Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Hej Kochane. Zrobiłam test wyszła jedna krecha a druga baaardzo słabiutka:(:(:(:( Pewnie nic z tego:(:(:(.... A plecy mnie tak bolą,że chodzę jak kaleka:(

KALA, własnie te nasze stresy są najgorsze. Rozum mówi żeby sie nie denerwowac ale jak się przemóc w takiej sytuacji. Ja jestem już spokojniejsza ale jak pomysle o jutrzejszej becie to az mnie dreszcze przechodzą. Nie pamietam czy pisałam; dostałam zdjęcie usg pęcherzyka. Faktycznie maluśki! Ale jak to zwykle ja, przejrzałam fora i u kilku lasek pęcherzyk był widoczny dopiero w 6tc i było ok więc może ten mój jeszcze nadrobi. Jak beta wyjdzie dobrze to już będe spokojniejsza. Chyba ;) A jak nie to trudno. Pewnie troche porycze i w końcu się otrząsne a potem kolejne staranka. Kala. kochana -boisz sie, wiem. Ale pamiętaj że tamta ciąża była zdrowa a skończyła się nieszczęśliwym ,,wypadkiem''. To mogło sie przydarzyć każdemu. Nie ma w tym Twojej winy!!!! Obecna Twoja ciąża też jest zdrowa i prędzej trafisz szóstkę w totolotka niż powtórzy się ta sama sytuacja!! Trzymam za Ciebie mocno kciuki bo mnie po takiej stracie pewnie by w wariatkowie zamknęli. Ty jestem silna i dzielna :) I najbardziej z nas wszystkich zasługujesz teraz na tą Kruszynkę!!

słodkogorzka, to był test ciążowy?? Jak tak to jesteś w ciąży!!!! Testy ciążowe działają inaczej niż owulacyjne i liczy się nawet słaba druga kreska

Słodka Jak przysłowie pisze: nie można być trochę w ciąży. Ja też miałam słabą kreskę i byłam w ciąży. Test albo jest czysto negatywny albo lekko dodatni. Zrób jeszcze PINK TEst lub pre test - one wychodzą trochę szybciej. Ale szanse są ogromne.

A jak tak marudze i marudze i zapomniałam napisac: mooniaaa123 jestesmy z Tobą i trzymamy kciuki. Szczerze to ja cały czas, od początku byłam przekonana że to przez chemie Twojego M. Nie chcę Ci sprawiac przykrości, nie gniewaj się ! Może IUI wystarczy. Bo chłopaki trafia bezpośrednio do macicy i nie będe musiały się ,,męczyć'' długą podróżą. W końcu wam się uda 🌼

Nawet nie wiecie jaka byłam szczęśliwa przez chwilę jak zobaczyłam ta jaśniutką kreseczkę:) Ale po chwili zwątpiłam,że to ciąża przecież ja nie mam żadnych objawów.Jedynie to latanie do wc i kilka dni spóźniająca się @... A dziś ten okropny ból pleców:(

słodkogorzka, nie każda ma objawy!! A poza tym objawy typu mdłości, zachcianki itd pojawiaja się dużo, dużo pózniej! Zrób drugi test i koniecznie zrób bete. Buziaki

Och Zora, Zora :) Będzie dobrze. Zobaczysz :) I Beta będzie przyrastać i zarodek będzie rósł. Pisałam Ci, że u mnie na dwóch pierwszych wizytach nie widać było w ogóle zarodka. Aż w końcu się pojawił. Może jak kameleon wtedy wtopił się w ścianki ;) Taki nieśmiały chyba był od początku ;) Zobaczysz, że ciąża będzie rozwijać się prawidłowo tylko dbaj o siebie :) A ja zgadzam się z Lovekrove, Słodkogorzka, nie można być trochę w ciąży :) Jest się albo nie :) Ja też miałam cień cienia drugiej kreski a dziś.. brzuch rośnie i maleństwo daje delikatne "szturchańce" od środka. Oby tak teraz jedna za drugą zaciążyła :)

