Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kewlaid

jakiej pasty do zebow uzywacie albo polecacie

Polecane posty

Gość lolilulolili
elmex pomarańczowa sensodyne whitening i clinomyl dla palaczy - ja nie palę, ale pasta fajnie wybiela :P

Gość Karawana-n
Pasta Ajona - korzystam od dawna i cały czas jest ok. Zaczęło się ze względu na początkującą parodontozę. Później kiedy udało się wyleczyć problem, doszłam do wniosku, że pastę zostawiam na stałe, Pomaga, więc nie widzę sensu innych kroków.

Gość karolina jarocka
Również korzystam z tej pasty, w sumie zachęcona na tym forum, ale się nie zawiodłam. Brak fluoru okazał się korzystny, bo moja sytuacja pod względem oddechu, ale również utrzymania zębów wygląda po prostu korzystnie ;-)

Używam zwykłej, jaka trafi mi w ręce. Ale mój chłopak najczęściej używa Meridol i takie tam na krwawiące dziąsła.

Gość karolina jarocka
Na krwawienie dziąseł dobre efekty daje na pewno Ajona. Nie korzystałam nigdy z Meridolu, ale być może jest dobry. Ale obiektywnie - ajona wyciągnęła mnie swego czasy z krwawienia dziąseł, które doprowadzało mnie do szewskiej pasji ;/

Gość jankeska k.
Nie używajcie przypadkowych past - pomiędzy nimi są duże różnice, więc po prostu sami sobie robicie krzywdę sięgając po przypadkowe produkty. Radzę wybieranie takich, które faktycznie dają efekty. Przy paście ajona o dziwo nie mam problemu ani z ubytkami, ani z wyglądem samych zębów. A niby ta pasta ma chronić jamę ustaną przed chorobami...

Gość Angeli 25
Niestety ale ajona to nie jest dobra pasta...radzę o wybór zapytać stomatologa zamiast brać rady z forum od anonimowych użytkowników...

Gość jankeska k.
Ajona to bardzo dobra pasta - zapobiega krwawieniu dziąseł, paradontozie, a zęby utrzymuje białe. Nie ma to jak pojawić się na forum i się wypowiadać na tematy, o których nie ma się zielonego pojęcia, prawda?

Gość karolina jarocka
Angeli 25 - korzystałaś z niej kiedykolwiek? Bo ja tak, i nie mam przy niej jakichkolwiek problemów. Moje zęby wyglądają korzystnie. Dziury się nie pojawiają, więc nie rozumiem o czym piszesz ;-)

Gość malwina b.
Ajona jest ok, nie piszcie bzdur. Ta pasta ma skład pozbawiony szajsu, odpowiedniej jakości, tak więc po prostu jest dobra. Przy niej faktycznie nie mam problemów z zębami, a tym bardziej z chorobami dziąseł, czyli najgorszym co się może przydarzyć, w związku z jamą ustną ;/

Gość bozena paryska
My używamy pasty ajona, ale to dopiero od miesiąca. Dostaliśmy od znajomego z apteki darmowe próbki dla syna, któremu krwawiły dziąsła. Zdecydowaliśmy się również na zmianę - synowi pasta pomogła po 2 tygodniach a taka pasta znana głównie z reklam nie dała nic. Wnioski przyszły same.

Gość zjawa666
Meridol i Signal Herbal

Gość magia777
Ajona - przy krwawieniu dziąseł w 100% skuteczna, przynajmniej tak było w moim przypadku. Niszówka - nie kupicie jej na mieście. Raczej tylko w aptekach, drogeriach i sklepach internetowych - w innych miejscach jej jeszcze nie spotkałam.

Gość magia777
A co oznacza naturalne bez fluoru? ;-) Czy ajona jest naturalna? Bo z niej właśnie korzystam. Swoją drogą na temat tego wspaniałego fluoru co trochę czytam kolejne rewelacje. Jak to możliwe, że przez tyle lat szpikowano nas czymś, co jest szkodliwe?

Gość bozena paryska
Nie wiem czy jest naturalna, ale wiem, że ludzie wydziwiają. Ajona działa, więc naturalność mnie nie interesuje. Ciekawa jestem jak bardzo naturalne są pasty, które pojawiają się w reklamach, z których większość korzysta, hehe...

Gość gość
Podstawa to regularnie myć zęby,do tego używać nici dentystycznej i płynu do płukania ust, ale nie na bazie alkoholu.Ja jeszcze raz w tygodniu robię sobie fluoryzację.Jeżeli chodzi o mycie,płukanie i fluoryzację zębów to używam produktów Elmex.

Gość gość
najlepsza ze wszystkich jest naturalna pasta Supirivicky (ayurweda), jest naprawde bezkonkurencyjna, innej juz nie chce

Gość Dejv666
Ogólnie to każda pasta ma inne działanie... Mamy pasty do wybielania, anty-osadowe, na dziąsła i na szkliwo. Trzeba więc zdecydować na czym nam najbardziej zależy. Jeżeli chodzi o szkliwo najlepszą pastą jest niemiecki Apa Care, na dziąsła poleciłbym szwajcarski Curasept, do wybielania zębów najlepsze są: hiszpańska pasta Yotuel i brytyjska Whitewash, jeżeli zaś pragniemy pozbyć się osadu to najlepiej używać Rosyjskich past R.O.C.S. Ponadto z lepszych past dostępnych na rynku są jeszcze: Biorepair, Elgydium, BlanX i GUM. W galeriach handlowych są już stoiska z całym tym wyposażeniem, więc można je szybko dostać. Sam mieszkam niedaleko CH M1 i tam też widziałem takie stoisko. Miła obsługa chętnie wytłumaczy różnice i zrobi to na pewno lepiej ode mnie ;) Pozdro 600

Gość gość
mi pasta ajona nie sluzy.mam po niej strasznie podrazniona sluzowke jamy ustnej

Gość sebo999
Miałem sporo problemów z nieświeżym oddechem. Dentystka zaleciła dobór dobrej pasty i szczotkowanie każdego zęba oddzielnie, nawet z przestrzeniami międzyzębowymi. Długo szukałem, ale w końcu znalazłem pastę dla dorosłych od PARO (pasta nazywa się Paro Amin) i szczoteczkę manualną (mam model Paro exS39), w której da się wymieniać końcówki. W końcu zero wstydu przed znajomymi :P

Gość gość
polecam najtańszą z fluorem. to porada dentystki niestety dla niej stosuję się do rady i niewiele ma do roboty