Martusia88 0 Napisano Maj 27, 2012 Asiu i tak trzymam kciuki jak teraz sie nie udalo to moze w wasz wielki dzien dowiesz sie z samego rana ze bedziesz mamusia.glowka do gory nie zalamuj sie my wszystkie i tak powinnysmy dostac medal za cierpliwosc:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martusia88 0 Napisano Maj 27, 2012 Asiu i tak trzymam kciuki jak teraz sie nie udalo to moze w wasz wielki dzien dowiesz sie z samego rana ze bedziesz mamusia.glowka do gory nie zalamuj sie my wszystkie i tak powinnysmy dostac medal za cierpliwosc:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martusia88 0 Napisano Maj 27, 2012 ups cos sie zacielo i powielilo mi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Dzięki Martusia za wsparcie, bardzo mi tego brakowało...Jak rano zrobiłam test i wyszedł jak wyszedł i nikogo nie było na naszym forum to myślałam, że się rozpłaczę...Jeszcze się łudzę, że może za wcześnie sprawdziłam bo na razie objawów @ brak... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martusia88 0 Napisano Maj 27, 2012 to zaczekaj jeszcze troche i wtedy zrob test a moze staniesz sie najszczesliwsza kobieta na ziemi,bo okaze sie ze fasolka zakielkowala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Myślisz Martusia?? To poczekam jeszcze 2-3 dni, chyba, że do tego czasu samo się wyjaśni...Dziś zamówiłam z netu 20 testów owu i 5 ciążowych, owu od tego samego sprzedawcy co wcześniej bo się sprawdzają, jestem zadowolona a ciążowe pierwszy raz, tak to kupowałam w aptece... Trzymaj za mnie kciuki razem z dziewczynami, naprawdę byłabym najszczęśliwsza na świecie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Dziś pod wieczór lekko zaczął mnie kłóć lewy jajnik - myślisz że to na @ czy to jakaś dobra oznaka?? Dziewczyny co mają już maleństwa, powiedzcie jak to u Was wyglądało?? Miałyście jakieś konkretne objawy zaciążenia na samym początku czy nic?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nieznajoma77 0 Napisano Maj 27, 2012 ASIU... wiesz nie wiem kiedy miałaś przywitać @, ale u niektórych dziewczyn nawet kilka dni po opóźnieniu @ pojawia się dopiero II delikatna kreseczka tyle co widoczna, a dopiero po kilku kolejnych dniach gruba, poczytaj na forum o tym trochę jest, pojawiła się II krecha u dziewczyn, które już straciły nadzieję, dlatego póki @-piszona brak zawsze jest nadzieja :) Trzymam kciuki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Nieznajoma, bardzo dziękuję za pociechę i nadzieję :) I witam Cię serdecznie :) Pozostaje mi tylko czekać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martusia88 0 Napisano Maj 27, 2012 tak jest czekaj i badz dobrej mysli:-)trzymam mocno kciuki.a jajnik z tego co slyszalam tu i owdzie to podobno pobolewa i podbrzusze tez,ponoc mozna ten objaw pomylic z @ale narazie jestes na dobrej drodze bo @ sie nie pojawia:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nieznajoma77 0 Napisano Maj 27, 2012 Asiu a termin @ kiedy miałaś... regularne czy nie... ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Maj 27, 2012 ja dziś mam wielkiego dola... wlasnie wrocilismy ze chrzcin malutkiej siostrzenicy męza... no i jak nosiłam malutkoą to oczywiście nie obeszło się bez docinek.. noś nos i baw to moze sie zapatrzysz w koncu... k...urde przeciez akurat Oni wiedzą jaką jest nasza sytuacja.. i ze nie jest łatwo a jeszcze dobijają takimi słowami.. oddałam malenstwo i sie rozryczałam... i już było po imprezie.... przynajmniej dla mnie ... za to pojechaliśmy na 95 urodzinki mojej babci ;))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Dziewczyny, okres mam regularnie, zawsze 28 dniowe cykle, teraz powinien mi się @ przyspieszyć, przypuszczam, że przez castagnusa. 1 dc miałam 4 maja, czyli 1 czerwca powinien być kolejny @ i owulka wg kalendarzyka powinna wypaść 18 maja natomiast testy owu pokazały mi przypuszczalną owulkę 14 maja, czyli 5 dni wcześniej. Więc jeśli licząc ok. 14 dni po owulce to @ powinnam dostać 27-28-29 maj stąd dziś zrobiłam rano test, ale teraz zacząć lekko kłóć lewy jajnik... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Oj Justa to miałaś przerąbaną imprezę...ale potem na szczęście zmiana klimatu ;) Nieznajoma, a Ty też bierzesz castagnusa?