Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

asia pochwal sie tym bolerkiem... ocenimy czy wart ;))) do Tewgo Wielkiego dnia tylko miesiac a obrączki jeszcze nie wybrane ?? u mnie za tydzien i ciut bedzie 5 latek

dobra ja musze isc od kompa bo straszna sennosc mnie ogarnela ..a obiad na jutro sam sie nie ugotuje ;(... o przynajmniej bedzie plus mieszkania u tesciow...przerwa od gotowania ;))

no wlasnie juz by bylo po slubie gdyby nie smierc tesciowej.a tak to bedziemy miec w przyszlym roku niestety.szkoda ze tak to zycie sie uklada nie po naszej mysli

I ja jestem zdania, że nie ma co planować- my planujemy a Bóg nam krzyżuje... Mi w sierpniu minie 2 rocznica ślubu, a 4,5 lat jak jesteśmy ze sobą :) ŚLUB to mega sprawa!!! :) A nad jakim pierwszym tańcem myślicie? My mieliśmy mixa :) U lekarza - super facet, kotku mówił, na luzie był, rolety opuszczone i w półmroku badał- fajnie, intymnie, nie wstydziłam się wcale :) U mnie git - wszytsko książkowo, jajniki, macica, szyjka, sluz - ok. Castagnusa pochwalił, mówił że nie ważne kiedy prolaktynę się robi, bo jak ma być wysoka, to będzie w każdym dniu - także zrobię jak dostanę @, bo ma być tak jak u Nieznajomej - ok. 31 maja, a może nie będzie :) HEhe Także prolaktyne zrobić, nasienie i przyjść z wynikami :) Super facet ma podejśćie, taki na luzie, a bardzo fachowo wszytsko powiedział, ok. 50 ma, przed 50- tką.

O właśnie Nadia odpowiedziałaś na moje pytanie, bo chciałam wiedzieć czy to ma znaczenie kiedy się robi badanie na prolaktynę, chcę zrobić dla siebie samej, jak @ przyjdzie zaraz zrobię... :D :P Jak Wasze samopoczucie dziewczynki, ja śnięta chodzę jak karp Bożonarodzeniowy, wyzywam hormony mi buzują także wszystko w normie @-piszon pewnie naciera he he :P :D

ja slyszalam ze cykle dziewczyn ktore razem duzo przebywaja normuja sie i sa praktycznie w tym samym terminie... u nas w pracy sie sprawdza... pracujemy 3 i praktycznie @ dostajemy w odstepie 2 dni, ale nie sadzilam ze to dziala przez neta... ja powinnam dostac w srode czyli 30... to nie fer to druga @ w maju...

nadia ja jak ostatnio bylam u nowego gina to wlasnie tez atmosfera ..polmrok.... fajna muzyka... jedyne co mi sie nie podobalo to ze USG w innym pokoju i trzeba bylo przejsc przez poczekalnię... ale lekarz super.. od razu powiedzial ze z moimi wynikami moze byc ciezko ze on proponuje zastanowic sie nad inseminacja bo nie ma sensu abym tracila kasę. Zaproponowal 1-2 cykle obserwacji i ewentualnie klinika nieplodnosci bo jego koledzy (poprzednicy) duzo zrobili

To nieciekawie u Ciebie, faktycznie jak badania wszelkie masz porobione, to i lekarze zdają sobie spr., że koszty ponosimy i niestety jak mus, to mus - trzeba czasami wspomagać naturę, żeby spełnić marzenia - ale co nie jesteśmy w stanie zrobić i znieść, aby mieć zdrowego maluszka :) Śnięta nie jestem, to chociaż plan napisze, już 3 tydz. "idzie"...

witajcie moje sniete dziewuszki nadia super ze masz juz fajnego gina- ja mowilam od poczatku-nasienie do badania i powtzram kolejny raz- od tego zaczynajcie dziewczyny;) no! ;) ja dzis po pracy spotkalam sie z kolezanka i milo spedzialam wieczor. dzis juz plamien nie mam - hura-tylko sluz taki przezroczysty jak katar;) wzielam dzis tab nystatyny, wezme tez we wt, sr i czw a w pt na badnaie czystosi-mam nadzieje ze bedzie ok- ze bede mogla po @ isc na hsg-chociaz boje sie okropnie bolu;( ja @ powinnam planowo dostac 4 czerwca- ale ten cykl byl bezowulacyjnym a przy takich podobno moze sie wydluzyc-wiec sama nie wiem. wiem jedno- moge chpodzis dna solarium i na cwiczenia na brzuch bo wciazy ne sjetems skoro owunie bylo- chociaz czekam za @ bo chche brac to CLO- moze ono mi pomoze?:>

