Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochesiemartwie

RUCHY DZIECKA

Polecane posty

Gość trochesiemartwie

Kochane, w ktorym tygodniu poczulyscie ruchy dziecka ?

Gość blacksieczka
ja pod koniec 17... ale były naprawdę delikatne... teraz mam 19 i są coraz bardziej mocniejsze :) czekam aż dostane porządnego kopniaka ;D

Gość edyyyta
Jakie to jest uczucie ruchy dziecka.Co sie czuje.Mozecie to opisac?

Gość blacksieczka
czytałam że to są jakieś bulgotania, bombelkowania, i tzw. motylki w brzuchu... do tej pory nie wiem co to za uczucie motylków w brzuchu :) doszukiwałam sie tych oznaków... fakt bombelkowanie lekkie było... teraz czuje takie stukniecia... kilka razy dziennie... delikatne ale stukniecia... :)

Ja zastanawiałam się, czy nie mylę tych ruchów z czymś innym. Na poczatku bardzo lekko odczuwalne, takie bąbelkowanie i bulgotanie właśnie.

Gość blacksieczka
ktos mi kiedy powiedział ze to cos podobnego do bulgotania w jelitach ;D fatycznie ;D ale jak to jelita to po lewej i baka sie sie chce... a jak bobo to dol brzucha środek i prawa strona. Ja tak przynajmniej mam ;D dzisiaj troche nałykałam sie świeżego powietrza a w brzuszku figle migle :D ciagle jakies stuki puki ;]

Cześć dziewczyny. Ja jestem w 18 tc i od 2 dni wydaje mi się że czuje ruchy, ale nie jestem do końca pewna.

Ja w pierwszej ciąży gdzieś około 24 tyg. Możliwe, że wtedy przegapiłam te najlżejsze ruchy:) A teraz w 18-19 już lekko czułam:)

w 17 tygodniu. u mnie zupełnie nie przypominały bulgotania, czy motylków. były to po prostu takie leciutkie uderzenia, puk, puk, puk :) ale bardzo delikatne :) a teraz to delikatne puk puk puk zamieniło się w wieklie fale na brzuchu i moje podskoki na krześle jak po żebrach dostanę :P