Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Asia, ja teraz sprzątam powolutku :) Pranie odwirowane, ale mam pół automat (czy jakos tak) i płukać musze w wannie/zlewie. Najgorzej to pościele i narzute na łózko bo sa wtedy ciężkie. Powolutku, po kawałku podnosze do góry. Mój mnie nie zaciąga siłą do roboty ale chodzi żeby był wyrozumiały a on się dąsa gdy coś powiem. Juz trochę zapomniałam o tej lafiryndzie ale w brzuchu czuje takie napięcie i jajniki mi lekko pikają. Teraz leże i pogram w gry na nk żeby się czymś zająć. Co chwile się macam -cycki bola więc jest ok :) Uspokoje się całkiem gdy mąż wróci z pracy za jakieś 3h. Przy nim to nawet moga mnie kroić na żywca a ja jetem spokojna :) A teraz mnie nie ma kto przytulic..

Ala, to sprawa indywidualna. Maksymalnie mozesz czekać do 10 dni nawet. Ja dostawałam @ 5 czy 6 dni po odstawieniu ale zawsze było to w terminie @

Gość zaczynam od nowa
hej dziewuszki przyjmiecie mnie do siebie? od lat lecze sie na zbyt wysoki poziom prolaktyny. od jakiegos roku staramy sie o dziecko, jednak jak dotad nie wychodzi. w lutym moja pani ginekolog zrezygnowala z dalszego leczenia, wiec od tego czasu mam przerwe w leczeniu. teraz sie zawzielam i zaczynam wszystko od nowa. nap oczatku wrzesnia mam wizyte u nowego ginekologa endokrynologa wiec trzymam kciuki. a w miedzyczasie zaczelam brac castagnus... moze pomoze? jak czytam Wasze posty to przynajmniej nadzieja nie opuszcza, jak widac ze niektorym z Was udalo sie doczekac Fasolki :) Oczekujacym mamusiom zycze duzo zdrowka a calej reszcie wciaz probujacym zycze powodznia i szybkiego zafasolkowania :)

Zaczynam od nowa, oczywiście że Cię przyjmniemy :) Każda jest tu mile widziana :) Prolaktyna mówisz? A tamten gin nic Ci na nią nie przepisał? Miałaś też inne badania? Monitoring?

Zora...nie przyprawiaj mnie o chęć wyciagniecia noza z szuflady te posciele i narzutu zostaw jemu-naciagasz miesnie macicy niby nie dzwigasz a i tak sie naprezasz

ojejku. Dobrze Aska. Tylko mi chłopa nie morduj :) Mowiam mu o tym. Czytałam też że nie wolni schylac się własnie dalej jak do zlewu. Obiecuje poprawę :)

Gość zaczynam od nowa
dziekuje Zora :) od lat tylko bromergon w sumie. w roznych dawkach.. tak lekko na wyczucie z tego co widac teraz. ostatnio z badan to tylko prolaktyna z obciazeniem (na samym poczatku jesczez robili usg itd ale to byl 2004 wiec te badania juz na pewno nie aktualne). ta podstawowa byla w normach, tylko wynik po obciazeniu byl kilkanascie razy przekroczony. lekarza nie mialam na miejscu wiec ostatnio juz pani zalamala rece i powiedziala ze tak z doskoku sie nie da juz dluzej leczyc. w sumie nie ma sie co dziwic bo kobieta nie miala mozliwosci zrobic wszystkich badan w odpowiednim czasie cyklu. takze teraz nadzieja w tym nowym lekarzu ktory jest na miejscu. mam tylko nadzieje ze tez mnie tym bromergonem nie zbedzie znowu tak Was czytam od jakiegos czasu i przynajmniej humor jako tako sie trzyma... inaczej to juz tylko siasc i rece zalamac po tylu latach

:) moze i jesrem troche przewrazliwiona, ale wiem na czym polega moja sytuacja i , naprawde bez powodu, nie leze, raczej cigle, w łóżku

Zaczynam od nowa...ja w temacie bromku, monitoringu to zielona jestem, ale wiele dziewczyn z pewnoscia Ci podpowie - wpisik do tabelki? a Fasolki kiedy sie przepisza?