Gość Gabrysiowa
No,dziewczyny,widzę,że nadal jesteśmy w komplecie ;)To dobrze czy źle?:) Nieznajoma - pochwalam podejście do tematu:cała przyjemność po naszej stronie ;) Kolejny cykl,kolejna szansa!Nawet do 50-tki,chociaż dobrze by było wcześniej ;)

Gość Gabrysiowa
Oczywiście pozdrawiam Was wszystkie i życzę,żeby gorące letnie noce (tuż tuż) zaowocowały :)

A ja poczytałam na necie opinie o tym lek., u którego byłam - naprawdę rzetelny fachowiec, wielu osobom pomaga, miłą atmosfera - no i daje nr kom. w razie "wu" i można dzwonić - jest dostępny i gdy trzeba zjawia się w szpitalu, bądź przyjmuje bez kolejki nie w terminie, także cieszę się, że i ja dołączyłam do grona zadowolonych pacjentek :) Idę mojej kuzynce pomóc się pakować, bo się przeprowadza :) Miłego popołudnia i wieczorku :) P.S. Jak Dzień Rodziny? Jak się żabcia spisała? :)

dzien rodzinki suuuper..dzieciaczki spisaly sie na medal... przedszkole tez..na początku male przedstawienie (moj smyk nawet mial solowke ) a pozniej piknik w ogrodzie. Na plac zabaw przyjechalo wesole miasteczko i zabawa byla super... u mnie juz nie ma zludzen ze @ sie nie pojawi. jak zwykle w termiie

nasze forum chyba umiera smiercia naturalna taka tu grobowa cisza.co slychac u was dziewczyny?jakies zmiany nastaly?mnie strasznie brzuch boli a owu jak nie widac tak nie widac.

o to super ze imprezka udana,tak mile spedzony czas przydal by sie codziennie:-)

Witajcie kochaniutkie :) Przepraszam, że mnie wczoraj z Wami nie było ale przygotowania ślubne wzięły górę...Ustalanie tortów i ciast...Teściowa mnie wykończy nerwowo ale o tym to już Was zanudzać nie będę... A co na polu bitwy z @ - nadal u mnie go brak :) Więc 2:0 w dniach dla mnie ;) Dziś przyszło 5 testów ciążowych z netu ale na razie boję się ich użyć :) Jeszcze poczekam tak jak postanowiłam :) A co do ślubu, to takie będę miała obrączki, jak chcecie to obejrzyjcie :) http://allegro.pl/obraczki-fazowane-6mm-z-kamieniami-modernizacja-i2351743843.html

sliczniutkie .... zazdroszcze Ci tych wszystkich przygotowan... fajny czas i milo to wspominam ;) u mnie jeszcze przyjsc nie przyszla ale juz sie przypomina ;( trzymam kciuki aby to bylo 280:0 ;)) a nawet i lepiej

Dzięki Justa, mi też się bardzo podobają :) A co do @ to póki nie przyszedł to głowa do góry i liczymy na cud bo dzidzia to cud :) Mówisz 280:0 ?? Takiego meczu to jeszcze nigdy nie rozegrałam ;)

piekne te obraczki ,naprawde przepiekne.to super ze narazie brak@.trzymam kciuki caly czas i jestem pelna nadziei ze sie uda

Bardzo mi się podobają takie obrączki, chciałam bardzo podobne - ale wiadomo, jak się od razu nie kupi, to potem w sklepie jubil.,jak się inne poprzymierza, to licho wzięło poprzedni wybór - ale te są SUPER! A mnie mega mocno piersi bolą, wrrr..... - także oznaka @ jak nic...

