Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Gość xxGIORDANIxx
Dziękuje za odpowiedz ale czy ipl zlikwiduje tą siną skóre odbarwioną po tamtym zabiegu bardzo boje sie kolejnego poparzenia:( mam 22 lata a skóre gorszą niz niejedna 40 latka pełno naczynek i do tego nadreaktywną może istnieją jakies inne zabiegi niz ipl na mój problem??? a jeśli chodzi o tą blizne to czy da sie ją jakoś wygładzić np kwasami owocowymi jest ona pod brwią moja skóra ogólnie zle sie goi mam ją już ponad pół roku a ona nadal jest różowa i brzydka,będe bardzo wdzięczna za odpowiedz

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvv
mmmmmmmmmmmmmm

Gość karola1000
Pani Celesto czy wie pani coś o Focusie Rf,chce zrobić 5 zabiegów na uda i brzuch,mam luźną skórę z cellulitem,kosztuje to sporo pieniędzy i boję się czy będzie jakaś poprawa.Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Gość MIASTOPIEKNA
Salon Odnowy Biologicznej "MIASTO PIĘKNA" istnieje od kwietnia 2007 roku. Mieścimy się w samym centrum Gdyni, przy ul. Starowiejskiej 54/3. Dla naszych klientów mamy do dyspozycji 5 nowocześnie wyposażonych gabinetów zabiegowych i oferujemy szeroką gamę usług indywidualnie dobranych do potrzeb i oczekiwań klienta - zabiegi zarówno na ciało jak i twarz. Z nami pozbędziesz się cellulitu, wymodelujesz swoje ciało zadbasz o twarz, dłonie i stopy MOŻNA SKORZYSTAC U NAS Z TAKICH ZABIEGÓW JAK : -RF z mezoterapią -MEZOTERAPIA BEZIGŁOWA -LIFTING MANUALNY Z JONOFOREZĄ -MIKRODERMABRAZJA DIAMENTOWA -OCZYSZCZANIE DE LUX- -DERMO -RF Diathermy LavaTRON- -DREAM HEALTHER -ENDOMASAŻ -VACU WELL -ROLLMASAŻ -Kombinezon odchudzający- 4 w 1 -ALOESOWY ZABIEG UJĘDRNIAJĄCY I PODNOSZĄCY BIUST -PELLING CAŁEGO CIAŁA -Masaż relaksacyjny oraz stemplami ziołowymi TO ORAZ WIELE INNYCH ZABEGÓW ZNAJDĄ PAŃSTWO U NAS NA STRONIE INTERNETOWEJ WWW.MIASTOPIEKNA.PL MAMY BARDZO DOBRY SPRZĘ I JESZCZE BARDZIEJ KONKURENCYJNE CENY Adres Ul. Starowiejska 54/3 81-356 Gdynia TEL: 058 661 40 63 GSM: 516 859 398 e-mail: salon@miastopiekna.pl Czekamy na Ciebie: Pn - Pt: 09:00 - 20:00 Sobota: 09:00 -15:00

Gość Warsz
Celesto zagladasz tu ?

Dzień dobry. Pytanie do Pani kosmetolog Celesty Jeżeli jeszcze zagląda Pani na forum, to bardzo chciałabym (jeśli to możliwe) otrzymać ewentualne adresy rzetelnych gabinetów , które wykonują zabiegi Triniti oraz ReFirme . Nie ukrywam, że najchętniej oddałabym się w Pani ręce, ale choć przeczytałam wszystkie strony nigdzie nie natknęłam się na adres Pani kliniki. Chylę głowę za znajomość szerokiego zagadnienia jakim są wszelkie urządzenia i zabiegi mające na celu poprawę kobiecej urody. Niestety wyczerpujących informacji, a nawet podstawowych nie można uzyskać w prawie żadnym gabinecie. Każdy zachęca do korzystania ze swoich usług, nawet mając świadomość, że nie przyniosą żadnych efektów. Niestety takie podejście do tematu odstrasza wiele klientek , a wręcz dostarcza "złej sławy" Pozdrawiam serdecznie i niecierpliwie czekam na odpowiedź.

Gość klientka sy
Dzień dobry śledzę to forum i czekam na wizytę p. Celesty. Może Pani wie, czy są gabinety referencyjne Synerona w Polsce - to dla mnie byłoby wskazówką solidności. Pozdrawiam

Gość XXGIORDANIXX
Gzie jesteś celesto?:)

Gość kulkosc
Droga Celesto. Mam pytanie; ktory zabieg jest skuteczniejszy, czy ten w technologii Elos firmy Syneron, ale wykonywany laserem IPL ( w Poznaniu, gabinet Proderma) czy oferowany przez gabinet www.annestetyka.pl (rowniez w Poznaniu) zabieg Matrix o ktorym wczesniej wspomnialas. Nie mam tylko pojecia na jakim laserze oni pracuja. Bardzo prosze o rade Celesto..

