Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

przynajmnei j u mnie w szpitalu jest taz ze na hsg zapisujesz sie w 2-4 dc i robią ci ok 9dnia. Prawidlowo HSG powinno byc zrobione do 10 dnia cyklu aby calkowicie wyeliminowac ciaze i wtedy ścianki macicy sa bardziej otwarte. Ale z tego co czytalam to oczywiscie sa wyjatki od tego. u mnie chyba zakonczy sie 1:0 ale tak sobie mysle ze pewnie Castagnus u mnie tez namieszał, (polepszył) wyeliminował mi skutki przed miesiączki i wydłużył cykl w koncu to pierwszy miesiac stosowania

przynajmnei j u mnie w szpitalu jest taz ze na hsg zapisujesz sie w 2-4 dc i robią ci ok 9dnia. Prawidlowo HSG powinno byc zrobione do 10 dnia cyklu aby calkowicie wyeliminowac ciaze i wtedy ścianki macicy sa bardziej otwarte. Ale z tego co czytalam to oczywiscie sa wyjatki od tego. u mnie chyba zakonczy sie 1:0 ale tak sobie mysle ze pewnie Castagnus u mnie tez namieszał, (polepszył) wyeliminował mi skutki przed miesiączki i wydłużył cykl w koncu to pierwszy miesiac stosowania http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxqpk5thpq3mb.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cj44jod5er79a.png

Franiu, powiem Ci że boję się zrobić test, a jak zrobię za szybko i wyjdzie znowu 1 kreska to już nie będę w takim błogim nastroju oczekiwania i wielkiej wiary... Trzymam się tej myśli co Nieznajoma mi dała, wiesz, "póki okresu brak, póty nadzieja" :) Ale może jutro rano się skuszę na ten z netu ;)

Dziewczyny, Wam też strona wariuje?? Zaczyna nas dublować :) Ale to nic :) Jesteśmy dzielne :)

Aska wiem ze sie boisz- znam to uczucie;( a jak sie czujesz? masz jakies objawy konkretne?:) jeny ale by bylo boskooo jak by sie udalo;) chyba znowu zaczelabym brac castangnusa;) heh;p poki co jutro tymidazol czy jakos tak;) justa chcialabym miec juz to badanie za soba-naprawde- nie wiem jaki termin mi ustala-ajjj.. ide spac jutro ciezki dzien..

frania nie stresuj sie naprawde tym badaniem.... zobaczysz za pare dni powiesz to sama, ze to pryszcz, To takie male przygotowanie do porodu.... bol jest znacznie gorszy niz przy HSG (chociaz zakonczenie szczesliwsze ;)).... nie wiem czy Wam juz kiedys pisalam jak moja kolezanka tuz po porodzie powiedziala "porod to tak jak siąść gołym tyłkiem na rozgrzaną patelnię" ja po pierwszym twierdze ze gorszy... ale jak widac chcę jeszcze jednego ;))

ja sadze ze Asia dostanie najwspanialszy prezent na swoj slub.. nalezy jej się .... a my na swoje prezenty musimy troszkę poczekac ;))

Dziewczyny, objawów brak, ćmienie podbrzusza ciąg dalszy, ten stan utrzymuje się już tak 4 dni dlatego zrobiłam ten test ale znacie wynik. Dzięki dziewczyny, że tak mi dobrze życzycie, wierzycie i wspieracie :) Nawet nie wiecie jakie to dla mnie ważne :)

asiu ale tej wrednej malpy nadal brak poczekaj jeszcze moze a noz widelec na test jeszcze za wczesnie

Martusia, jak też tak myślę, że jeszcze za wcześnie, chciałam poczekać do 1 czerwca bo wtedy przypadałby mi termin @ gdyby wszystko szło zgodnie z kalendarzykiem. Ale sama widzisz jak mnie dziewczyny namawiają i zachęcają do zrobienia testu ;)

Dobra dziewczyny, ja idę spaćku, mąż wraca za 2 godziny z pracy ale chyba nie dotrwam... Z resztą jak zwykle nie dotrwałam ;)

I jak Asiu? Czekamy dalej? :) Wytrwała jesteś :) Oby Ci się udało! :) Bo u mnie lipka - wczoraj przyszła @, o tyle dobrze, że wraz z nią ustąpił ból piersi... Jutro idę na badanie prolaktyny. A dziś z przedszkolakami do parku linowego jedziemy - Dz. Dziecka czas zacząć- a raczej Kolorowy Tydzień Dziecka :)

