Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

No to mam lekarza cudotwóce!i daje pregnyl yuppii! Kumpela powiedziała że go na kolanach będzie błagała żeby mnie przyjął.Do gościa strasznie ciężko się dostać,przyjmuje w Tarnowie,opinie ma cudne,specjalista od niepłodności.I to ta dziewczyna której powiedziałam o moim pco,ona do niego jeździ z torbielą i dopiero teraz załapała że on może mi pomóc.A i jeszcze jedno on przymuje od 15-stej do ostatniej pacjętki,czasem nawet o 1 w nocy więc nie będzie problemu z moją pracą. Trzymajcie kciuki,teraz moja kolej na konkretne staranka:D

Gość asia1983
Dzień dobry :D

Gość asia1983
hmmmm...ja miałam wiosnę w weekend...a teraz za oknem szaro-buro i do ....:) ale ciepło jest .... jak mi sie nie chce iść do pracy .............a jutro to wogóle masakra ...

Gość KALA85
ZORKA kochana dzis odbierasz Bete, myśl pozytywnie, myśl pozytywnie, myśl pozytywnie, myśl pozytywnie to i ja będę, bo odbieram jutro:) a dziś idę z wielkim bólem do gina który prowadził moją poprzednią ciążę, boję sie tego gabinetu ....tych wspomnień, będą łzy......ale mam te plamienia i nic nie poradzę, musze isc bo Kruszynce trzeba pomóc!!

No przyznać mi się tu zaraz, która mnie zaraziła?? Gardło mnie pali i z kichawy leci. Kala, dobrej myśli to byłam wczoraj teraz niezbyt bo miałam głupie sny. Będzie co ma być. Jak już ostatnio poryczałam ostro to dziś (odpukać!) już drugi raz takiego szoku nie przeżyje. Chyba. Wczoraj mnie mocno piersi bolały i podbrzusze :) więc może jest ok. Jak pomyśle o becie to mam stracha i na wc mnie pędzi :D Powaga! Kochana, jesli by u mnie było nie tak, to nie znaczy że i u Ciebie. Wiesz przeciez że ja miałam problemy z poczęciem więc nikogo nie zdziwi gdybym miała takowe z donoszeniem. Bedzie dobrze :) Pamiętaj że to była moja pierwsza owu od dawna i może tak jak kiedyś pisała mooniaaa, jajeczko nie było zbyt silne czy coś.. Ty też myśl pozytywnie 🌼

Gość asia1983
Zora...ja ma głupie sny, budzę się po nich i dochodzę pare dni do siebie...mój mówi mi,że sny się nie sprawdzają,że są odwrotnością rzeczywistości...a tak wogóle to wracamy do wczorajszego planu - 1. dodajesz Maleństwu odwagi 2. "użyźniasz się" czyli twarożek na sniadanko 3. poprawiasz sobie humor - ładnie sie ubierz i pomaluj 4. przyklej sobie uśmiech nr 5 ...a sny...podświadomość już nie wytrzymuje Kala. . . wiem,że jest Ci nieopisanie ciężko, nie mam możliwości cię przytulić , ale to mocno telepatycznie robię...postaraj się pozytywnie myśleć...też w ten sposób wesprzesz swoje Maleństwo

Gość asia1983
Zora ...miodek z cytrynką na gardło albo propoliski z apteki

asia, skąd Ty masz tyle siły i wiary??? Niepoprawna optymistka? ;) Przez Ciebie wczoraj gadałam do zdjecia usg :D Znowu pomarudze bo mi jedno z głowy wyjśc nie może. Na forach czytałam że pecherzyka ciążowego u innych dość długo nie było widać a u mnie jest 9 dni po pierwszym pozytywnym tescie (3 tygodnie i 2 dni po owu!!). Dziwne. Dziwi mnie tez to że gdy ciąza się nie rozwija, to w srodku nie ma zarodka (niewidoczny) a mimo to pęcherzyk rosnie sobie dalej a mój jest malutki. Nawet ja taki laik zdziwiłam sie na jego widok. Nie wymyslam teraz zmartwień ani nie narzekam!!! Po prostu wzięło mnie na dedukcję ;) Wiem jak sie robi dzieci, jak się dzidzka rozwija itd ale nigdy sie nie zastanawiałam jak to jest z takim pęcherzykiem i w ogóle co się tam w brzuszku dokładnie dzieje :) Nie zwracajcie na mnie uwagi, moze z nerwów przed betą tak mi odwala. Jest dobrze, jeszcze nie ześwirowałam do końca :D Teraz tak czytam co napisałam i sama sie zakręciłam, teraz to mnie na pewno za wariatke uznacie hihihi