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nieznajoma77 0 Napisano Maj 27, 2012 Asiu to jest ogromna nadzieja, a Twój jajnik mam nadzieję, że jest zapowiedzią wszystkiego dobrego...bądźmy dobrej myśli trzymam kciuki ;) Czekaj cierpliwie z tym testem... :) Ja też czekam na @ termin 31.05 czuję, że w tym cyklu się nie udało, dlatego kupiłam właśnie CASTAGNUSA , i chcę zacząć brać od nowego cyklu możesz mi podpowiedzieć jak go dawkujesz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Nieznajoma, a ile ważysz?? Ja dawkuję 2 tab rano ponieważ ważę 70 kg, do 60 kg bierze się 1 tab dodatkowo łykałam wiesiołka ale on nie powodował przyrostu śluzu a u mnie z nim bardzo krucho a nawet go brak. Dziewczyny piją siemię lniane, ja też będę piła jeśli @ przyjdzie. Dodatkowo ja biorę 1 tab dziennie prenatalu classic jako witaminki, dziewczyny biorą magnez z B6 jeśli dobrze pamiętam :) a mężowi od 3 dni podaję 2 razy dziennie androvit - to poleciła dziewczyna z forum a jej polecił jej profesor ;) ale na pewno ją poznasz to Ci sama opowie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Co do androvitu - mam nadzieję, ża Frania szybko tu zajrzysz, bo chciałam Ci powiedzieć, że mój mąż ma po nim erotyczne sny ;) dziś mi się przyznał ;) a w praktyce jeszcze nie wypróbowaliśmy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nieznajoma77 0 Napisano Maj 27, 2012 Asiu moja waga to 47,5 kg ja też brałam wiesiołka od poprzedniego cyklu, magnez też biorę, i brałam kwas foliowy od pół roku,ale od dwóch dni biorę PHARMATON a w nim jest kwas foliowy, dlatego biorę tylko zestaw... Rozumiem, że CASTAGNUSA od pierwszego dnia cyklu mam zacząć brać... ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Tak, od 1 dnia cyklu, kuracja trwa 90 dni ciągłości, chyba, że dostaniesz jakiś skutków ubocznych w postaci dziwnego znacznego wydłużenia cyklu itp. to przerwiesz :) Zazwyczaj dziewczynom cykl się skracał :) A robiłaś jakieś badania, np. prolaktyny?? Ale malutko ważysz, aż zazdroszczę figury :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 No najlepiej w zestawie, ja nawet 1 cykl kupiłam kurację Prenatal probaby dla "niej" i dla "niego", saszetki 15 szt więc miesięczna kuracja wyszła 240 zł a i tak nic nie wyszło z tego...więc przerzuciłam się na normalny zestaw witaminek, u mnie też jest kwas foliowy, witaminy B, żelazo i dużo dużo... czegoś tam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nieznajoma77 0 Napisano Maj 27, 2012 Nie badań nie robiłam, bo lekarz pozwolił nam się teraz dopiero starać, to nasz pierwszy cykl staranek... bo wcześniej walczyłam z nadczynnością tarczycy... dlatego moja waga jest tak niska... ;) Teraz tarczycą jest w normie od grudnia, dawki leków zmniejszone, ryzyko poronienia zmalało dlatego dostaliśmy zielone światło... :) Cykle 30 dniowe +/- 1 dzień, owulacja wg testów sprawdzana wcześniej jest książkowo... ale zastanawiam się nad castagnusem, myślę, że zaszkodzić nie powinien, a może pobudzi jajniki do lepszej pracy wiesz rocznikiem już mam swoje latka, choć duchem czuję się ciągle bardzo młodo... ;) :) ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Osobiście, bardzo dobry rocznik :) Wszystkie moje przyjaciółki w tym akurat roczniku zaciążyły z pierwszą dzidzią w wieku 28-30 lat ;) ale to prywata sugestia ;) A ja akurat tarczycy nie robiłam więc chyba się skuszę ;) jak nie wypali ten cykl ;) Zrobiłam prolaktynę bo tu właśnie się dowiedziałam, że to pierwsze co należy zrobić, ona działa jak antykoncepcja jak jest za wysoka więc jakby co polecam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nieznajoma77 0 Napisano Maj 27, 2012 Dzięki za informację,co miesiąc chodzę do badania krwi na tarczycę więc zrobię od razu prolaktynę... Wtedy będę wiedziała co z castagnusem, bo rozumiem, że jeśli będzie ok to nie ma sensu brać tak... ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Wiesz co?? Im niższy poziom prolaktyny tym lepiej. Ja mam prolaktynę w normie ok. 350 a widełki są od 125 do 625 ale biorę już 2 cykl castagnusa bo mam nadzieję, że może jeszcze ją obniży i pomoże zajść, dużo dziewczyn tak z nim skończyło :) Poza tym to lek ziołowy więc ja jestem "za" jego zażywaniem nawet przy dobrych wynikach :) Ostatnio też pare dziewczyn, które wpisały się tylko raz na forum, powiedziały że 3 cykle brały i są w ciąży więc ja wierzę w jego "moc", tylko się nie śmiej ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Dobrej nocki dziewczyny, idę spać :) Żeby już nie myśleć czy przyjdzie @ to oglądałam sobie ślubne bolerka, wiecie jakie to drogie?? Oczywiście uparłam się na koronkowe... ;) ale cóż 30 czerwca na pewno będzie upał :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nieznajoma77 0 Napisano Maj 27, 2012 Nie martw się, śmiać się nie będę, bo ze mnie wierna zielarka od roku piję Alveo, nie wiem, czy znasz? Mi akurat bardzo pomaga, ale z ziołami tak jest pomagają tym którzy w nie wierzą, że im pomogą... ;) Kiedyś bardzo mądry człowiek powiedział mi: "Zioła trzeba pić z wiarą moje dziecko" i tak już mi zostało... :) ;) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nieznajoma77 0 Napisano Maj 27, 2012 Zbliża się wielki dzień Asiu, dużo szczęścia i miłości... :) Spokojnej nocy, dzięki za wszystko :) :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 Znam, znam ale drogie to prawda?? Kiedyś zamawiałam dla mamy ale sama tego nie piłam. I też wierzę, że trzeba wierzyć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 27, 2012 A dziękuję, dziękuję :) Już pomału odliczam każdy dzień :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach