Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki nick wybrac -oto jest pyt

Powiedzcie cos omoim dzisjiejszym jadłospisie.

Polecane posty

Gość jaki nick wybrac -oto jest pyt

I. 5 łyżek płatków owsianych ze szklanką mleka i łyżeczkącukru II. 2 kanapki z pasztetem i chrzanem III. Duży talerz kopytek IV. Kisiel wiśniowy V. 4 kromki chleba, trochę margaryny i 2 pomidory Więcej grzechow nie pamiętam :) Proszę o ocenę. Jecie podobnie?

Gość fnnffnfnfnfnfnfnfnnf
Tak jakby. Chcę zrzucuic jakies 3, 4 kilo :)

zjadłam dziś 8:45 1/2 jabłka 13:00 surówka z pora, ogórka, papryki żółtej z 3 łyżeczakmi majonezu 16:00 pół miski zupy jarzynowej plus chochelka rosołu z lanymi kluskami 19:00 sałatka z 1/4 dlugiego ogorka, 1/2 pomidora, 12 oliwek polane oliwa z oliwek plus 4 plasty kielbasy suszonej i 2 lyzeczki salatki z majonezu, jajka, kukurydzy i niewiem czy coś jeszcze było Ja jem dużo. I nie chudne. Na Twojej diecie pewnie bym przytyła...

Gość jaki nick wybra - oto jest pyt
Wiecie... u mnie w domu wszyscy tak jedzą. Nie będę przeciez osobno gotowała, bo nie mam tyle czasu i kasy przede wszystkim. Jem to co rodzina, nie wybrzydzam, staram się nakladac mniejsze porcje (oj to nie zawsze wychdzoi). Pytam Was dziewczyny o zdanie, bowiem, ze ejstescie w tym ekspertkami,a ja jestem tu nowa i dopiero zaczynam zmagania ;)

Gość ja proponuje
I. 5 łyżek płatków owsianych ze szklanką mleka i łyżeczkącukru- zrezygnuj z cukru na rzecz miodu II. 2 kanapki z pasztetem i chrzanem- zastąp bananem/jabłkiem/gruszką/kiwi III. Duży talerz kopytek-zastąp warzywami duszonymi z rybą na parze IV. Kisiel wiśniowy- sałatka caprese- pomidor+mocarella+bazylia+oliwa + kromka ciemnego pieczywa V. 4 kromki chleba, trochę margaryny i 2 pomidory - odstąp wrogowi :D- ewentualnie wypij szklankę soku warzywnego z sokowirówki- nie ze sklepu

4 kromki to duzo? 4 kromi to okolo 100g chleba - czyli jakeis 230 kcal, pomidory i sladowe ilosci margaryny masy kcal tez nie mają. Taka kolacja ma max 400 kcal,jak mniemam, a zapotrzebowanie na kcal wynosi ok. 2400.

Hmm.. Jesz to co odzina, ok.. Czyli w domu platki masz, wazywa..rozumiem,ze nie Ty gotujesz. Gdybys postawila na bogatsze sniadanie (bardziej kaoryczne), sredni obiad i np jakies wazywo na kolacje to mysle,ze chudlabys.. Ja np nie jem kolacji a jak juz cos mnie ssie w zoladku to zjem ogorka lub jablko..i wiesz co? dziala!

Mam 18 lat, ważę 62 kg przy wzrscie 168. W wakacje bylo jakies 59, ale przez slodycze troszke mi tu i owdzie przybylo :)

no to pokrytykujmy trochę :D 1. za mało białka, a raczej brak białka. powinnaś zjadać `1,5g białka na kg ciała, czyli jeśli ważysz np. 60kg białka jeść powinnaś 90gram, dziś nawet 20g nie zjadłaś. 2. białe piczywo - wiem, że tak wygodniej, no ale grahamki są kilka groszy droższe i o wieele smaczniejsze od zwykłych bułek.. zlituj się nad sobą ;) 3. margaryna - OHYDA !!!!!! wywal to już dzisiaj, utwardzone tłuszcze [= cellulit], zero naturalności.. tego nawet psu nie powinno dawać ;/ 4. łyżeczka cukru - zastąp to miodem i będzie ok. 5. kopytka.. raz na jakiś czas można ;) 6. kisiel wiśniowy - jeśli sama robiłaś [mąka ziemniaczana + sok], to ok, jeśli to kisiel z torebki, to odstaw. 7. pasztet... nie jedz tego. nawet nie wiesz co w tym jest.. skrobia modyfikowana, zmielone kopyta, czy inne smakołyki?

Gość ja proponuje
2400- to chyba jak fizycznie pracujesz.... jedz ciemne pieczywo- dłużej się trawi- więc dłużej masz uczucie sytości- dodatkowo zawarty w nim błonnik dobrze dział na jelita a czy cała twoja rodzina nie może jeść zdrowiej?

Yyyyyy.... skurecznie mi to wszystko obrzydzilas. Na koalcję nie umialabym zjesc malo,bo w nocy nie mialabym sli, by sapc(!!!!)

Wcale nie wredne tylko konkretne!:) Ja sie zastanawiam jak mozna isc spac z pelnym zoladkiem. Zeby bylo smieszniej..staram sie isc spac z pustym zoladkiem a zawsze budze sie najedzona!:)

Gość ja proponuje
mnie też źle się śpi z pełnym żołądkiem....

francuski jedzą na śniadanie nic, za to sjesty wieczorne urządzają ogromne, a są najchudszymi kobietami na świecie. można jeść na noc, ale trzeba wiedzieć co jeść :) białka i tłuszcze na kolację, czyli np. tuńczyk z puszki z łyżeczką majonezu, albo jajka, może mięso z obiadu, jakiś serek wiejski...

uzasadnij mi proszę, że jedzenie na noc to "samobójstwo". tylko, że bez żadnych potwarzanych przez masę głupot proszę.

To chyba jasne,ze w nocy metabolizm zwalnia. Organiz powinien wykorzystywac energie na swoja regeneracje a nie trwienie pokarmow. Zreszta..trzeba dac organom wewnetrznym odpoczac..tak uwazam.

Gość ja proponuję
ale ja jak zjem na noc- to czuję taki ciężar w zołądku, żle mi się zasypia po prostu.... ...a w kulturach krajów cieplejszych od Polski- jest inny rytm dnia, oni tam w ogóle więcej rzeczy robią wieczorem- b w południe po prostu się nie da, z powodu upału... no i jedzą też zupełnie inaczej niż my! mniejsze porcje- jedzenie lżejsze, do tego wino - to wszytko pomaga trawić!

ależ organizm odpoczywa jeśli je się małe śniadanie :) zresztą źle się śpi na głodniaka, a właściwie nie da się tak spać - organizm nie jest taki głupi, wyewoluowałby do stanu, że przed snem nie ma uczucia głodu, gdyby miałoby to sens.

jak to lżejsze jedzenie na południu? głównie białka - tłuszcze :) jak się przejem też mi źle, ale kolacja 1h przed snem w odpowiedniej wielkości - idealnie.

Ale czy ja pisze,ze ide spac glodna jak wilk i ssie mnie przeokrutnie? NIE! Co innego zjesc ogorka czy jablko niz wcisnac w siebie az 4 kanapki. Staram sie jednak by organizm idac spac "jechal na rezerwie obiadowej"..poprostu "nie dokladam do pieca"..