Gość Asia::::
słodkogorzka20 pocieszę Cię - poza brakiem miesiączki , pozytywnymi testami i lekkim bólem piersi nie mam żadnych objawów :) można nie mieć objawów na początku ciązy a bywa i tak że wcale nie masz nudności i tych innych atrakcji :) a ciąza jest

Gość Asia::::
mogą być od razu moga być ok 6-8 tyg albo wcale - każda ciąza jest inna nawet u tej samej kobiety

Gość Ania85pomorskie
Hej dziewczyny,byłam wczoraj u dwóch ginekologów, u jednego na konsultacji wyników w invickie w ramach promocji a u drugiego mojego prowadzacego i leczacego. OPboje potwierdzili że mam super rezerwe jajnikowa,wiec sie ucieszyłam. Niestety spozniony okres o 2 dni przyszedl wczoraj,chociaz nie zdarzalo mi sie,zawsze mam regularne co 28dni. byc moze po braniu 1opakowania femifertilu no ale oczewiscie dalej go bede jesc przez 3 miesiace. 4miesieczna kuracje sobie robie.A od jutra czyli od 3dc dodatkowo przez 5 dni Aromek(stymulacja) a od 9dc monitoring. Ponadto kazdy dzien jem na noc 1 tabl bromergonu od 2 lat bo mialam wysoka prolaktyne ale nuz mam w normie od pol roku ale nadal mam jesc az do zaplodnienia...Podam moje wyniki: z tym ze FSH i estradiol mialam robic go w 3dc a zrobilam w 1dc wczoraj bo mialam urlop,a u mnie z urlopem ciezko dostac w pracy... Niewiem czy wynik bedzie dobry skoro szybciej zrobilam. FSH FSH 5.33 mIU/ml faza folikularna: 3.5-12.5 mIU/ml faza owulacyjna: 4.7-21.5 mIU/ml faza lutealna: 1.7-7.7 mIU/ml menopauza: 26-135 mIU/ml męczyźni: 1.5-12.4 mIU/ml metoda ECLIA analizator Modular E 170 f-ma ROCHE ESTRADIOL E2 123.4 pmol/l faza folikularna: 46-607 pmol/ faza owulacyjna: 315-1828 pmol/l faza lutealna: 161-774 pmol/l menopauza: do 201 pmol/l męczyźni: 28-156 pmol/l dziewczynki do 10lat - 22.0-99.1 chłopcy do 10 lat - do 73.4 metoda ECLIA analizator Modular E170 Profil: Badania specjalistyczne Wynik j.m. Wartość Referencyjna Inhibina B 135.7 - pg/ml > 20 Profil: Badania specjalistyczne Wynik j.m. Wartość Referencyjna Anty Mlerian Hormon (AMH) 4.3 - ng/ml > 1.4 Jesli ktos cos wie o moich wynikach czy sa dobre czy nie dobre to prosze pisac to co kto wie. pozdrawiam

Asia::: ma racje :) Ja zawsze brałam progesteron więc piersi mnie bolały co miesiąc. Tym razem bolały bardziej. Nie mogłam wziąć głębszego oddechu bo bolało. Potem miałam bóle jajników (nie tak jak na okres tylko jakbym już ten okres miała-były silne), byłam pewna że to może jakis stan zapalny lub nawet zapalenie przydatków. Po pozytywnym teście bóle przeszły na podbrzusze. I zgaga mnie męczyła ale to mógł być przypadek. Nie każda ma objawy takie same. Sa kobiety które nic nie czują

Słodkogorzka, myślę, ze możemy zacząć Ci gratulować:) rób szybciutko drugi test, ale koniecznie innej firmy niż poprzedni i leć na betę.

