Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Do Jolanta, Czy mozesz podac linka do tego gabinetu? :) Tez jestem zainteresowana bo mam ten sam problem. IPL i VPL tez troche zweza pory. Natomiast u mnie slabo podzialal na rumien :( Nie wiem dlaczego

Gość opensky
Witam, zaobserwowałam spore zainteresowanie zabiegami Elos. Pracuję na urządzeniu E-Style z głowicami SR, ST i DS we Wrocławiu. Umożliwiają one wykonywanie zabiegów ReFirme, FotoFacial i usuwania owłosienia. Osoby zainteresowane mogą skontaktowac się ze mną na info@domurodyzdrowia.pl

Gość joLANTA10
Do Kallina.Gabinet o którym napisałam mieści się w Toruniu,jeśli cię to interesuje to mogę ci przesłać cały adres ale na gg lub na pocztę

Gość sprawd
ja sprawdziłam kształtosferę w zakresie zabiegów elosem. Polecam, są w wawie i wrocku

Gość Celesta - kosmetolog
do Ewasia znam ten sprzęt bardzo dobrze, pracuję na nim od 2008 roku i to co wyróżnia ten sprzęt spośród innych to nowy hiperimpulsowy tryb emisji SmartPulse. Technologia ta pozwala na idealną kontrolę energii dostarczanej do skóry, z możliwością oddzielnego sterowania procesami ablacji oraz nagrzewania tkanki, zgodnie z wymogami zabiegu i typu skóry. n.p.w zastosowaniach chirurgicznych taki kształt impulsu umożliwia precyzyjne sterowanie waporyzacją i uszkodzeniem termicznym z towarzyszącą mu hemostazą, natomiast w zastosowaniach estetycznych cecha ta jest szczególnie ważna dla kontroli nagrzewania wymaganego do uzyskania ujędrnienia skóry.Elastyczność impulsu SmartPulse jest kluczową cechą tego lasera i żaden inny laser frakcyjny dostępny na rynku nie umożliwia takiego działania. Pracując tym impulsem można uzyskać większą lub mniejszą głębokość działania oraz mniejsze lub większe nagrzanie tkanki w zależności od wymagań zabiegu.W przypadku zabiegu usuwania przebarwień, celem jest odparowanie powierzchownej warstwy skóry z minimalnym podgrzaniem,a to oznacza małą moc i krótki czas impulsu. W przypadku blizn potrądzikowych, sytuacja jest zupełnie odwrotna, zastosowana powinna być najwyższa możliwa moc w celu uzyskania głębokich efektów oraz dłuższych czasów naświetlania w celu głębokiej stymulacji kolagenu.Zwykle polecam ten zabieg pacjentkom, które oprócz np. blizn czy głębokich zmarszczek mają przebarwienia, bo wtedy skutecznośc jest wysoka , natomiast trzeba się liczyć z 3-7 dniową rekonwalescencją, jeżeli nie występują przebarwienia polecam frakcjonowanie nieablacyjne laserem Matrix Ir, bo ma ta samą skuteczność a nie wymaga wyłączania się z życia codziennego.

do jolanta10 jak najbardziej może Pani wykonać zabiegi tym urządzeniem z aplikatorem SRA i trzeba będzie wykonać ok. 3-5 zabiegów w odstępach co 3-4 tygodnie.

Gość hktszzz
proponuje dostac sie do dr Szymanskiego Pawla z wawy na pewno cos poradzi

Gość laser frakcyjny co2
do pani Celesty: czy zabiegi tym laserem są skuteczne na lekko wypukłe blizny po zabiegu wycięcia znamion? Co ile trzeba by było powtarzać zabieg żeby blizny się zmiejszyły tzn spłaszczyły raczej? Pozdrawiam

Gość Onaa .
Ja mam pytanie . Chciałabym usunąć przebarwienia ( piegi ) nie mam ich dużo ale zawsze coś . nie lubie ich chciałabym ich sie pozbyc już na całe zycie . mam 14 lat . prubowałam już wszystkiego . kupiłam sobie masc . z początku to " Melacerin" nic mi nie pomogło . no moze troszke wybieliłoale minimalnie . pote postanowiłam kupic droższą . o nazwie " Pharmaceris" no i znowu nie widzie różnicy . chciałabym ich sie pozbyc ale nie wiem jak . od dziś zaczełam sie smarowac ogórkiem . nie wiem czy to coś da . Moze masz jakiś sprawdzony sposób na ich całkowite usunięcie ? bardzo prosze o odpowiedź a Oto moje gg . : 24041391 Jakbyś mogła to opisz wszystko po kolei co mam robic . z góry dziękuję i pozdrawiam ; )

Gość ana833
witam!wybieram sie na mikrodermabrazje lada dzien ale chce tez pozamykac naczynka na nosie(kazda zmiana temp cos cieplego iczerwony)popekane naczynka.boje sie tego lasera i na co zwrocic uwage wybierajac miejsce i jaki czas po mikroderm moge to wykonac?