Hej dziewczyny, u mnie @-piszon się pojawił, biegnę na badanie prolaktyny, bo nie wiem czy mogę brać Castagnusa czy nie ? :) Poczekam na wynik. Asiu cały czas trzymam kciuki, wierzę, że będzie ok... Który to Twój cykl z Castagnusem? Czy u Ciebie on coś namieszał? I jeśli badałaś prolaktynę, to jaki miałaś wynik ... ? Ale nasłałam na Ciebie deszcz pytań od samego rana :D Z góry dziękuję za odpowiedź :D :) :D

Witajcie dziewczyny :) Czekamy dalej, testu nie zrobiłam bo dalej żadnych oznak @ Nadia, Ty już masz z głowy i zaczniesz nowy cykl starań :) Nieznajoma, jest to mój 2 cykl z castagnusem, 1 cykl był bez zmian, nic nie namieszał, natomiast w drugim cyklu miałam przyspieszoną o 5 dni owulkę, gdyby nie testy to bym nie wiedziała :) Prolaktynę robiłam 2 razy, raz zwykłą i zależy od laboratorium, miałam wynik 303 a norma jest od 127 do 637. Drugą robiłam po obciążeniu i tu miałam pierwszy wynik 405 a po obciążeniu 1791, więc jeśli po obciążeniu jest do 5 razy więcej niż pierwszy wynik to jest wszystko w normie, więc u mnie wszystko ok a i tak brałam castagnusa :)

u mnie niestety mecz przegrany wygrała wredna @... co do dnia tylko spoznila sie pare godzin i dziwne bo nawet sie nei zapowiedziała... jak nigdy praktycznie zero oznak ale widze ze nie tylko do mnie sie wprosiła/// no coz dziewczyny zaczynamy nowy ( i mam nadzieje ze ostatni) cykl

Właśnie Asiu chcę zacząć brać CASTAGNUSA, a wynik prolaktyny dostanę dopiero jutro, wezmę co ma być to będzie,najwyżej jak namiesza u mnie to odstawię... Wyczytałam,na forum, że u jednej z dziewczyn wydłużył dość mocno cykl i nie miała owulacji i w końcu odstawiła go ? Ale aż tak by namieszał...? Kurcze, ciekawe, jak mam nadzieję, że ten cykl będzie szczęśliwy z castagnusem :) :D :) Asiu ale Ty bierzesz go cały czas bez przerwy tak...Już drugi cykl dobrze zrozumiałam ? Bo na ulotce jest napisane, żeby nie brać podczas ciąży... ? ! :P

Witajcie popołudniową porą :) Nieznajoma, ja biorę 2 cykl bez przerwy, tam jest napisane że kuracja trwa 90 dni i fakt, nie brać w czasie ciąży ale ja to rozumiem od momentu jej stwierdzenia a nie domniemania :) Chyba, że ktoś ma wszystkie objawy ciąży i się jej spodziewa więc ja nie odstawiam bo tak kuracja nie doszłaby do skutku :) Jutro rano zrobię test, w dalszym ciągu objawów @ brak więc dziś 4:0 :) Już się denerwuję wynikiem, że mi też się wydłuży od castagnusa a nie od...

Asiu nie wątpimy halo, halo, trzymamy kciuki za Ciebie wszystkie... :D Dzięki za informacje... Zaczęłam brać Castagnusa także, już klamka zapadła... :) :) :) Napisz mi koniecznie co i jak, jak zrobisz teścik... :D

Nieznajoma, pamiętaj, że castagnusa bierze się rano :) Chyba tak było w ulotce :) Jak zrobię test to dam Wam znać, chyba, że nie zdążę. Jutro jade wcześnie rano do lekarza na onkologię do kontroli więc jak nie zdążę z testem to mi wybaczycie i wytrzymacie 1 dzień dłużej ;)

asia nie poczekamy ;)) malo tego masz jeszcze wlaczyc kompa i napisac ze sa II grube, wyraźne krechy... innej opcji nie przyjmujemy ;))

Dzięki justa za wsparcie :p To trzymajcie baaaaaardzo mocno kciuki za mnie przez tą noc :) Dobrej nocki dziewczyny :)

a tak apropo znajac zycie jutro wstaniesz bardzoe wczesnie bo bedziesz sie stresowac teścikiem, także na pewno zdarzysz