Witajcie dziewczyny :) Dziękuję za pochwały wyboru obrączek :) Wiecie co?? Mnie piersi nigdy nie bolały na okres więc mam utrudnione zadanie, ale dalej lekko pobolewa mnie podbrzusze ale tylko jak śpie na bokach a jak na plecach to zero oznak - ciekawe nie?? Zbieram się do pracy, jeszcze tylko 2 dni i od piątku urlop :) PS. trzymajcie dalej kciuki :)

Asiu trzymam kciuki aby @ się już nie pojawiła... Miłego dnia, pozdrawiam ;) :) :D Obrączki cudne... :D :D :D

Aska trzymamy kciuki trzymamy;) a obraczki bardzo ladne-mam takie samie tyle ze bez cyrkoni- Askiu ale nie wiem czy zwrocilas uwage ze ona maja probe 333-to ta troche slabsza-ne wiem czy nie beda sie rysowaly- Aska a wy juz po slubie cywilnym jestescie, tak? To nie macie obraczek?:) Trzymam kciukasy za Ciebie- a kiedy testujesz? u mnie sprawa stoi w miejscu-biore nystatyne i na pt mam zaplanowe badanie czystosci a potem nie wiem co- bo nie wiem na kiedy mam sie umowic na badanie HSG- z tego wzgledu ze czytalam ze cykl bezowulacyjny sie wydluza..

ja zawsze jak mialam bezowulacyjne to i tak mialam wszystko w terminie.. nawet dnia spoznienia.. .a dzis jak narazie nie dostalam jeszcze (zawsze dostaje rano a dzis ten dzien ;)) 280:0 to tylko na czas ciazy a bedzie jeszcze lepszy efekt bo przeciez @ dostaje najczesciej sie parę miesiecy po porodzie ( ja nie mialam przez 14mcy )

Witajcie dziewczyny :) Franiu, wiem, że mają próbę 333, niestety nie stać nas na obrączki za 2.000 zł a poza tym to dużo czytałam w necie na stronie o złocie i właśnie ta próba została najlepiej polecona gdyż będą najmniej się rysowały bo w nich jest najmniejsza wartość złota a złoto jest metalem miękkim i im go więcej tym może się bardziej rysować :) Jesteśmy po cywilnym a na cywilny kupiliśmy srebrne obrączki, przez rok zbieraliśmy kasę na kościelny i złote obrączki :) musieliśmy uzbierać 10.000 więc wiesz jak młodym ciężko zwłaszcza z kredytem hipotecznym ;) A co do tematu, to u mnie 3:0 :) :) i tak mnie kusi zrobić test ciążowy ten z allegro, że brrrr ale wytrzymam do piątku do 1 czerwca na Dzień Dziecka :D Justa, rewelacja ja bym też tak chciała :D A jakie imię byście wolały?? JULIA czy OLIWIA ?? PS. Dziś znowu dostałam smsa od wróżki (wtajemniczone osoby wiedzą o co goł) i było w nim, że widzi utajoną ciążę, ta informacja zmieni całe moje życie - fajnie by było... ;)

Aska pewnie ze rozumiem jak mlodym ciezko-baaaa co bym miala nie rozumiec;) kurcze zrob juz ten test- myskle ze jak by co bylo by wiadomo-pamietasz jak mi gin kazal zrobic test? po 12 dniach od mniemanej owulacji-tyle ze ja w tym cyklu nie mialam owulacji wiec nie ma co testu robic- jutro rano i w pt lykam timidazol i ide na badanie-potem czekam na @ i badanie- ale sie boje-aha-jeszcze biore CLO od 2 do 6 dnia cyklu- jeny ile lekarstw-szok;) justa a wiesz..ja mialam teraz plamienia przezc 4-5 dni jak mialam bezowulacyjny- chyba to pierwszy taki odkad obserwuje swoj organizm;( wiec nie wiem co i jak i czy @ przyjdzie w terminie czy nie- a chcialabym wiedzieec bo chche na HSG sie zapisac...

przynajmnei j u mnie w szpitalu jest taz ze na hsg zapisujesz sie w 2-4 dc i robią ci ok 9dnia. Prawidlowo HSG powinno byc zrobione do 10 dnia cyklu aby calkowicie wyeliminowac ciaze i wtedy ścianki macicy sa bardziej otwarte. Ale z tego co czytalam to oczywiscie sa wyjatki od tego. u mnie chyba zakonczy sie 1:0 ale tak sobie mysle ze pewnie Castagnus u mnie tez namieszał, (polepszył) wyeliminował mi skutki przed miesiączki i wydłużył cykl w koncu to pierwszy miesiac stosowania

Franiu, powiem Ci że boję się zrobić test, a jak zrobię za szybko i wyjdzie znowu 1 kreska to już nie będę w takim błogim nastroju oczekiwania i wielkiej wiary... Trzymam się tej myśli co Nieznajoma mi dała, wiesz, "póki okresu brak, póty nadzieja" :) Ale może jutro rano się skuszę na ten z netu ;)