Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem sama nic znalezc

MAMUSIE PROSZE PORADZCIE MI COS BO NIE MAM POJECIA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Witam wszystkie mamy i kobiety w ciąży. Mam do Was ogromną prośbe. Otoż tak mam zaproszenie w grudniu na wesele znajomych i chcialabym wyglądac elegancko i ladnie ale... wlasnie problem w tym ze nic z takich ciuchow nie mam. Nie mam nawet pomyslu co moglabym zalozyc. Nie mam tez plaszczyka na zime itd bo uwazam ze strata kasy na plaszcz ltory potrzebny bedzie mi na jeden mc. Rodze na początku stycznia a slub jest na poczatku grudnia. Chcialabym ubrac sie w miare tanio ale ladnie i nie wiem co zalozyc. Myslalam o spodniach tunice i ponczo na to ale czy to wypada? Jesli tak to w jakich kolorach. Sukienki odpadają bo w nich juz mam kwadratowy tylek a co dopiero za mc . Prosze pomozcie. Dajcie jakies linki do tego co wy byscie zalozyly a mam byc swiadkiem na tym slubie wiec musze jakos wyglądac.

tak ogólnie, to jestem zdania, że ubranie wierzchnie, to takie ponczo jak najbardziej, każdy zrozumie, ze jesteś w ciąży, niedługo rodzisz i bez sensu jest kupowanie specjalnie na tą okazję płaszcza a spodnie i jakaś tunika jak najbardziej ok, przypuszczam, że na allegro znajdziesz jakieś fajne, eleganckie tuniki, spodnie mogą być czarne, a tunika bardziej fantazyjna, tak, zebyś się dobrze czuła i wygodnie:)

uważam, że spodnie na kancik i ładna tunika beda w sam raz. Przeciez nikt nie może od ciebie wymagać nie wiadomo jakiej kreacji pod koniec ciąży.

Gość a moze sukienka
w stylu emipre. moze krawcowa cos uszyje! tunika i spodnie sa ok, ale musza byc naprawde eleganckie i raczej tanio nie kupisz.

a mozecie mi pomoc poszukac takiej eleganckiej tuniki czy spodni? Ja naprawde nie mam pojecia jakie ciazowe ciuchy sa eleganckie. Bylam w wielu sklepach na wielu stronach www z odzieza ciążową rowniez i nie znalazlam nic naprawde eleganckiego co by mi w oko wpadlo.

ładna ta tunika ale chyba za ciemna, bo jesli spodnie mają byc czarne i ta tunika to chyba za ciemno, a te ponczo to jakie ma byc, jakies azurowe czy grubsze i jaki kolor? Kompletnie sie na tym nie znam. Nigdy nie nosilam takich wynalazkow :D

Gość tezmamawstyczniu
no dobra pomozemy ale powiedz jai masz rozmiar , bo ja na swoje 48 w ciaży nie moge nic znalezc eleganckiego

ponczo, to spróbuj może od kogoś pożyczyć i raczej grubsze, żebyś nie zmarzła i nie rozchorowała się czasem, a kolor to moim zdaniem najmniejszy problem, przecież to tylko na chwilkę :)

Gość MamusiaSynusia
na tej stronie: www.mojeciuchy.pl mozesz poszukac sobie czegos ciążowego i fajnego i kupic napradwe za grosze

waże 70 kg 167 cm wzrostu obwod brzucha 110 cm, w udach zaraz pod brzuchem 102 w piersiach tez 102 normalnie kupowalam ciuchy w rozmiarze 38 czasem 40 :(

ta też jest ładna :) ale przecież są poncza takie zimowe ciepłe, płaszczykowate :) wiem, bo całą zimę w ciąży w takim właśnie paradowałam :)

to slub cywilny wiec bedzie trwal ze dwadziescia minut a potem na sale to akurat z tym zmarznienciem najmniejszy problem :D

tak sa takie poncza ale one tez kolo 200 zl kosztują a nie mam od kogo pozyczyc :(

mnie ta jasna kojarzy się bardziej z koszulką do spania :) choć niestety zdjęcia nie zawsze oddają cały efekt :(

szkoda, ze nie masz od kogo pożyczyć, bo to jednak zbędny wydatek :( a w czym planujesz chodzić przez zimę? masz jakąś kurteczkę? może mogłabyś w tym iść poprostu

Gość MamusiaSynusia
tutaj sa super ubrania normalne i eleganckie tez

swoją drogą, to ciekawe czemu większość tych ubranek ciążowych jest w odcieniach czarnego, szarego, brązu .. a tak mało jets kolorowych

Ja gdybym, była w ciąży i miała elegancką imprezkę to bym wybrała tą czerwoną wybraną przez pedagog lub moją :D Bo one są w moim stylu .

ja bym pewnie jeszcze patrzyła pod kątem tego, by to potem wykorzystać, bo w sumie po ciąży taka tunika też się przyda :)i żeby mi wygodnie na tym weselu było :)

Może dlatego są tak ciemne bo myślą że mamusie chcą wyglądać szczupło :D Mnie takie kolory przytłaczają :D

Moja szwagierka była na weselu w 9 miesiacu ciazy i miała swietny komplecik z czarnego atlasu spodnie i bluzka tunika wiazana na szyi z lekko odkrytymi plecami niedawno ten komplet wystawiała na allegro ale nie było zainteresowania bo to było lato chciala za niego 50zł.Moze i ciemne było to ubranko ale dodatki rozweseliły to wszystko. A ja powiem jeszcze co mi sie przytrafiło w 9 miesiacu mialam isc na wesele przez cały miesiac szukalam kreacji i butów.Jak już znalazłam i sie cieszyłam że ide na to wesele jako piekna przyszła mama.W piątek przed weselem poszlam na umówiona wizyte u lekarza i okazało sie ze zamiast na wesele ide do szpitala.Wiec nie opłacało mi sie tak cieszyć.

pewnie tak, mnie też takie kolory przytłaczają a już w ciązy szczególnie chciałam sie nosić kolorowo :)

ta czerwona tez mi sie podoba ale nie wiem czy kokarda nie za duza. a moze poszukamy jakiegos poncza na allegro?