Dziewczyny :) 2 kreski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! druga ciut jaśniejsza ale dostałam zawału jak zaczęła się pojawiać :)))))))))))) kupie w aptece inny test więc jeszcze nic nie mówcie :))))))))))) SZOK !!!!!!!!!!!!!!!! :D

oł je oł je oł je ;)))) jestem w siodmym niebie razem z Toba ;) bede wieczorem w domku-ale napisz nam jak sie czujesz- kiedy mialas dokladnie owulacje i kiedy dzialalas;) bo z wrazenia juz zapomnialam;) ale masz super prezent na dzien dziecka- ja tym czasem ide do ginekologa;)

Gość Gabrysiowa
Aśka - gratulacje,suuuper! :)))))) Jeśli nie masz problemów z tarczycą,to test nie wykaże ciąży,gdy jej nie ma,więc JESTEŚ W CIĄŻY :)))) Dziewczyny, to CASTAGNUS - pisany z wielkiej litery.

Aska gratulacje!!!! ostatnio zadko tu zagladalam ale jak wczoraj przeczytalam ze u ciebie jest szansa to musialam wejsc dzis i to sprawdzic. dalas nam wielka nadzieje na to ze castagnus naprawde dziala. kiedy mialas dostac @? u mnie narazie oczekiwania, za tydzien mam dostac @. ten cykl jest bardzo dziwny, owulacja byla 2 dni pozniej. mialam lekkie krwawienia przed owulacja, potem spore krwawienie po sexie. teraz tydzien przed @ piersi mam nabrzmiale w lewej piersi z boku czuje jakbym miala cos wielkiego i twardego w srodku jak np jablko. wczoraj tez mialam delikatne plamienie w kolorze pomaranczowym. nie wiem co sie dzieje ale nie podoba mi sie to wszystko. aska napisz jeszcze tak wszystko razem, jak dlugo sie staraliscie, jak dlugo bralas castagnusa i czy cos jeszcze bralas?

Witajcie dziewczyny :) Jeszcze się tak nie napalajcie, jutro powtórzę test, dziś kupiłam w aptece a we wtorek 5.06 postaram się dostać do gina potwierdzić ciążę :) Czuję się normalnie, właściwie to jak na okres. W skrócie powtórzę Wam moją historię ;) 2 cykl z castagnusem, 1 cykl był także wiesiołek ale odstawiony po owulce bo bez rezultatów. 1 cykl normalny, nic nie wydłużony czy skrócony, jak przedtem. Prolaktyne znacie ok. 300-400 a przedział dopuszczalny 625. Innych badań brak, oprócz usg z którego nic nie wyniosłam bo było tylko 1 badanie :) Na monitoring się nie dostałam :) Okres dostałam 4 maja, cykle zawsze 28 dniowe, owulka dzięki testom wypadała na ok. 15 dzień czyli powinna być 18 maja, a w 2 cyklu przyspieszyła o 5 dni, była 14 maja więc bez testów w ogóle bym się nie zorientowała. Starania były chyba 12 albo 13 maj bo był weekend :) 14 maja wyszły mi 2 kreski na teście owu ale starań nie było bo mąż zasnął...Pamiętacie, jaka byłam na niego wkurzona?? ;) 15 maja była już 1 kreska na teście owu i były starania :) Starania u mnie były tylko 1 dziennie wieczorem, więc dużo ich nie było :) Okres powinnam dostać zgodnie z kalendarzykiem dziś 1 czerwca i dziś zrobiłam rano test z allegro. Wynik znacie :) Co do witamin, to pisałam wcześniej, tylko castagnus i prenatal classic na ogólne witaminki oraz jest tam kwas foliowy więc by nie kupować wszystkiego oddzielnie zaaplikowałam sobie zestawik :) Szczerze powiedziawszy to w maju było bardzo mało starań u mnie bo się z mężem mijaliśmy zmianowo ;) więc nie mam pojęcia jak to wyszło :) PS. Kupiłam mu androvit ale od czasu jak mu go podaję jeszcze nie było przytulanek więc na pewno nie dzięki niemu a tylko CASTAGNUS :D :D :D

A NIE MÓWIŁAM, ALE ZAJEBIŚCIE... :D :D :D :D :D Asiu, jestem obrzydliwie szczęśliwa razem z Tobą :D :D :D :D :D Napiszę wieczorkiem... HIP HIP HURA :D :D :D :D :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się