzeki i są dobre na hemoroidy ale na dysfunkcje jelit? być może bo zawireają lecznicze garbniki i flawonoidy więc mozna próbowac ;)

WITAM!!! Jak ja dawno nie zgalądałam..u mnie dieta ciąg dalszy:-) lepiej jest o wiele ale ta rotacja mnie wkurza i w kółko to samo...ale jakoś daję radę...objawów wiele ustąpiło a najwięcej objawów ustąpiło mi po hydrokolonoterapii miałam ten zabieg robiony aż 5 razy i czyści wsioo dokładnie...polecam:-) :-) ja po niej odżyłam jak bym narodziła się na nowo pije se aloesik i na razie jest ok....jak se przypomne jak się czułam dwa miesiące temu mam aż wzdrygi:-( teraz powoli się normuje ale jeszcze daleka droga przede mną.....

Gość greta garbo
Cóż za zbieg okoliczności :) Ja też od wczoraj testuję tymianek. Oprócz własności antyseptycznych lekko podnosi ciśnienie, co przy moim niedociśnieniu i jednoczesnym zwiększeniu ilości zjadanego czosnku (długi weekend- można sobie pozwolić... W tygodniu pracy byłby to brak miłosierdzia wobec bliżnich) też coś znaczy. Nie wiem jak u Was, ale mnie czosnek strasznie zbija ciśnienie. Herbatka tymiankowa- pycha!

Gość greta garbo
Propolki (aktualna reklama obok) są też w wersji bez cukru. Alternatywa dla przeziębionych grzybiarzy ;)

Gość pyt. o drożdże
hejka pytałam kiedyś o drożdże jeszcze na tamtym forum ale może nie było zauważone - w każdym razie czy te drożdże co się gotuje i pije to mogą być takie normalne ze sklepu? i czy to po prostu wystarczy zagotować, ile ich z jaką ilością wody? Można np. dodać miodu??

Gość ludi
kochani jestem tu nowa ,od czerwca borykam sie z grzybem ,super ze jest takie forum ,na diecie jestem prawie 3 miesiace ,na poczatku bylo okropnie ,

do pyt. o drożdże drożdże mogą być zwykłe zalane wrzątkiem wyleczona nawet gotowała , ale moga tez być gotowe tabletki do łykania np. piwne z apteki To kuracja witaminowo- wzmacniająco tylko dla osób które nie mają uczulenia na drożde, można to sprawdzić u alergologa (testy na sacharomyces cerevisiae) albo jak po wypiciu piwa czy zjedzeniu bułki drożdzowej nic się złego nie dizeje to zapewne nie ma alergii na ten gatunek drożdży i pić regularnie potem przerwa aby nie doszło do przewitaminizowania

Gość ludi
robilam wiele bledow ,terz yroszke lepiej chociaz to walka dlugotrwala,nabawilam sie dziadostwa na emigracji ,wrocilam z niej w stanie strasznym ,praktycznie na ostatnich nogach ,moja lekarka rodzinna przez 2 miesiace leczyla mnie flumykonem ,oczywiscie o diecie nie mial pojecia ,wogole candida to dla niej tylk plesniawki ,grzybica skory ,przypadkowo udalo mi sie dostac dop pani doktor do poznania,choc to ode mnie 140 kilom,warto,na razie biore leki ,pls dieta plus probiotyki ,plus aloes ,mam nadzieje ze powoli ustapi to dziadostwo ,ale nie przepuszczalam ze to takie uporczywe dziadostwo i dlugotrwale,pozdrawiam wszystkich zagrzybionych na tym forum

Gość bbb...
"drożdże mogą być zwykłe zalane wrzątkiem wyleczona nawet gotowała , ale moga tez być gotowe tabletki do łykania np. piwne z apteki To kuracja witaminowo- wzmacniająco tylko dla osób które nie mają uczulenia na drożde, można to sprawdzić u alergologa (testy na sacharomyces cerevisiae) albo jak po wypiciu piwa czy zjedzeniu bułki drożdzowej nic się złego nie dizeje to zapewne nie ma alergii na ten gatunek drożdży i pić regularnie potem przerwa aby nie doszło do przewitaminizowania " czyli jak dlugo brac te drozdze kiedy powinna byc przerwa? np miesiac biore, miesiac przerwa i potem znowu brac? nigdy tego nie wiem:(

Gość edekkk
czy ktos sie orientuje jaki wplyw na grzybice maja drozdze piwne i czy rozwiązaniem jest podgrzewanie piwa do ok 60 stopnie? jestem na diecie a ciezko jest zrezygnowac z piwka :D

uua, piwko? zapomnialem niesttey jak smakuje, a kiedys bylem prawdziwym fanem i to w nadmiarze heh. Andy -> zastanawiam sie nad wykonaniem tych badan real pcr z krwi, bo podobno wychodza tez te martwe? I jest panel na wszystkie rodzaje. Rozumiem, ze jak wyjdzie we krwi to znacyz, ze ogolnoustrojowa?

