Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość v.n.

Tarnów - gdzie rodziłyście??

Polecane posty

Gość v.n.

bo za tydzien mnie to czeka....

szczerze polecam nowy szpital mialam supeeeeeeeer polozną , lekarza ... Kobiety od dzieciaczków faktem sa rozne , Jest tam jedna taka w okularach - cudowna kobieta , chetnie pomaga ,sama od siebie przychodzi pyta ... No i Pani Ela - z poradni laktacyjnej - złota kobieta . Bylam bardzo zadowolona .. Minusy to: dla dzieciaczka w zasadzie musisz miec swoje kosmetyki , i pieluchy wode tez miej w zanadrzu - bo jak nie jest pora obiadowa to nawet Ci nic do picia nie dadzą:O

Dziewczyny,a jak tam jest z porodami rodzinnymi? Mieszkam niedaleko Tarnowa,jestem w 11 tygodniu ciąży i szczerze,też się zastanawiam nad tym,żeby rodzić w Tarnowie,lub w Krakowie,choć wolałabym Tarnów,bo jest bliżej mojej miejscowości.

Lora - w nowym mąz moze byc przy porodzie zawsze - tylko ze za ubranko licza sobie 50 zl - ale warto bo te pieniadze ida na remont salki do porodow rodzinnych . Mnie sie udalo bo rodzialam na tej pojedynczj sali , moja siostra w zasadzie tez a rodzila 5 tyg wczesniej

Rozumiem,ze opłata za ubranko plus opłata za poród rodzinny,czy tylko za ubranko 50zł? Jakie tam są sale? Rozumiem,że jest pojedyncza,a reszta jakieś kilku osobowe? Jak wygląda opieka podczas porodu,znaczy się czy położna jest przy Tobie cały czas,czy przychodzi na chwilkę sprawdzić czy jest ok i wychodzi? A lekarz? Czy po porodzie dzieciątko jest z mama czy przynoszą je i po karmieniu zabierają z powrotem? Przepraszam za tą masę pytań,ale wiesz,Ty już przez to przeszłaś jeśli chodzi o ten szpital,ja mam doświadczenia z tego w moim mieście,dlatego być może pomożesz mi podjąć decyzję:)

lora - teoretycznie poród rodzinny jest bezplatny- placisz tylko za ubranko 50 zl ;) jest jedna sala pojedyncza i jedna wieloosobowa połozna nie byla caly czas , ale czesto zagladała , jak zaczely sie skorcz parte wtedy juz zostala :P Lekarz tez zaglada do Ciebie , co jakis cza bada jak poród postepuje... Po porodzie zabieraja dzieciatko na badania a potem mozesz sobie je miec caly czas przy sobie , biora je tylko do kąpieli i do badan

Gość v.n.
hmmm...bo w sumie prawie sie juz nastawilam na stary szpital, moze dlatego ze na temat nowego mialam bardzo malo informacji.. jezeli chodzi o porod rodzinny, to szczerze mowiac nie chce, maz tez jakos specjalnie nie nalegal.. a w ogole to sie boje :P