Gość czy ten laser jest dobry
ba blizny po trądziku-laser deep active encore?

Witam, CELESTA, BARDZO PROSZE O RADĘ. Jestem osobą o nadmiernym wołosieniu. Na brzuchu jako nastolatka zaczęłam wyrywać sobie włosy pęcetą i teraz odrastają czarne grubsze i dłuższe. Przy brodawkach podobnie - odrastają strasznie długie i grube. Zastanawiam się nad trwałą depilacja. Dużo czytam o depilacji laserem i im więcej czytam, tym bardziej nie wiem jaki laser wybrać. Ty polecasz laser ELOS. Możesz napisac o nim coś więcej i dlaczego jest lepszy od Light Sheer? A może w moim przypadku powinnam zastosować jakąś inną metodę - słyszałam o elektrolizie, inhibitotrze, podobno są też zabiegi chirurgiczne. Proszę poradź mi co powinnam wybrać? Zaznaczam, że jestem ciemną blondynką o jasnej karnacji, mam 28 lat. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam,

Gość Kya
Chcesz wiedzieć co się dzieje na forach medycznych http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/22 i jak nierzetelną wiedzę tam zdobywasz ? Przeczytaj i pomyśl czy warto brać za pewnik coś co pochodzi od ludzi zza ekranu komputera... ZBULWERSUJE CIĘ TA INFORMACJA http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/22 , ale może ochłońcie z euforii, że znaleźliście się wśród tylu doradzających, bo po jakimś czasie okażę się że trafiliście fatalnie. Wydacie niesamowitą ilość pieniędzy, będziecie nosić efekty swoich wyborów czasem do końca życia. Nie obwiniajcie wtedy lekarzy czy pseudo koleżanki z forum tylko miejcie pretensje do siebie, że pozwoliliście ingerować obcym ludziom w wasze wybory a czasem mieszać sobie w głowie osobom niekompetentnym http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/22

do laser frakcyjny CO2 tak zabiegi laserem frakcyjnym Co2 można zmniejszyć blizny , również te wypukłe, zabiegi wykonuje się raz w miesiącu i trzeba się liczyć z dłuższą rekonwalescencją.

do onaa na piegi najlepszy jest Cosmelan, ale zabieg trzeba powtarzać, to nie jest raz do końca życia. Działnie COSMELANU oparte jest na wykorzystaniu substancji hamujących tyrozynazę, najważniejszego enzymu w procesie formacji melaniny (barwnika). Kilka z substancji obecnych w preparacie działa na blokowanie tego enzymu, lub nawet odwraca przemiany metaboliczne w łańcuchu. COSMELAN jest skuteczną kuracją wybielającą również na przebarwienia pochodzenia hormonalnego.

do ana 833 wybierając sprzęt powinna pani zwrócić uwagę na długość fali, ponieważ ze względu na różnorodność zmian chorobowych zabieg należy przeprowadzić za pomocą intensywnego źródła światła IPL (zakres 470-900nm), ponieważ zapewnia ono zróżnicowanie głębokości penetracji i koagulację całych naczyń. Ważnym elementem jest zabezpieczenie skóry przed poparzeniem: chłodzenie aplikatora, kontrola temperatury skóry, tut. tylko aparaty systemu Elos mają wbudowany system kontroli temperatury. Z mikrodermabrazją też powinna Pani uważać , gdyż trądzik różowaty czy rumień naczyniowy są przeciwwskazaniem do tego zabiegu, ewent. należy ominąć nos lub wykonać zabieg hydradermabrazji, gdzie nie ma tych przeciwwskazań a laser najwcześniej 4 tyg po mikrodermabrazji.

do Koleżanka \Franka pisałam już wcześniej o depilacji, skuteczny jest tylko laser, a różnica między LightSheer a Elos jest taka, że Elos jest najnowszą technologią, działa z zastosowaniem energii optycznej i energii fali radiowej, a Light Sheer tylko energii optycznej, a to wpływa na skuteczność , a także zabiegi Elosem są mniej bolesne, Elos ma też wbudowany system chroniący przed ewentualnymi oparzeniami skóry, co nie znaczy że Light Sheer nie działa, jest poprostu sprzętem starej generacji.

Gość czy ja moge prosić o odp.
????? Czy laser laser- deep active encore -jest dobry na blizny?

do czy ja moge prosić przepraszam, nie znam tego urządzenia, z informacji jakie są na jego temat w unternecie wydaje się być wiarygodny, to laser frakcyjny o działaniu pomostowym, więc wszystko wskazuje na to , że jest o.k. tyle , że mało popularny.