Cześć dziewczyny! Ale u Was się działo wczoraj wieczorem ;) Zora, widzisz jak to jest z tymi pęcherzykami... Nie ma reguły. Rosną jak chcą ;) Ale tym się nie przejmuj. O której odbierasz betę? Mam nadzieję, ze pochwalisz się zaraz wynikiem. A na ból gardła dobre są też tabletki z szałwią i płukanie gardła szałwią, wiem, ze w ciąży można stosować Tantum Verde.

Wynik odbieram po 14:00. Potem ide do sklepu i jak wrócę to zaraz wam napiszę. Coś koło 15:00 powinnam być

Zora, trzymam kciuki, będzie dobrze, musi być dobrze, głowa do góry. Zobaczysz, że ten pierwszy lekarz, u którego byłaś to zwykły konował i nie miał racji....a za nastraszenie Cibie powinnyśmy się zebrać i skopa mu dupę!

Gość HANKA81
Witajcie Dziewczyny:) Widzę, że najostrzej tu jest wtedy kiedy mnie nie ma....ale to i dobrze, bo strasznie mnie wkurzają takie chamskie wypowiedzi. Ciężaróweczki nasze trzymam za Was kciuki i z niecierpliwością czekam na wieści o Waszych fasolkach. Nie dajcie się przeziębieniom:):) Paula 26 dobry pomysł z takim coming outem ale jakimś wścibskim sąsiadkom nie miałabym chyba odwagi powiedziec.....mieszkam na wiosce i wiem, że miałyby temat na ploty na najbliższe lata, a w sumie guzik ich to obchodzi...

NICK ............WIEK......SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @ ********************************************************* ******** nowamili..............23......mazowieckie.............6. ..........16/10 mooniaaaaa123... .33........mazow..................19..... ... 16/04 HANKA81......... ..29......ŚLĄSKIE................ 45.. .......14/4 alooooo3.............23......małopolskie........... 5..........???? AOK................ .26.......wielkopolskie........... 8.... ........07/11 zora85...............25.......kuj-pom............. . 24?.... .......2-3.03 AsiekAsiekk.........20.......................... ... ..2............24-28.09 Doris123.............25.......Śląskie......... ...17.................09/02 Ania85pomorskie. .25......pomorskie....... ......13....... .....18/09 aśka76...............34.......śląskie........ .ok40.............18-20/10 Kasia-Angel..... ....22.......dolnośląskie..........11 ... ........02/12 malwkami.............24.......śląskie......... ...12 .............. 27/12 betina340............30.......lodzkie.......... 14 .................1/12 asiek25...............25.......dolnoślaskie.......... ....8... .....26/12 MalgaK................32.......kuj-pom........ok.4 7..............25/12 SunnyG...............27.....mazowiecki........4.......... .........17.01 justysia88...........22.......lubelskie...........4...... ............5-7.04 katiaa85.............26..........wielkopolska......31 .............24.04 Sophia123...........24.........slaskie........2.......... ......... .13.02 Wanda23............23.........wlkp..........ok.17...... .....??..12.03?? Mgielka15985.......26........lubuskie........7........... ............???? Maluda82........ ..29.......Wlkp.............ok. 17 ................22.03 tosik............. ..27.......śląskie..............26... .... ...........16.04 paula 26...........26.....małopolska.........ok36................ .....?? Niu82............ .29......podkarpacie........9........... .........13.03 Agaagaaga14.....30.....łódzkie............ok15......... ..........8.04 Beata06...........26.....Wklp..............23............ ........17.03.11 zuzka_1...........27......łódzkie...........18......... ...........31.03 asia1983..........28.....zachodniopomorskie.....7........ ......6.04 UDAŁO SIĘ!!!! MAMUSIAMI BĘDĄ: ********************************************************* *********** NICK..............WIEK.......SKĄD......ILE CYKLI...TER.PORODU ********************************************************* *********** krakowianka....29....małopolskie.....4.. .......1............18/06/2011 justynp..........31..świetokrzyskie...ok20...1.. ....1sierpien Vilia.........27.......łódzkie.......... .12..................18 siepień 2011 KALA85....26......pomorskie........6(2dzidzia)........ ..14 .11.11