Gość zaczynam od nowa
Asiula uwazaj na siebie... lepiej polezec niz zaszkodzic... a swoja droga potem na lozko patrzec nie bedziesz mogla :) ja mam teraz wizyte 10tego wiec jeszcze 3 tyg. w miedzyczasie na ziolowych jestem... na pewno nie zaszkodza :)

Gość zaczynam od nowa
to sie dopisze do tabelki, jesli pozwolicie :) NICK...WIEK.................................SKĄD.CYKL STARAŃTERMIN @ ********************************************************* ***************************************************************** nowamili.............................23........................................mazowieckie.......................6. .. ..... ...............................16/10 HANKA81..29........................................ŚLĄSKIE............... ........... 45.. .... ..... ..........................06/07 alooooo3.............................23małopolskie/Węgry... ........12.. ...... ..... ........................???? AOK....................................26........................................wielkopolskie........ ............8......... ..... ..........................07/11 zora85.................................26........................................kuj-pom.......... ...................ze 3 lata??? ..... ..................10.VIII AsiekAsiekk........................20................................................................ ...................2....... ..... ............................24-28.09 Doris123.............................25Śląskie........... ....................17...... ..... ...........................09/02 Ania85pomorskie................25........................................pomorskie....... .. ................13......... ..............................18/09 aśka76.................................34..... .................................śląskie.................................ok40.... ..... .........................18-20/10 Kasia-Angel........................22.... ...................................dolnośląskie........ ...............11 . ..... ...............................02/12 malwkami...........................24.... ...................................śląskie.................................12 ... ..... .............................27/12 betina340.............................30.... ...................................lodzkie.......... .....................14 ........ ..... ........................1/12 asiek25................................25.. .....................................dolnoślaskie........................8... .. ..... .............................26/12 MalgaK...............................32.. .....................................kuj-pom...... .......................ok.4 7..... ..... ......................25/12 SunnyG...............................27... ....................................mazowiecki..... ...................4.......... . ..... .......................17.01 justysia88............................23.. .....................................lubelskie....... .....................11..... .. ..... .........................10-12.09 katiaa85...............................26.... ...................................wielkopolska..... .................35 ....... ..... .........................3/4.09 Wanda23.............................24....... ................................wlkp......... ..........................ok.20...... .... ..... .................??10.06?? Mgielka15985.26... ....................................lubuskie.... .........................7........... . ..... ......................???? Maluda82............................29... ....................................Wlkp.............. ....................ok. 17 ........... . ..... .............25.04?? tosik.....................................27..... ..................................śląskie............ ....................26........... . ..... ....................16.04 paula 26...............................26... ....................................małopolska...... ..................ok36.. ........... . ..... .............?? Niu82..................................29... ....................................podkarpacie.... ...................9........... . ..... ......................13.03 Agaagaaga14.......................30.. .....................................łódzkie........... ....................ok15........... . ..... ................8.04 Beata06...............................26.. .....................................Wklp............ ......................23. ........... . ..... ..................17.03.11 zuzka_1...............................27.... ...................................łódzkie.......... .....................20........... . ..... ....................23.05 mala_gosienka....................25..... ..................................zachpom... .........................4. ........... . ..... ....................22.06. Sophia123...........................24.... ...................................slaskie..... ...........................8........... . ..... ......................19/20.08 aguuula25,25.......................25.... ...................................śląskie.......... ......................19........... . ..... ....................ok.05.09 kobieciatko32......................32. ......................................podkarpackie... ..................6.. ........... . ..... ...................14.09 Zaczynam od nowa.31....................................zachpom.....................10........... . ..... ................01.09. UDAŁO SIĘ!!!! MAMUSIAMI BĘDĄ: ********************************************************* *********** NICK.... ........... . ..... .........WIEK........... . ..... .............SKĄD........... . ..... .............ILE CYKLI........... . ..... ....TER.PORODU ********************************************************* ***************************************************************** krakowianka......... ......... ...29. ......... ......... ......... ........małopolskie. ......... ......... ..4.. . ........... . ..... .................18.06 zostałam mamą justynp.. ......... ......... ......... 32. ......... ......... ......... ........świetokrzyskie.. .................ok20........... . ..... ................15 sierpnia Vilia...... ......... ......... .........27... ......... ......... ......... ......łódzkie........ ......... .............12.. ........... . ..... .................18 sierpień 2011 asia1983..... ......... ......... ....28... ......... ......... ......... ......Zachodniopomorskie. ........7........... . ..... ......................12.12.2011 mooniaaaaa123.. ................34.... ......... ......... ......... .....mazow....... ......... ..............19........... . ..... ....................26/12 Lovekrove ...... ......... .........29..... ......... ......... ......... ....warm-maz......... ......... .......1..... ........... . ..... ................2/02 Wanda.............. ......... ........24...... ......... ......... ......... ...wlkp............... ......... ..........ok20. ........... . ..... ..............17/02 klauduska3........ ......... .......24...... ......... ......... ......... ...łódzkie.. ......... ......... .........13........... . ..... ....................11/02 elus1982 ............ ......... .....28... ......... ......... ......... ......Zach-pom....... ......... .........3 lata.. ........... . ..... ............16.03.2012