Ania85pomorskie, 1dc to faza folikularna więc FSH i ESTRADIOL masz w normie jak na moje oko. Reszty badań nawet nie znam, nie potrafię Ci pomóc. Bardzo dobrze że rozpoczniesz leczenie :) Jak wiesz, mi się udało za pierwszym razem a to czy utrzymam tą ciąże to już zupełnie inna bajka (stymulacja nie ma z tym nic współnego). A zastrzyk też dostaniesz na peknięcie jejeczek czy narazie bez niego?

Ania85pomorskie nie pomogę Ci niestety, bo zupełnie sie nie znam na tych parametrach :(

Słodkogorzka, dziewczyny mają rację. Jedna nie ma żadnych objawów (moja koleżanka-termin na lipiec), a inna ma całą plejadę. Ja na początku miałam objawy jak na @. Ból brzucha, piersi. Później ból brzucha przeistoczył się w ciągnięcie, czasem przechodzi na pachwiny, no a ból piersi i ich wrażliwość pozostał (choć zmniejszył się). Zatem nie ma co panikować. Zobaczysz sama jakie objawy ty sama będziesz miała. Ciesz się, że teraz nic ci nie dokucza, bo potem może się to zmienić ;) I leć po inny test (najlepiej innej firmy) ipisz co wyszło :)

Vilia a jak długo miałaś te silniejsze bóle piersi?? Bo mi ból ostatnio zelżał i mnie to zanipokoiło. Piersi mnie nadal bola ale tylko przy dotyku, schylaniu, leżeniu na boku

słodkogorzka, co z Tobą???!!! Cholerka jasna -test Ci wyszedł pozytywny a Ty sie nie cieszysz??? Nie rozumiem dlaczego?

Słodkogorzka, bądź dobrej myśli! Jak masz w domu test innej firmy to rób go szybiutko albo od razu jedź na betę jak masz taką możliwość. Nie wiem jak jest w Twoim mieście, ale ja wyniki bety mam zawsze po max 2 godzinach. Jeśli zrobisz dziś to pewnie już jutro rano będziesz miała wynik....wszystko zależy od miejscowości, w októrej mieszkasz....

Słodka Nadwyrężasz nasze pokłady cierpliwości, które chcemy zachować dla następnych podłamanych staraczek. Od nas dostałaś coś chciała - przyniosłyśmy szczeście - więc odwdzięcz się drugim testem i nie stękaj. Po drugim powiemy ci czy masz się cieszyć czy dalej walczyć. Masz po test !!!!!

:D Lovekrove, jak ja się cieszę że dzieli nas pewnie kilkaset kilometrów hihihi. Ja sie ostatnio Ciebie boje i czytając Twoje wpisy instynktownie odsuwam się od laptopa hahaha. Ale dobrze gadasz

Zorka Spokojnie. Jestem stanowcza ale opiekuńcza, konkretna ale godna zaufania, wymagająca ale niezawodna. W moje ramie się nie wypłaczesz ale zawsze cię ono wspomoże. :).

Słodka się raczej nie obrazi, wie, że ja wiem, że ona potrzebuje takiego motywatora jak ja.

Nie mam jak jechać po ten test:9mojego M mnie ma w domku:( A ja mam jakieś 16 km!!!:(:(:(

A JA coraz BARDZIEJ czuję,że nadchodzi ta przeklęta @!!!!:(:(:(

No to odwołuję rozkaz. A M nie może kupić i przywieść jak będzie wracał do domu?

Lovekrove ale Ty mnie motywujesz:):):):)DZIĘKUJE CI:*:) niestety nie:(ja najchętniej bym pieszo poszła po ten test.Może wieczorem pojedziemy. Jeszcze teraz widziałam mojego M bratową wredną su***ę nienawidzimy się szła ze swoją córeczką,a ja taka....nawet w ciąże nie mogę zajść:(:(:(:(:(:(:(

Słodka, co Ty gadasz?! Przeciez na chwilę obecną jestes w ciąży. Znam ten ból, tzn najbardziej znienawidzone osoby maja to czego ja pragnę choc na to nie zasługują według nas. Ale los się w końcu odwróci u każdego -zawsze tak jest :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się