NICK ............WIEK......SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @ ********************************************************* ******** nowamili..............23......mazowieckie.............6. ..........16/10 mooniaaaaa123... .33........mazow..................19..... ... 16/04 HANKA81......... ..29......ŚLĄSKIE................ 45.. .......14/4 alooooo3.............23......małopolskie........... 5..........???? AOK................ .26.......wielkopolskie........... 8.... ........07/11 zora85...............25.......kuj-pom............. . 24?.... .......2-3.03 AsiekAsiekk.........20.......................... ... ..2............24-28.09 Doris123.............25.......Śląskie......... ...17.................09/02 Ania85pomorskie. .25......pomorskie....... ......13....... .....18/09 aśka76...............34.......śląskie........ .ok40.............18-20/10 Kasia-Angel..... ....22.......dolnośląskie..........11 ... ........02/12 malwkami.............24.......śląskie......... ...12 .............. 27/12 betina340............30.......lodzkie.......... 14 .................1/12 asiek25...............25.......dolnoślaskie.......... ....8... .....26/12 MalgaK................32.......kuj-pom........ok.4 7..............25/12 SunnyG...............27.....mazowiecki........4.......... .........17.01 justysia88...........22.......lubelskie...........6...... ............5.04 katiaa85.............26..........wielkopolska......31 .............24.04 Sophia123...........24.........slaskie........2.......... ......... .13.02 Wanda23............23.........wlkp..........ok.17...... .....??..12.03?? Mgielka15985.......26........lubuskie........7........... ............???? Maluda82........ ..29.......Wlkp.............ok. 17 ................22.03 tosik............. ..27.......śląskie..............26... .... ...........16.04 paula 26...........26.....małopolska.........ok36................ .....?? Niu82............ .29......podkarpacie........9........... .........13.03 Agaagaaga14.....30.....łódzkie............ok15......... ..........8.04 Beata06...........26.....Wklp..............23............ ........17.03.11 zuzka_1...........27......łódzkie...........18......... ...........31.03 asia1983..........28.....zachodniopomorskie.....7........ ......6.04 UDAŁO SIĘ!!!! MAMUSIAMI BĘDĄ: ********************************************************* *********** NICK..............WIEK.......SKĄD......ILE CYKLI...TER.PORODU ********************************************************* *********** krakowianka....29....małopolskie.....4.. .......1............18/06/2011 justynp..........31..świetokrzyskie...ok20...1.. ....1sierpien Vilia.........27.......łódzkie.......... .12..................18 siepień 2011 KALA85....26......pomorskie........6(2dzidzia)........ ..14 .11.11 to tak przy okazji poprawię swoją pozycję w tabelce :)

Gość asia1983
Zora...oj gdybyś Ty wiedziała jaką jestem realistką...tylko , że w tym momencie jesteś "trochę" w dołku, patrzysz na siebie subiektywnie (nawet nie wiem czy w tym momencie jest możliwe spojrzenie obiektywne :P) od razu zakładasz najgorsze...wrzuć na luz i spórz: -zrobiłaś skuchę, bo poszłas do nie swojego lekarza...no ale czasem tak wychodzi, mniejsza z tym -DZIECKO JEST , mówisz,że male , ale JEST i tego sie trzymamy - macica się rozwija - przyjdziesz z betą to ...na pewno coś dopiszę troche wcześniej pisałam jako Apsik1983 (nie wiem jakoś tak przestawiłam się na siebie czyli Asię ) -mialam dołek, pomarudziłam...to jest optymizm? eeeeeeeee każdy ma swoje dolki i górki teraz Ty masz prawo marudzić

Gość asia1983
a Zora! nie rozmawiaj do zdjęcia! zdjęcie było robione wczoraj, to już dawno...a nawet przez godzinę Twoje Dziecko już urosło...ma więcej komóreczek...brzusio i tylko brzusio! ONO jest w brzusiu nie na zdjęciu :D mówimy do brzusia...Tatuś też :)

Gość asia1983
...podejrzewam, że może obawiasz sie oswajać z myślą ,że ONO JEST, bo zawsze jest ewentualność,że coś będzie nie tak jak powinno...ale na chwilę obecną JEST...i tego sie trzymamy!