Gość zaczynam od nowa
NICK ....................WIEK......SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @ ********************************************************* ******** nowamili.....................23......mazowieckie.............6. ..........16/10 HANKA81......... ...29......ŚLĄSKIE................ ....45.. ........06/07 alooooo3....................23......małopolskie/Węgry.....12.. ..........???? AOK........................ .26.......wielkopolskie........... ..8............07/11 zora85........................26.......kuj-pom.............ze 3 lata??? ....10.VIII AsiekAsiekk..............20................................... ..2.........24-28.09 Doris123....................25.......Śląskie.................. .17..........09/02 Ania85pomorskie. ....25......pomorskie....... ......13....... .....18/09 aśka76.......................34.......śląskie........ .ok40.............18-20/10 Kasia-Angel......... ....22.......dolnośląskie..........11 ... ........02/12 malwkami.................24.......śląskie......... ...12 .............. 27/12 betina340..................30.......lodzkie.......... 14 .................1/12 asiek25......................25.......dolnoślaskie.......... ....8... .....26/12 MalgaK.....................32.......kuj-pom........ok.4 7..............25/12 SunnyG.....................27.....mazowiecki........4.......... .........17.01 justysia88..................23.......lubelskie...........11..... .............10-12.09 katiaa85.....................26.......wielkopolska......35 .............. 3/4.09 Wanda23...................24.........wlkp............ok.20...... .....??..10.06?? Mgielka15985.......26........lubuskie.........7........... ............???? Maluda82................ .29.......Wlkp...............ok. 17 ................25.04?? tosik............. .27.......śląskie............26... .... ...........16.04 paula 26.....................26.....małopolska.......ok36................ .....?? Niu82............ 29......podkarpacie.....9........... .........13.03 Agaagaaga14.............30.....łódzkie.............ok15......... ..........8.04 Beata06......................26.....Wklp...............23............ ........17.03.11 zuzka_1......................27......łódzkie............20......... ...........23.05 mala_gosienka...........25........zachpom.......4.............. .......22.06 Sophia123..................24.........slaskie..........8.......... ......... .19/20.08 aguuula25,25..............25........śląskie..........19........ ...........ok.05.09 kobieciatko32..... ...32...podkarpackie.... 6.......... .........14.09 Zaczynam od nowa31.zachpom...1001.09. UDAŁO SIĘ!!!! MAMUSIAMI BĘDĄ: ********************************************************* *********** NICK..............WIEK.......SKĄD......ILE CYKLI...TER.PORODU ********************************************************* *********** krakowianka....29....małopolskie.....4.. ..........18.06 zostałam mamą justynp..........32..świetokrzyskie...ok20...... ..........15 sierpnia Vilia.........27.......łódzkie.......... .12..................18 sierpień 2011 asia1983..........28.....zachodniopomorskie.....7........ ...12.12.2011 mooniaaaaa123... .34........mazow........IUI..........19..... ... 26/12 Lovekrove ..........29.........warm-maz..............1................ 2/02 Wanda...............24.........wlkp.....................o k20............17/02 klauduska3.........24...........łódzkie.......13....... .........11/02 elus1982 .............28.........Zach-pom.........3 lata.......16.03.2012

Gość zaczynam od nowa
okolice szczecina

Gość zaczynam od nowa
:)

zaczynam od nowa, specjalnie to się nie znam na tej prolaktynie w sensie leczenia tego ale jakby co zawsze możesz wpisac wyniki swoich badan to Ci jakoś doradzimy z innymi hormonami. Bedzie dobrze :) Ja tu rok siedze na tym forum i uważam je za szczęśliwe a przede wszystkim duzo daje wygadanie się itp. Bierz castagnusa bo on przede wszystkim jest własnie na obniżenie prolaktyny :) Katiaa, własnie wpisałam w google tytuł tej komedii. Oglądałam już to. Dobre :D Uwielbiam filmy z Adamem Sandlerem!! Polski tytuł to chyba: ,,żona na niby''. :) Ja się zdrzemnęłam i czuje się jak nowom narodzona :) Terazz robie kolacyjkę. Bym zapomniała: pobolewają mnie janiki ale tak okresowo, czy moge wziąć pół tabl nospy forte? Bo tylko taką mam. Nospa w ciąży nie jest zakazana prawda?

zaczynam od nowa, fajna masz datę spodziewanej @ hihihi. Domyslam się że chodzi o 10 wrzesnia :) A gddzie ta moja kolezanka z kuj-pom ?? MalgaK jesteś??