Gość kulkosc
..dodam jeszcze tylko ze zalezy mi na fotoodmladzaniu (naczynka, zaczerwienienie twarzy) na polepszeniu, wygladzeniu struktury cery, gdyz jest dosc chropowata z rozszerzonymi porami a takze na ogolnym ujedrnieniu i pozbyciu drobnych zmarszczek. Dziekuje serdecznie Celesto..

Gość oszpecona
Mam duzą blizne na prawej stronie twarzy,ktora ciągnie się od czoła,przechodzi kolo oka i ciagnie sie na policzek.Zakrywam ją włosami.Zastanawiam się czy mozna ją usunąc chociaz w polowie w sposób bezoperacyjny?? Dodam ze jest troche gleboka bo po szkłach ktore sie wbily w skórę po wypadku samochodowym.Jakby pani podala swojego meila to ja moglabym wyslac zdjecie.Jestem juz tym bardzo załamana i chce sie za to wziaść.Mam ją juz prawie 20 lat... Prosze o pomoc.

Gość zazetka
pytanie do P. Celesty czy depilacja laserowa wykorzystywana w salonie (http://www.esteticmed.pl/kat_24_49_117_EPILACJA_LASEROWA.html ) System ARION® - laser ,niemieckiej firmy Wavelight jest godna uwagi? i jeszcze jedno pytanie, czy w przypadku podwyzszonego poziomu testosteronu depilacja laserowa jest trwala? bede wdziezna za odpowiedz:)

słyszałam ze niedługo w gdańsku będzie albo już jest) laser firmy syneron, emax, wykonuje on trinity i super depilacje. jeśli kogoś interesuje moge spróbować załatwić numer tel do tej kobiety, w mojej pracy mówi sie o tym i jakaś społeczna kolejka zaczyna się tworzyć na te zabiegi.

słyszałam ze niedługo w gdańsku będzie albo już jest) laser firmy syneron, emax, wykonuje on trinity i super depilacje. jeśli kogoś interesuje moge spróbować załatwić numer tel do tej kobiety, w mojej pracy mówi sie o tym i jakaś społeczna kolejka zaczyna się tworzyć na te zabiegi.

Gość zazetka
dziewczyny podawajcie miejsca gdzie robiłyście, lub wiecie gdzie robią depilację laserową w systemie ELOS?

Gość ref
Dzień dobry, ja znalazłam gabinety referencyjne elosa w Warszawie i we Wrocławiu.

Gość Warsz
Ale czy wykonuja zabiegi Matrix, jesli tak to gdzie w W-wie?

Gość Celesta - kosmetolog
do Warsaz poszukuje Pani zabiegu kompleksowego do szerokopojętego "odmłodzenia" skóry, tylko że musi pani wykonać kilka serii różnych zabiegów, fotoodmładzanie IPL aby wyrównać koloryt ReFirme ( tzw.podgrzewanie kolagenu) czyli lifting skóry laser Fotona Dualis Xp jest laserem Er.YAG czyli można nim wykonać głęboki peeling.

do Gabi 14 Może Pani jak najbardziej skorzystać z zabiegów IPL , takie melazmy dobrze reagują, tylko proszę odczekać 6 tygodni od ostatniego zabiegu kwasem.

XXGIORDANIXX Może Pani również poddać się zabiegowi ablacyjnego frakcjonowania skóry, są już lasery frakcjonujące CO2, które oprócz tego, że usuwają przebarwienia to jeszcze wywołują w skórze proces neokolagenezy, ponieważ działają głęboko, ale trzeba się liczyć z kilku dniową rekonwalescencją, na bliznę też mogą być pomocne.

Nie znam tego sprzętu zbyt dobrze, a opinie które do tej pory słyszałam są skrajne, dla jednych działa , dla innych nie. Niestety nie pomogę.

do Maria ZG Pani Mario, nie mogę Pani zarekomendować żadnego gabinetu , bo ich nie znam, pracuję zagranicą ( aktualnie mam urlop, bo niedawno urodziłam moje dwa cudne aniołki, które skutecznie mnie zajmują i nie pozwalają systematycznie zaglądać na to forum), mogę natomiast z całą pewnością zapewnić Panią, że jeżeli znajdzie Pani gabinet w którym wykonuje się zabiegTriniti czy ReFirme sprzętem Elos Syneron ( osobiście na nim pracuję i stąd moja rekomendacja), na pewno będą wykonane prawidłowo, bo nie da się ich żle wykonać ponieważ jest to sprzęt jakby " samowystarczalny", sam monitoruje nagrzewanie się skóry, dobiera parametry, a osoby wykonujące te zabiegi są na pewno w pełni kompetentne, ponieważ co roku prechodzimy testy kompetencji , spotykamy się, szkolimy, dzielimy informacjami na temat specyficznych przypadków klinicznych z jakimi spotkaliśmy się tak więc proszę się niczego nie obawiać, tym sprzętem nie da się nikogo skrzywdzić, wiem że jeden Elos jest gdzieś na północy w Szczecinie albo Gdańsku i jeden na śląsku, bo ktoś już tu o tym pisał, ale poszukaj na internecie, na pewno znajdziesz. Zresztą może niedługo będzie ich w Polsce więcej, zarząd mojej kliniki postanowił zakupić już drugą sztukę tego lasera, bo mamy pełne obłożenie, a Niemki nie dbają o siebie tak jak Polki.

