Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stara a głupia

chciałam zrobić cytologię a ginekolog mi powiedziała że...

Polecane posty

Gość stara a głupia

skoro jestem dziewicą to się cytologii nie robi. Czyli to oznacza, że np. siostry zakonne nawet w podeszłym wieku nie mogą mieć zrobionej cytologii??? mają umierać na raka, ale nie zrobi badania bo ma błonkę? Co op tym myślicie dziewczyny? Jest tu jakaś dziewica po cytologii?

Gość bueheheheheeeeee
a kto powiedział, że siostry zakonne są dziewicami? ;)

Gość dkdkdkdkdk
Brednia. Oczywiście, że cytologię się robi. Wiem, bo robiłam jako dziewica.

Gość polipol
ja tez myslalas nad zmianą lekarza?;)

Gość dkdkdkdkdk
Prawda jest taka, że lekarce nie chciało się pobierać, bo przy dziewicy trzeba się trochę bardziej postarać.

Gość Fidżi
z tego co wiem to w bardzo młodym wieku u dziewic nie przeprowadza się takiego badania, ale większośc lekarzy po dwudziestym roku życia pobiera materiał niezależnie od dziewictwa. wybierz się do innego lekarza.

Gość polipol
tak, ale można to zrobić wtedy, gdy pacjentka tego chce, w końcu mamy prawo do dbania o swoje zdrowie :) idź do innego ginka ;)

Gość stara a głupia
no ale jak wam lekarze mówili? co wam mówili? Mi powiedziała, że nawet najmniejszy wziernik i tak musi rozszerzyć a tam jest błona i może byc problem z pobraniem... poradziła żeby lepiej się zaszczepić przeciwko rakowi szyjki macicy, bo to nawet lepeij zrobić przed rozpoczęciem współżycia... naprawdę mam mętlik w głowie a tej lekarki szukałam długoooooo, zawsze trafiałam na fatalnych lekarzy i teraz myślałam, że trafiłam na fajna babkę... ehhh

Gość polipol
nie polecam tych szczepionek... przeciwko jednemu chronią, a powodują inne paskudztwa :/

Gość do polipol
a jakie powodują paskudztwa? i skąd masz te info?

jak można wydawac pieniądze na szczepionkę nie upewniając się wcześniej czy owej choroby już nie masz..? Jeżeli wyrażasz zgodę na cytologię to ja problemu nie widzę, to w końcu Twoja błona, no nie? ;)

Gość dziwne... niby jesteś taka
obeznana i hop do przodu, a nie wiesz, że raka macicy powoduje wirus hpv?:O A konkretnie: 4 z jego szczepów. Nie jest znany ŻADEN przypadek osoby, która byłaby dziewica i zachorowałaby na raka szyjki macicy. Medycyna jeszcze niczego takiego nie odnotowała. Ponieważ od dłuższego czasu doskonale wiadomo, co powoduje zdecydowana większość przypadków zachorowania, skoro nie ma możliwości nawet z innego powodu zachorowania na raka szyjki macicy, jeśli się nigdy nie miało żadnych kontaktów seksualnych, to lekarze nie robią cytologii, bo to jest badanie przesiewowe w kierunku tej choroby. Skoro nie możesz jej mieć, nie chce im się zawracać głowy i niepotrzebnie robić koszty. I tyle.

Co do szczepionek na hpv- lubię takie opinie, że powodują 1000 innych schorzeń:D Może jakieś przykłady????? Badania? Konkrety? W ogóle pierdolenie z tymi szczepionkami ostatnio:O W swoim życiu każda z was miała już kilkanaście lub więcej szczepień i żyjecie:O Ja się szczepię na hpv, na żółtaczkę i takie tam. I nic mi nie dolega. Mam już 24 lata i żaden lekarz, a chodzę do bardzo dobrych, nie robił mi nigdy cytologii, bo nie ma po co. Jeśli bardzo chcesz, idź prywatnie. Jak za to zapłacisz i się uprzesz, to ci zrobią. Tylko po co...

Angelek, a mogłabyś powiedzieć, co to za lekarka i jakie to przypadki???? Bardzo mnie to ciekawi.... Mogłabyś podać jej nazwisko?

Tak myślałam.... Tak się składa, że byłam we Francji na całej konwencji dot. raka i myślę, że specjaliści, którzy tam zjechali, czy chociażby w Polsce lekarze, którzy są wykładowcami Akademii Medycznej, mają tytuły profesorskie, trochę lepiej się znają.... Może tez powinnaś pomyśleć nad zmiana lekarza🖐️

Gość polipol
Nie ma szczepionki, która byłaby całkowicie pozbawiona skutków ubocznych… - słowa wirusologa zur Hausena :)

Gość stara a głupia
dzięki dziewczyny za dyskusję. dziwne...niby jesteś taka czyli uważasz, że lekarka jednak nie jest najgorsza skoro tak zdecydowała? a sama szczepiłas się przeciwko rakowi szyjki macicy? Mam dylemat, bo to jednak bardzo duży wydatek finansowy, no ale jak ma pomóc do wiadomo zrobi się wszystko... Pani doktor powiedziała, że to nawet lepiej zrobić szczepionkę teraz niż po rozpoczęciu współżycia, że to ma większy sens.

Gość odginekologaaaaaaa
zmien lekarza!

Gość upiiiiiiiiiiiiii.i
up