Gość zaczynam od nowa
Zora, hihi przesunely mi sie cyferki w tej tabelce... Mialo byc 10 cykli staran i spodziewana data @ 01.09 :) Dziekuje dziewczynki za wsparcie :) po wizycie u lekarza zaczne walczyc na dobre :)

Zora jak opowiadasz to mnie cholera bierze tez piorę zmywam ale za rozwieszanie prania nawet sie nie biorę Zabierz M na wizytę to mu gin to i owo wytłumaczy Nerwy nerwami, u mnie występuje alergia na teściową, która się znacznie nasiliła w ciązy, ale objawy zewnetrzne uległy złagodzeniu Unikam jej jak mogę, ale to trudne bo to jego mataka Tez mam ochotę jej wygarnać, ale co zrobię nic...Po pierwsze dla mojego spokoju, po drugie dla dobra M i dziecka jakby niepatrzeć będzie babcia Poza tym jak kiedyś jej powiedziałam co myśle to obróciła kota ogonem cos w stylu: Plujesz na nią, a ona mówi pada deszcz Podziwaim Cię że miałaś odwagę wyrzucic kogoś z rodziny męża

Zaczynam od nowa to forum ostatnio zrobiło się bardzo szczęśliwe to po pierwsze Po drugie jest tu raczej wesoło wiec łatwo przetrwać czas załamania

Zora, co do nospy to niby jest bezpieczna swego czasu przez 5 dni na oddziale dawano mi 3x2 nospy zwykłe znajoma je 3x1 codziennie w sumie to troszkę spalaś, wiec lezalaś...czasem wlasnie odpoczynek pomaga

Jestem, w ramach relaksu wpadłam Was poczytać :) Tych chwil za wiele nie ma, więc pewnie nie będę już tutaj tak regularnie jak dotychczas, ale chętnie wpadnę od czasu do czasu was dopingować :) U nas "dom do góry nogami" ;) hehe nikt nie mówił, że będzie łatwo :) Ja staram się "uruchomić" moje piersi z pomocą położnej z poradni laktacyjnej- idzie powoli, ale najważniejsze, ze idzie :) Synek gdyby nie miał problemów z brzuszkiem to byłby aniołkiem a tak...potrafi przepłakać (przepraszam przewrzeszczeć) dwie godziny a biedna mamusia płacze razem z nim :( Masuję mu brzuszek, kładę ciepłe pieluszki na brzusio i nic nie pomaga :( Jutro wizyta patronażowa połóżnej - ciekawa jestem co powie. Zora, ja brałam w ciąży no-spę z polecenia lekarza nawet :) i nic mi nie było i widać dziecku nie zaszkodziło :) A co do wzięcia kruszynki na ręce - pewnie, ze miałam obawy. A teraz mąż się śmieje, że śmigam jak mało kto. On nadal boi mu się pieluchy zmienić i przebrać go :D Co do wrażeń ze szpitala...hmm... Będąc w ciąży buntowałam się, ze po cesarce przez 24 godz. nie będę z dzieckiem. A tam denerwowałam się, że w czwartek rano o 8ej zostałąm przewieziona na oddział noworodkowy i o 9ej miałam już malutkiego na 24h/dobę (ponoć takie standardy). Wstać nie mogłam a musiałam już sama zająć się maleństwem. Lekko nie było :| A M mógł być tylko od 13 do 18. Ale jakoś dałam radę - choć nie ukrywam wiele łez popłynęło ;) i teraz czasem jeszcze płyną -szczególnie z bezsilności. Tak jak pisałam - cesarka to normalna operacja i nie chciałabym drugi raz. Choć zdaję sobie sprawę, że z moimi biodrami to takiego kloca bym naturalnie miała problem rodzić ;) A i ze szpitala najśmieszniejsze było, że nie można było mieć majtek (nawet tych jednorazowych) nawet po cesarce i śmigasz z takim samolotem między nogami drobiąc jak gejsza ;) A na boku do tej pory nie mogę się położyć, bo boli... Lovekrove, rozumiem że Pepco ma magiczną moc bo ja też nie mogłam w ciąży przejść obok tego sklepu obojętnie ;) Kala, głowa do góry - ja po luteinie też miałam biało, więc to pewnie to. Trzymam za Was wszystkie kciuki :) Buziaki, pędzę do mojego pierworodnego bo coś stęka ;)