do Kulkosc w przypadku takich problemów powinna Pani na pewno skorzystać z zabiegów IPL, laser Matrix jest laserem frakcjonującym i działa na bruzdy i zmarszczki, blizny itp

do oszpecona bardzo mi przykro, że spotkała Panią taka krzywda, musi się Pani raczej zdecydować na zabieg laserem inwazyjnym, tzn. ablacyjnym takim który odparowuje wodę z naskórka i do tego frakcjonuje skórę czyli pobudza ją do odbudowy i gojenia, proszę poszukać sprzętu SmartdotXide.

do zazetka nie znam tego sprzętu, ale na pewno działa i jest skuteczny, pytanie tylko czy dobrze chłodzi , aby nie cierpieć za bardzo i czy ma zastosowaną odpowiednią długośc fali, aby dojść do mieszków i skutecznie je eliminować , niestety nie pomogę, pozostaje poprostu sróbowac

Gość On_86
Pytanie co do kaszaków ziarniaków.. jaka jest najlepsza i najmniej bolesna metoda ich usuwania? mialem juz usuwanego jednego laserem ktory byl dosc duzy, ale nie jestem z tego zadowolony do konca.. w miejscu wypalania jest dziurka oraz kolor jest jasniejszy od pozostalej czesci twarzy. pytanie nr 1 - czym usuwac nastepne kaszaki i jak najlepiej pozbyc sie ich raz na zawsze? pytanie nr 2 - czy jest mozliwosc zlikwidowania tej dziurki po poprzednim wypalaniu i zredukowania tego jasniejszego koloru? zeby nie za bardzo odroznial sie od reszty twarzy? dodam ze ten kaszak byl wypalany na twarzy. W miejscu dosc znaczacym, oraz rzucajcym sie w oczy Pozdrawiam.

Gość Zapraszamy
Forum www.feelbeauty.eu/forum które daje wiedzę każdemu...od medycyny estetycznej przez zabiegi chirurgii plastycznej po dokładnie opracowany dział badan! Zobacz na www.feelbeauty.eu/forum ponad 700tematów,fotki pozabiegowe,przejrzyscie ulożone tematy.Każdy temat opracowany z dużo iloscia informacji i fotek.Twój post nigdy nie pozostanie bez odpowiedzi! Modereatorzy w każdym dziale zawsze pomocni! Wchodząc na nasze Forum znajdziesz wszystko co Cie interesuje. Zapraszamy na www.feelbeauty.eu/forum

Witam Mam pytanie odnośnie zabiegów laserowych na twarz. Teoretycznie czytałam o laserach frakcyjnych i innych ale dalej nie wiem co było by dla mnie najlepszym rozwiązaniem. Otóż mój problem polega nie na trądziku, ponieważ ten mam już wyleczony, ale na bliznach, które po nim pozostały. Nie raz pojawiały się na mojej twarzy ropne pryszcze, po których niestety pozostały mi dość głębokie blizny. Oprócz tego cała moja twarz pokryta jest czarnymi wągrami, które bardzo chciałabym usunąć. Jestem w stanie poświęcić prawie wszystko, by moje problemy z buzią zniknęły. Proszę o odpowiedź, co powinnam zrobić, by blizny stały się płytsze a wągry zniknęły. Dodam, że jestem osobą młodą...

Gość julia 6000
Dzien dobry ....mam pytanie do pani kosmetolog, i będę wdżęczna za odpowiedż...... Mianowicie mam 32 lata ....w sumie nie mam zmarszczek ale po odstawieniu antykoncepcji moja skóra wyrażnie straciła na jędrności...( szczególnie denerwuje mnie twarz bo ja widze codzienne w lustrze;-)...o od miesięcy zastanawiam sie nad mozliwościa zabiegu który mógłby mi ajkoś pomóc....do tej pory stosowałam kwasy na twarz ( bo mam malutkie przebarwienia w okolicy oczu), miekrodermabrazję....ale efekty nie sa jakies znaczące.....Ale do rzeczy- interesuje nie zabieg ZAFFIRO....thermolifting.....chciałabym poznac pani opinię....jest to dlamnie bardzo ważne....chodzi o to czy ten zabieg mi nie zaszkodzi...czy ma skutki uboczne, itp. ...czekam z niecierpliwościa na odpowiedz ..pozdrawiam serdecznie