Zora trzymam kciuki:) Dziewczynki potrzebuje informacji,dowiedziałam się że pan dr do którego się wybieram stosuje w leczeniu pco-wiczek metformaks,któraś z was brała,słyszałyście coś?? Prawdopodobnie od tego zacznie się moje leczenie,dajcie znać jak coś wiecie-to jest lek na cukrzyce.

Hanka ja też mieszkam w takiej wiosce,tylko dużej :)Ale wiesz co,dzisiaj też powiedziałam jednej,i dowiaduje się przy okazji o innych przypadkach w okolicy,ale będę miała nowych koleżanek hehe!

Gość HANKA81
Paula, niestety nic nie wiem na temat tego leku....ale może któras z dziewczyn.....???? Ja też mam do Was pytanko, tak jak pisałam byłam na monitoringu cyklu w poniedziałek, pęcherzyk miał 20 mm i lekarz (nie mój-poszlam do pierwszego w mieście, który ma USG) powiedział, że owulacja będzie ze środy na czwartek. Tylko, że ja wczoraj sprawdzając śluz wyciągnęłam jakies dziwne farfocle....takie białe jakby guma do żucia było to wymieszane z płodnym przeźroczystym rozciągliwym śluzem..... czy któraś z Was zaobserwowała coś takiego u siebie przed owulacją????? podejrzewałam, że jest już po ale mierzę tempke skrupulatnie i dziś rano nie podskoczyła....

Gość asia1983
niestety ja zielona jestem . . .

HANKA, o ile dobrze zrozumiałam słowo ,,farfocle'' to przypuszczam że to tzw. śluz płodny o wyglądzie surowego kurzego jaja. Czyli najpłodniejszy śluz z mozliwych :) Tylko nie czekaj do tej środy -działaj teraz już!!

asia, asia, asia :) To Ty jesteś Apsik! Pamiętam ten nick bo przy mojej alergii był mi bardzo bliski ;)

jeszce jeden nick mi utkwił w głowie: Buziaczek. Jesteś z nami?? Byłam na zakupach bo nie wyrabiam siedząc bezczynnie. Przynajmniej godzinka mi jakoś zleciała. Jeszcze tylko dwie..

Hanka z tego co wiem to tempka może skoczyć nawet 1-2 dni po owulacji. ale jeszcze u siebie tego monitoringiem nie potwierdziłam:) działaj, co Ci szkodzi:)

Gość HANKA81
Zorka, tylko że u mnie do tej pory płodny śluz był przeźroczysty bez żadnych dodatkowych "kłaczków" w nim pływających..... nawet nie wiem jak je opisac, bo nigdy czegoś takiego wcześniej nie miałam.... a działac teraz nie mogę (siedzę w pracy)-mam nadzieję, że wczorajsze przytulanki nocne wystarczą:):) chociaż mój M złamał żebro kilka dni temu i już mi się znudziła ta jego "biernośc" w łóżku :):)

Gość HANKA81
Maluda, ja wg testów owu zawsze miałam skok na drugi dzień ale wtedy nie robiłam monitoringu jak teraz ...a teraz zrobiłam monitoring bez testu owu żeby móc porównac.....zwariowac można z tym wszystkim!!!!!! Ten lekarz od monitoringu jeszcze mnie wyśmiał, że powinnam zachowac 4 dniową wstrzemięźliwośc przed owu, a codzienny sex jest bez sensu, bo plemniki nie zdążą się naprodukowac.... no dziewczyny seryjnie, co lekarz to mówi mi coś innego....przyjęłam już do wiadomości że najlepiej codziennie w dni płodne od 2 ginekologów, co dwa dni w/g urologa gdzie mąż był pokazac wyniki nasienia...i teraz jeszcze ten koles co innego... co wy się dowiedziałyście w tym temacie????

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się