Gość ksiezycowa
Pani Celesto prosze o pomoc ! Mam cere naczynkowa i bardzo mi sie pogorszyl jej stan, moze zaczne od tego ze zawsze sie czerwienilam ale nie bylo to az tak uciazliwe, zaczelam uzywac dobrego kremu i bylo w miare, ale w tym roku raz jedyny sie zdenerwowalam wyszlam na zewnatrz byl straszny wiatr i po kilku dniach dostalam pokrzywki ktora zeszla po kilku dniach ale zostawila slady i jestem zalamana ;( mam teraz dziwna skore na policzkach, czerwone plamy ktore szczegolnie wyskakuja w niesprzyjajacych warunkach,a na jedynm policzku mam cos w rodzaju blizny chyba od tego wiatru, mysle ze zaczyna sie tradzik rozowaty a mam dopiero 20 lat zastanawiam sie nad jakims zabiegiem, moze Ipl bylby skuteczny? dodam ze mam niski poziom hormonow (estrogenow i progesteronu) czy to moze byc przyczyna ze stan skory mi sie pogorszyl? prosze o jakies wskazowki

Do Cekesta - kosmetolog Mam bardzo drobniutkie linie dookola ust, szczegolnie pod dolna warga (od wydymania ust cale zycie:-() nie sa straszne ale mam ppytanie czy moge pozbyc sie ich laserem? Jesli tak to jakim? O co pytac bo jestem zielona w temacie. A po laserze co zastosowac mozna na ta strefe, mezoterapie? Z gory serdecznie dziekuje.

Oj przepraszam bardzo mialo byc CELESTA, hmmm a raczej Pani Celesta. Sorki za pomylke 🌻

Gość Kya
Chcesz wiedzieć co się dzieje na forach medycznych http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/22 i jak nierzetelną wiedzę tam zdobywasz ? Przeczytaj i pomyśl czy warto brać za pewnik coś co pochodzi od ludzi zza ekranu komputera... ZBULWERSUJE CIĘ TA INFORMACJA http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/22 , ale może ochłońcie z euforii, że znaleźliście się wśród tylu doradzających, bo po jakimś czasie okażę się że trafiliście fatalnie. Wydacie niesamowitą ilość pieniędzy, będziecie nosić efekty swoich wyborów czasem do końca życia. Nie obwiniajcie wtedy lekarzy czy pseudo koleżanki z forum tylko miejcie pretensje do siebie, że pozwoliliście ingerować obcym ludziom w wasze wybory a czasem mieszać sobie w głowie osobom niekompetentnym http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/22

Do Celeste, Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czy znasz może jakiś wart polecenia gabinet w Poznaniu, który używa laseru ELOS. W internecie znalazłam jeden na www.proderma.poznan.pl. Pozdrawiam,

Gość ana8333
a gdzie w wawie lub okolicach uzywaja elosa?!?????

do księzycowa tak jak najbardziej zabiegi IPL na pewno będą skuteczne w Pani przypadku, powodzenia.

do The ART jeżeli wokół ust ma Pani drobne zmarszczki tzw. śpiące , czyli wyglądające jak lekkie wgniecenia, tak jakby się skóra wygniotła podczas snu, to tak naprawdę jest wiele skutecznych zabiegów: kuracje alfahydroksykwasami ( peeling migdałowy, glikolowy ), które przyspieszają syntezę glikoaminoglikanów (kwas hialuronowy), działają nawilżająco i napinająco na skórę, w aspekcie anti-aging, natomiast jeżeli są to zmarszczki głębokie i do tego mimiczne, można je wypełnić środkami wolumetrycznymi lub zastosować terapię laserową np .laserem frakcyjnym Matrix, po którym zmarszczki się wygładzą, należy jednak pamiętać, że miejsca powstawania zmarszczek mimicznych powinny być szczególnie przez nas obserwowane podejmując odpowiednie decyzje o zabiegach , które tak na prawdę trzeba będzie powtarzać, aby skóra tam była w dobrej kondycji.

do koleżanka franka nie znam żadnego gabinetu w Poznaniu, a ten który Pani podała Proderma nie ma lasera Elos do depilacji niestety tylko do fotoodmładzania.

Gość Do Celesty
Droga Celesto zgodnie z Twoja radą wybrałam sie na usuwanie blizn potrądzikowych laserem Matrix. Po 6 zabiegach widze ogromną poprawe ale apetyt rosnie w miare jedzenia.Chciałabym aby efekt był jeszcze lepszy.Czy jest sens robic dalsze zabiegi czy kolejne nie przyniosą poprawy?

Gość kinia444
dziewczyny mam do sprzedania kupony na zabieg FOCUS RF w W-wie w saonie Margot na Ochocie. Wartosc kuponu 480zł. obejmuje pojedynczy zabiej na twarz bądź ciało. u mnie do kupienia za 200zł. po przelaniu pieniazkow dostajecie meilem kupon do wydrukowania i naezy umówić siena wizytę, kupony nie są imenne, zawirają kod, są ważne do marca 2011. zapraszam moj meil kinia.pior@yahoo.com lub na allegro kiniapior