Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ęź

PRZESYŁKA KURIERSKA- pytanie pilne!

Polecane posty

Gość ęź

czekam na przesyłkę kurierską w której ma być porcelana. Wiadomo, coś może byc stłuczone... Muszę otworzyć przy kurierze i jeśli coś będzie uszkodzone to co? spisuje się jakiś protokół? Odkupują i dostarczają mi na swój koszt nieuszkodzoną część kompletu?

Gość wszyscy jak jeden....
ja zamawiam w quelle i jak dostałam zestaw obiadowy , to nie otwierałam przy kurierze , bo co go to właściwie obcgodzi ,że potłuczone może być ..... po prostu -zapłaciłam , on pojechał , ja do paki a tam 1 talerz rozbity , zadzwoniłam do quelle , powiedziałam ,że talerz "poszedł", przysłali w ciągu tygodnia , przeprosili , i potem jeszcze przysłali formularz reklamacji , podpisałam , odesłałam i gotowe :-) Quelle to spoko firma , dużo rzeczy tam kupuję i się nie obawiam , bo jak coś jest nie tak to oddają kasę , lub dosyłają to czego brakuje

Gość quelle no
a ja uważam, że wcale nie jest fajnie kupować w quelle. po pierwsze mają drogo, ceny jak w niezłych sklepach z niezłymi ciuchami, do których mogę wybrać się osobiście i osobiście sobie wszystko poprzymierzać. U nich widzę rzecz tylko w katalogu, na super modelce, np. iostatnio zamówiłam sobie rzecz w rozm.38, taki noszę, a okazało się, że jest na mnie za duża, więc musiałam odesłać, oczywiście na swój koszt, i już wydałam o 30 coś zł więcej - bo ich przesyłka plus moja. Za tą kasę w sklepie mogłabym jakiś fajny dodatek mieć. :( a rozmiar 36 się w międzyczasie skończył i nie mam nic, a jestem do tyłu za koszty przesyłki :(

nie wiem jak inne firmy kurierskie, ale na poczcie istnieje taka usługa (kosztuje 5 zł) ze jak dostajesz paczke to mozesz ja otworzyc przy pracowniku poczty (listonoszu albo doręczycielu)i jezeli jest cos potłuczone albo nie pasuje mozesz poprostu odmówic przyjecia, wtedy idzie zwrot do nadawcy i po kłopocie. tylko ta usługe moze zakupic tylko nadajacy daną rzecz:)

Gość ęź
ale już zapłaciłam przelewem, no to co jeśli coś stłukli w transporcie?

pewnie źle się wymierzyłaś :-P ja zawsze dostaję ciuchy ,które są na mnie doskonałe , ale większość moich zakupów to sprzęt agd i inne "duperele" bo mają fajne i w dobrej cenie

Gość i srubokret nie pomoze
moj przypadek: otworzylam paczke przy kurierze, spisalam protokol, nadawcy odeslalam paragon z protokolem szkody i dostalam towar drugi raz.

Gość quelle no
ja się źle wymierzyłam , albo mam dziwną sylwetkę, bo według ich tabeli wychodzi mi talia 36, biust 40, biodra 38 - i co z tego wybierać?? Już kiedyś identycznie było z bluzką. też zamieniłam 38 na 36... Wolę w sklepie :) A sprzęt absolutnie nie jest w dobrej cenie, sorki. No chyba, że porównujesz z drogimi sklepami na Nowym Świecie w Wawie. Zamówiłam w quelle drogie ręczniki - marna jakość, za połowe ceny kupiłam w małym miasteczku śliczne.

no to może masz pecha :-) Ja tam jestem zadowolona :-)

Gość ęź
ale wiecie ludzie, temat jest o porcelanie, nie o stanikach!

ęź, ja zawsze zamawiam przesyłki pobraniowe, płace listonoszowi, rzedko przelewami... właśnie dlatego ze potem to juz za bardzo nic nie mozna zrobic... chyba ze nadawca nada paczke \"ostrożnie\" za to taz sie placi osobno, ale nie ma wtedy prawa nic sie stłuc... tak jest na poczcie a inne firmy kurierskie to nie wiem...