Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądrala80

CIEKAWE SPOSTRZEŻENIE!

Polecane posty

Gość mądrala80

Każda z nas szuka diety cud, magicznych tabletek na chudnięcie, łapiemy się za głodówki, monotonne rygorystyczne diety, przesiadujemy na kafeterii szukając pomocy w gubieniu kilogramów. Ale zastanawiające jest ile postów jest na DIETACH a ile na FITNESSIE! A jedynym naprawdę skutecznym i zdrowym sposobem jest sport i ruch, wiem bo sprawdziłam. Więc, drogie kafeterianki - zainteresujcie się bardziej jakąś formą ruchu zanim pomyślicie o kolejnej diecie "jajecznej", "ryżowej" czy "kopenhaskiej". Oczywiście ZDROWA dieta jest wskazana, ale nie obędziecie się bez aktywności!

Gość ech próżny twój trud
:O

Gość mądrala80
spróbować nie zaszkodzi, może ktoś ruszy cielsko jak ja

Gość mądrala80
no i co? nikt mi racji nie przyzna?

Wcześniej, jak nie pracowałam, biegałam po 8 km dziennie, codziennie ćwiczyłam jakieś 2 do 3 godzin, 3 razy w tygodniu chodziłam na siłownie. Teraz mam mniej czasu, więc tylko chodzę codziennie na basen i robię a6w. Uwierz, część z nas interesuje się sportem.

Gość mądrala80
część na pewno, ale przeraża mnie ślepe popadanie w bezsensowne diety kiedy można zrobić coś dobrego dla siebie, dal własnego zdrowia..

Brak ruchu to jedna kwestia, ale ja nadal uważam, że oprócz tego tycie jest spowodowane głupotą. Naprawdę najlepsze efekty osiąga się wtedy, kiedy pozna się zasady działania narzędzi, których się używa. Można schudnąć dużo, szybko i skutecznie. Tylko zanim się zabierzecie za kolejną \"cudowną dietę\", \"cudowne ćwiczenia na spalanie tłuszczu z brzuszka\" albo \"cudowne tabletki\", dowiedzcie się najpierw bardzo dokładnie, jak to na was zadziała, czy zadziała i w jakich warunkach zadziałać powinno. Jestem najlepszym przykładem roztycia się z własnej niewiedzy, głupoty, czy jak to tam zwać i błyskawicznej utraty wagi po nabraniu odrobiny rozumu... ...i zainwestowaniu w karnet na fitness, ale to już bardziej na wymodelowanie sylwetki;)

Gość elamela
napisz coś więcej :)

Gość elamela
jak można schudnąć dużo, szybko i skutecznie :)

Gość Jordan.pl
zmiana nawyków żywieniowych

Gość fijuflsh
Problem polega na tym, że mało kto ma czas na fitness :/

Gość mądrala80
ale każda ma chyba czas zamiast zasiadać przed tv albo kompem pocwiczyc codziennie pół godziny... to że się nie ma czasu na fitness to tylko wymówka!

Nie zgodzę się - wszystko zależy od organizacji i ustalenia priorytetów. Zaczęłam w październiku drugie studia, dwa tygodnie temu dostałam nową pracę, za niecały tydzień mam obronę, za niecałe dwa tygodnie pierwszą sesję i mimo wszystko mam czas na fitness i taniec towarzyski. Mam też czas na pranie, sprzątanie, gotowanie, zmywanie, chłopaka, znajomych i granie na konsoli;) Oczywiście - nie robię wszystkiego na raz codziennie. No i zrezygnowałam praktycznie zupełnie z telewizji na przykład, bo uznałam, że niczego pozytywnego nie wnosi do mojego życia. A prawda jest taka, że im więcej mamy zajęć, tym łatwiej jest się zorganizować;) Schudnąć dużo, szybko i skutecznie można tylko poprzez zmianę nawyków żywieniowych. Niczego nowego w tej kwestii nie powiem. A zamiast zasiadać przed tv można poćwiczyć przed tv przy ulubionym serialu... ale trzeba chcieć;)

Gość zgadzam sie z lilth
dziwne, ze wiekszosc na ulubione telenowelki czy internet znajduje czas a na te pół godz. dziennie jakiejkolwiek aktywnosci fizycznej juz nie. jak sie nie chce czegos zrobić to zawsze znajdzie sie wymówkę. :p