>>edsonik Metoda niestety nie odroznia martwych od zywych. Trudno wiec na jej podstawie ocenic czy jest sie juz wyleczonym (zaleczonym) jako, ze martwe kraza jeszcze przez jakis czas we krwi. I co gorsza to ile czasu kraza zalezy od b. wielu czynnikow (zaawanasowania choroby, sposobu leczenia, itp) wiec trudno powiedziec ze jest 3,6,12, 24 miesiace. >>greto Nie wiem czy to moje indywidualne szczescie czy metoda. Jadam czosnek od wielu miesiecy ale zawsze jest to moj najostatniejszy kes pozywienia przed pojsciem spac. Jedynie raz ktos mnie zapytal czy jadlam kielbaske czosnkowa a mam umowe z dwiema przyjaciolkami ze maja natychmiast powiedziec gdyby cokolwiek poczuly (w rozmowie, przez skore) i jakos do tej pory nic. Moze sprobuj jesc tak jak ja. Dzis wyprobuje herbaty tymiankowej. Do tej pory uzywalam jako przyprawe nawet nie wiedzac ze jest taki przeciwgrzybiczy. >>czesc hafssa Jak milo sie czyta takie pozytywne doniesienia. Gratulasik

Gość ludi
ja nie wiem jak to jest ,mam druga grupe na candida i aspergilusa ,nie mam pojecia jakie to badanie o ktorym piszesz,mi robia poziom przeciwcial ,moja lekarka twierdzi ze jest to najbardziej miarodajne badanie ,grupy sa od 0 do 4 czwarta to bardzo wysoki poziomprzeciwcial

no tak, czyli robienie takiego badania mija sie z celem, bo nic nie wskaze.

Gość pppp....
przy grzybicy mozna miec też niski poziom przeciwciał - z tymi badaniami nie jest wszystko proste i logiczne mi kiedys lekarz alergolog tłumaczyl że testy na candida wychodza wszystkim bo ten grzyb stale jest na naszych śluzówkach

Gość ludi
edsonik;nie mam pojecia ak jest z tymi badaniami nie wiem ktore jest miarodajne ja po 7 tygodniach leczenia flumykonem mialam 2 ,nadal sie lecze ,mysle ze najbardziej miarodajne ,wg mojej lekarki jest to czy objawy ustepuja i jak szybko,zanim zachorowalam do glowy mi nie przyszlo ze grzybica uladowa moze wystapic u kazego/nawet podreczniki akademickie mowia ze wystepuje u osob po przeszczepach szpiku,bialaczceitd

Gość ludi
podobno przeciwciala nz wysokim poziomie utrzymuja sie nawet pol roku po zaleczeniu,ja jestem caly czas na lekach preciwgrzybiczych ,robia mi przerwy ii obserwuja cczy podczas nich mam coraz mniej objawow ,ja mialm grzybice w barrrdzo zaawansowanym stadium ,nie czulam smaku,czasami tracilam gllos,a najbardziej dokuczliwy byl kaszel i chrzakanie,okropnosc ,najgorsze jest to ze nikt nie mogl mi tego zdjagnozowac dlugi czas,leczono mnie sterydami/na drogi oddechowe/a grzyb sobie rosl,bo mial pozywke ,do glowy nikomu nie przyszlo co mi dolega,moze dlatego ze leczono mnie w Wielkiej Brytanii ,chociaz slowo leczono jest tu chyba nietrafione

no zgadza sie IGG wychodzi duzej liczbie osob. NAtomiast flukonazole nie leczy podobno wszystkich rodzajow grzybow. i jak to twoja watroba znosila?

Gość ludi
edsonik;ja teraz lecze sie ketokonazolem ma szersze spektrum i jest silniejszy naprawde mocny,mam co miesiac proby watrobowe ,nie wiem jak dlugo jeszcze bede to brala,narazie mam w normie ,boje sie o te moja watrobe wlasnie,zwlaszcza ze 2 miesiace temu dostalam plam na nogach az sie przerazilam ,lekarka twierdzi ze ie od watroby tylko grzyb mi zdycha i pijawja sie to na skorze pewnie wie co mowi ,ja myslalm ze watrobowe bo zolte jak nie wieem co no ale ona leczy grzybice i to podobno niezle wiec wie co mowi,CHYBA

>>Ludi Pomoz tej swojej biednej watrobie. Ja bylam na farmaceutykach przez pol roku, w tym takze silne uderzenie w ameby. Po trzech miesiacach brania anty myko zaczelam codziennie zjadac ok. lyzeczki ostropestu plamistego. Czy to sprawa indywidualna czyli \'niezmeczona zyciem\' watroba dalaby sobie rade i tak, czy pomogl ostropest, fakt ze moja watroba dzis, w 11 miesiacu leczenia ma sie dobrze. Poszukaj sobie ziol wspomagajacych prace watroby

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować