Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość asia1983
Zora ...będzie dobrze. pójdziesz do swojego lekarza, on Cię zna, więc na pewno nie przyjmie Cię na sztukę i obsłuży odpowiednio...też kiedys weszłam do przychodni i gin wysłał mnie na czyszczenie macicy...wyszłam szybciej niż weszłam... Alooooo byłaś? przyszłaś? przeżyłaś? pozdrawiam :)

Gość alooooo3
Dziewczyny powiedzcie jak to jest Mialam zrobic badania hormonow w 3-5 dniu. ZRobilam w 6-7 a moze pozniej. Lekarz wtedy powiedzial ze sa malo wiarygodne. Ide zrobic jeszcze raz juz w odp dniach. Ale wyniki z tamtych badan byly takie: FSH 4,61 norma faza folikularna : 3,03-8,08 środek cyklu : 2,55-16,69 LH 21,40 norma faza folik: 2,39-6,60 środek cyklu: 9,06- 74,24 Prolaktyna 18 Testosteron 164 wiem ze testosteron jest b.wysoki ale czy bylam wtedy w srodku cyklu i wychodzi ze reszte hormonow mialam ok??? Nie wiem jak to jest? Lekarz mowil ze prolaktyne mam dobra ale nie wiem jaka jest norma... Co o tym sadzicie?

Gość Asia::::
zuzka_1 nie nakręcaj sie - to nie jest dobre przekonałam się bo ile razy sie nakręciłam to potem było mi przykro :( , ostatni cykl chciałam odpuścić nie przerywałam picia ziół ale liczyłam że nic nie wyjdzie bo mi nie pasowało rodzić w listopadzie - taki ponury miesiąc dla mnie i jak na złośc akurat zaszłam :) ale cieszę sie i tak - psychika jednak to podstawa kochaliśmy sie tylko dla własnej przyjemności nie myślałam wogóle o ciązy - cos w tym jest

staram się nie nakręcać, ale czasami nie wychodzi niestety :( Nie jestem w stanie nad tym zapanować:( Staram się przynajmniej nie doszukiwać się objawów ciąży:)

Barek, gówno działa a nie ten castagnus. Laski zachodza biorąc go bo starają się krótko (kilka miesięcy) i to zwykły zbieg okoliczności. Zapytaj starające się dłużej czy pomógł -każda ci napisze że nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Asia::::
Barek88 działają :) tylko nie można popadać w obsesję i dać na luz - jeśli jesteśmy bardzo nakręcone na ciąże to nic nie pomoże - przekonałam sie przez półtora roku starań , nic nie pomagało wiesiołek, siemię , castagnus, witaminki , obserwacja śluzu , tempki.... dopiero zioła w 2 cyklu kiedy to właśnie nie chciałam zajść a picia ziół przerywać nie wolno - piłam i kochałam sie tylko dla przyjemności - i skutek jest :)

aloooo, znalazłam normy prolaktyny PRL 3-15 ng/ml wynik idealny 15-20 ng/ml wynik dobry (leczenie tylko w wąsko wybranych przypadkach) 20-25 ng/ml łagodna hiperprolaktynemia > 25 ng/ml hiperprolaktynemia Przelicznik: 1 ng/ml = 20 mIU/l

Gość HANKA81
Witajcie Dziewczynki!! Ale się tu podziało pod moją nieobecnośc!!! Tak po kolei: Wandziu, niestety nic nie wiem o cukrzycy przy staraniach. Znajoma leczy się na cukrzyczę, taką poważniejszą i już będąc cukrzykiem urodził dwoje dzieci, więc chyba wszystko można opanowac mając dobrego lekarza. Słodkogorzka, piszesz tu z nami więc olej tego buraka co się wymądrza!!!!!!Tak w ogóle to jakim człowiekiem trzeba byc, żeby takie rzeczy pisac..... asia1983, ja na spacer poszlłm do lasu:):) właśnie dlatego żeby ludzi nie spotkac, głowa do góry !!!! Zorka, nie zamartwiaj się proszę!!! To na stówę był jakiś konował!!!!! Sam fakt, że gadał z Tobą jakby czytał z kartki świadczy o jego ignorancji, po prostu takim lekarzom się nie chce...coś o tym wiem, bo ze dwa razy musiałam pójśc do przychodni państwowej.. Ja wierzę, że wszystko u Ciebie jest OK!!!! Moja koleżanka też usłyszała taką "diagnoze" od lekarza....powiedział, że ciąża obumarła i dał jej skierowanie do szpitala na czyszczenie bo to już był późniejszy etap...a w szpitalu za głowę się złapali i powiedzieli, że ciąża rozwija się prawidłowo!!! Pamiętaj, że tylko spokój nas może uratowac:):) Całuję Cię i ściskam na pocieszenie:) Asia::::, gratuluję ciąży!!!!!

Gość Wanda23
zora jak słysze nfz to rece opadaja, jedz jak najszybciej do gina od stymulacji Ku.. znów plamie, jasna cholera co sie dzieje, biore te wszystkie gowna, które miały pomóc, a plamie i to konkretnie tak jakbym @ dostała a to dopiero 13dc słodkogorrzka olej g... chce wiedziec jak test, nie karz nas wszystkie za jednego debila:)

Gość asia1983
Hanka...mój powiedział,że następny spacerek do lasu..bo tylko licze kafeelki w chodniku i ewentualnie odburkuję spod nosa - o brzuszek! albo -patrz wózeczek! i znowu brzuszek....wrrrrr..

Gość Nika02
Hej ja biore castagnus drugi cykl jutro mam dostac@ i cos juz czuje ze dostane:( Staram sie juz dlugo i chyba ktos tu slusznie napisal ze castagnus pomaga tylko tym dziewczyna co sie ktotko staraja.

pomaga/nie pomaga. wydaje mi się, że zależy kto ma z czym problem. Jeśli u kogoś to tylko kwestia myślenia to może i zajdzie, na zasadzie placebo. a jak ktoś ma problem z hormonami, akurat tymi, które cast. reguluje to też pomoże, chociaż jest raczej słaby, jak to ziółka. a jak ktoś ma głębszy problem to już raczej nie pomoże. mi nawet nie umniejszył bólu podczas @:/ ale ja mam wszystko ok z hormonami itp.

Gość Nika02
Pozostalo mi teraz czekanie na @ a poten mam jeszcze 3 ostatnie opakowanie ktore wezne bo co mi zalerzy.

Nika głowa do góry!! może Ty jesteś właśnie tym przypadkiem "do wyregulowania" i Tobie się uda na nim. nigdy nic nie wiadomo:) powodzenia życzę!!

Gość Nika02
Dziekuje:) Jednak cos czuje ze musze podjac nastepny krok laparoskopia a poten insenimacja bo staram sie juz dosyc dlugo. Ale napewno dam wam znac jesli castagnus zdziala cud. Nadzieja wkoncu musi byc:) Zycze wszystkim powodzenia w staraniach!!!

a Twój mężczyzna się badał? bo może warto zacząć od niego? w wielu przypadkach jest to jednak "wina" faceta

Wanda23 Jestem:) Niestety testu nie zrobiłam tak pewnie będzie rozczarowanie:( ale dwie rzeczy mnie zastanawiają częściej latam do wc nawet co 20 minut i mój M powiedział ,że nie może ze mną wytrzymać gadam z nim normalnie a za chwilkę wyzywam go nie wiadomo o co:) Ale to pewnie jak zwykle nic z tego:(

Gość Anulka_83
Słodkogorzka zrób proszę test...Mam przeczucie, że będziesz trzecia i dalej wszystkie dziewczyny po kolei. :)

Gość Wanda23
Niech sie wreszcie te ciąze posypia...

Test leży na szafce,ale jakoś wole jeszcze poczekać. Bo mi się wydaje,że to chyba nie to:( Aha i na piersiach mi się pojawiły żyłki a nigdy ich nie miałam:/ Jak się okaże,że jestem to Was wszystkie tutaj pozarażam po kolei,ale wątpię:(

Czesz dziewczyny, jak tam minął dzień... mi tak sobie.... Od wczoraj zaczęłam brac wiesiołka.. zobaczymy... Planowana owul mam mieć 1 kwietnia... mam nadzieje ze w tym mies zaskoczy i bedzie cos...

Słodkogorzka , anukla ma rację. Zrób test i bedziesz już wtedy pewna na stówę czy jestes czy nie. Trzymam za ciebie kciuki:)

A jeszcze jak mówisz ze ci wyszły jakieś żyłk na piersiach. Słyszałam ze to tez jest objaw ciąży. Ze właśnie w ciąży wychodzą takie zyłki na piersiach. Może to faktycznie to:)

Jutro rano chyba zrobię,ale jak to nie to,,,,:(:(:(:( A tak mam chociaż nadzieję:(

slodkogorzka, koniecznie jutro zrób ten test, zresztą gdyby się okazało, że jesteś w ciąży, czego Ci życzę, to test wyjdzie Ci o każdej porze dnia, nawet wieczorem. W każdym bądź razie czekamy na wieści:) Trzymam kciuki

Słodka, Ile Ci się spóźnia? Zorka, sory pewnie o tym pisałaś: kiedy miałaś owu i kiedy robiłaś betę. Przecież sprawdzałyśmy ostatnio i wszystko grało. Może pacan nie spojrzał na datę i myślała, że Ty ją robiłaś na dniach. Co za ................

Gość Naki02
Maluda1982 -Moj maz juz raz robil badania 1,5 roku temu i wyszly okey ale teraz moj ginek kaze zeby zrobil je jeszcze raz. Takze moze jeszcze w tym tyg. je zrobi, chociaz ja mysle ze jak pierwszy raz wyszly dobrze to teraz tez tak bedzie. Wina raczej jest po mojej stronie.

U mnie dziwne rzeczy się dzieją. Zawsze w 9 dfl miałam plamienia a ok. 11dfl miałam @. Przez ostatnie 4 miesiące brałam magnez + bg na wydłużenie fl. Dzisiaj jest 11 dfl a cisza - zero plamień o co - chyba - gorsza zero objawów @. Cera, włosy, samopoczucie bez pms - cieszyć się czy martwić. Owulkę czułam w tym cyklu (te 6 jajeczek) tak, że chodzić nie mogłam (pewni wyleciało więcej niż 1 jajo :)) - więc raczej była. Mam nadzieje, że to nie jakiś torbiel lub coś z tych dziwnych rzeczy, która często mnie spotykają. Nic mnie nie boli - więc raczej nie . hmmmmmmmmmmmm

Gość alooooo3
zuzka1 dziękuję ci... czy wysoki testosteron może być tą przeszkodą??

Lovekrowe, są dwa wyjścia...albo udało Ci się skutecznie wydłużyć fl, albo...:) się udało.....trzymam kciuki, zeby @ do Ciebie nie przylazła

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się