Gość zaczynam od nowa
Wandziu, dziekuje za slowa otuchy... to ja sie ustawie w tej kolejce po szczescie razem z Wami :) a odnosnie tesciowych i innych zlosliwcow - ze ic to bycie wrednymi nie meczy... odechcialoby im sie i wszystkim byloby lzej. trzymajcie sie dziewczyny dzielnie, nie dajcie sie zlosliwcom, i nie przemeczajcie. Teraz czas dla Was i dla Waszych Kruszynek :)

Witam nowe dziewczyny. EHH ja mam teraz tez nerwy gorzej jak przedtem masakra jakas. Tez niestety musze wszystko robic toz nie usiade w pracy i nie bede siedziec. Jutro juz wtorek nananana blizej srody w koncu uslysze moze cos :-). Nie moge sie doczekac. I tez prywatnie pewnie za pierwszym razem mnie nie wpusci z nim hmm nie wiem jak to bedzie zaluje ze Was nie posluchalam juz bym dawno byla na prywatnej hmm :(

Gość Ineska z Zg
NICK ....................WIEK......SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @ ********************************************************* ******** nowamili.....................23......mazowieckie......... ....6. ..........16/10 HANKA81......... ...29......ŚLĄSKIE................ ....45.. ........06/07 alooooo3....................23......małopolskie/Węgry.. ...12.. ..........???? AOK........................ .26.......wielkopolskie........... ..8............07/11 zora85........................26.......kuj-pom........... ..ze 3 lata??? ....10.VIII AsiekAsiekk..............20.............................. ..... ..2.........24-28.09 Doris123....................25.......Śląskie........... ....... .17..........09/02 Ania85pomorskie. ....25......pomorskie....... ......13....... .....18/09 aśka76.......................34.......śląskie........ .ok40.............18-20/10 Kasia-Angel......... ....22.......dolnośląskie..........11 ... ........02/12 malwkami.................24.......śląskie......... ...12 .............. 27/12 betina340..................30.......lodzkie.......... 14 .................1/12 asiek25......................25.......dolnoślaskie...... .... ....8... .....26/12 MalgaK.....................32.......kuj-pom........ok.4 7..............25/12 SunnyG.....................27.....mazowiecki........4.... ...... .........17.01 justysia88..................23.......lubelskie........... 11..... .............10-12.09 katiaa85.....................26.......wielkopolska......3 5 .............. 3/4.09 Wanda23...................24.........wlkp............ok.2 0...... .....??..10.06?? Mgielka15985.......26........lubuskie.........7.......... . ............???? Maluda82................ .29.......Wlkp...............ok. 17 ................25.04?? tosik............. .27.......śląskie............26... .... ...........16.04 paula 26.....................26.....małopolska.......ok36........ ........ .....?? Niu82............ 29......podkarpacie.....9........... .........13.03 Agaagaaga14.............30.....łódzkie.............ok15 ......... ..........8.04 Beata06......................26.....Wklp...............23 ............ ........17.03.11 zuzka_1......................27......łódzkie........... .20......... ...........23.05 mala_gosienka...........25........zachpom.......4........ ...... .......22.06 Sophia123..................24.........slaskie..........8. ......... ......... .19/20.08 aguuula25,25..............25........śląskie..........19 ........ ...........ok.05.09 kobieciatko32..... ...32...podkarpackie.... 6.......... .........14.09 Ineska...................33 lubuskie..............4...................24.08 Zaczynam od nowa31.zachpom...1001.09. witam i ja sie przyłącze mama 4 letniego Wiktorka;) starramy sie juz 4 cykle i bez efektu:(

Vilia:) czesc :) mam nadzieję,że Bartusiowi wkrótce przejdą brzuszkowe kłopoty...słyszałam ,ze jeszcze suszarka (nie za ciepłe powietrze) skierowana na brzuszek może pomóc. pewnie troszkę cieżko Ci po cięciu nosic synka....piszesz,ze juz śmigasz z nim na rękach-a jak kąpiele? -tego sie obawiam-zalania uszek lub wyslizgniecia sie do wanienki(wiadomo,ze duzo wody nie lejesz, no ale)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się