Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słońce nad oceanem

czy pozwolić mężowi na jedno piwko dziennie?

Polecane posty

Gość fghij
Ale tu ludziska głupoty wypisują, jakie teksty, nie mogę.... A więc na początku to gratuluję, w końcu jesteście świeżo upieczonym małżeństwem i dopiero się zaczynacie "docierać":) Co do piwa- 1 dziennie nie pije nawet osoba chora na nerki, ponieważ szybko się uzależni.Mąż nie może wracac z pracy i myśleć o piwku. Co ja bym zrobiła? Chyba starałabym sie mu przemówić do rozsądku, powiedziec wprost, że to grozi uzależnieniem; a poza tym zaproponowałabym, że będziemy pic alkohol razem, ale gdy wychodzimy do znajomych, na kręgle, do baru lub gdy kogoś do siebie zaprosimy na wódeczkę, a nie codziennie bez okazji. Raz w tygodniu, w weekend,gdy gdzies wyjdziecie bedzie ok:)

Gość kdkkdkkdkd masz racje
jesli facet MUSI - to poczatek nalogu. Jesli nie musi , albo pije sobie do jedzenia , a nie dla samego picia to ok. Na szczescie ani moj maz ani ojciec nigdy nie musieli. Czasem winko do obiadu.

Gość polejka
w powszechnym uznaniu od piwa robi sie brzuch :P a brzuch robi sie tak samo od ziemniakow czy bialego pieczywa :P a jak sie ma gdzie spplic to ani czekolada, ani ziemniaki ani piwo sylwetce nie zaszkodza ;) zreszta wino jest bardziej kaloryczne od piwa a lampka czerwonego jest zdrowa w ogole ;) a wodka w ogole jest najbardziej kaloryczna ;) jak kobieta nie odmawia sobie slodkiego czy innego kalorycznego jedzenia to niech nie panikuje na wiesc o kalorycznosci piwa ;)

Gość czarna kafe
wyślij go na AA przez te 3 mc od ślubu jak to piwo pije to już się napewno uzałeżnił jest skrytym alkkoholikiem Komik jak nigdy dziś sie z tobą zgadzam co do kafeteryjnych kretynek

Gość słońce nad oceanem
ej a dlaczego odrazu mowice ze jestem kretynką? czy ja was obrażam? chce przeczytac wszystkie opinie i pomyslec o tym co zrobić, a w tej chwili sa zróżnicowane

Gość w lustrze to niestety ja
wiecie co wam powiem? 99% ludzi na tym topiku jest rabnieta w dekiel i to zdrowo. tak sie smiesznie sklada, ze jestem tym wyszydzanym przez was DDA i kurcze, wierzcie albo nie, ale jak ktos sie wychowal w rodzinie z mniejsza lub wieksza dysfunkcja tego rodzaju, to naprawde moze byc niezle skolowany w kwestii glupiego 1 piwa dziennie. niby takie normalne, tak? niby relaks, napoj orzezwiajacy, zgadza sie? niektorym takie 1 OFICJALNE piwo dziennie kojarzy sie jednoczesnie z wypijana po kryjomu cwiartka wodki, chowana pod wanna, w garazu albo na dnie szafy... takze wiece, rozne ludzie maja doswiadczenia, niektorzy maja tego pecha, ze musza zgadywac, co jest normalne a co nie :O

a nie może pić piwa 3,4 razy w tygodniu?? Musi być codziennie?? Jak MUSI być codziennie browarek to coś jest nie tak - skoro pytasz czy powinnaś pozwolić to rozumiem , ze dyskusja na tem temat się odbyła i że on nalega

Gość fghij
Spróbuj pogadać. Pijecie razem w czasie imprez. Sam w domu nie pije.

Gość Luska z W.
Ja wciaz nie rozumiem jak dorosly facet rozumje sloro uwaza, ze musi zapytac czy moze wypic piwo :D

Gość kdkkdkkdkd masz racje
Luska - w dobrym malzenstwie po prostu ludzi sobie wzajemnie radzą - z czystej zyczliwosci - widocznie autorce to piwo w jakims stopniu podpada, cos ja w tym niepokoi, moze regularnosc z jaka pije? WIadomo,ze nie wydrze mu z pyska, ale moze podyskutowac, jak z czlowiekiem

Gość gruba zla i brzydka
ja wywodze sie z rodziny alkoholikow, jak chyba 90% spoleczenstwa :O w Polsce zalewanie paly bylo zawsze na porzadku dziennym i nie ma co pierrdolic, ze bylo inaczej, tak w europie jestesmy anwet postrzegani chociaz oni od alkoholu wcale tez nie stroili tylko ze ich bimber byl bardziej HIGH bo sie nazywa whisky, sznaps czy ouzo :O ja mam awersje chyba przez top w ogole do alkoholu, jak sie napije wina (tylko slodkie innego nie przelkne) raz na rok to swieto; ojciec mojego meza tez byl alkoholikiem, zona odeszla od niego jak synek mal 2 lata, i choc moj maz lubi piwo nie tknie wodki (chyba ze na urodzinach u kogos) bo nei przepada za wodka i tyle. nie musi pic on chce a ja nie bede mu zabraniala bo ON TEZ MI NICZEGO NIE ZABRANIA. TO WY MACIE PROBLEM Z PICIEM nie maz ktory dla odprezenia sie chce wypic sobie piwo.

Gość słońce nad oceanem
on szybko zapomina o naszych rozmowach, a jak mowie jeszcze raz o tym samym to twierdzi ze sie powtarzam, i w kolko to samo

Gość Luska z W.
Ja rozumie, ze o tym piwie rozmawiaja, to rzecz oczywista i dla mnie. Ale z tematu wynika troche cos innego. Inna sprawa, ze ja sie nie znam, ale widze ze inni mezczyuzni nie pytaja o pozwolenie wspolmalzonek, kiedy chca sobie wypic cos procentowego (nawet i codziennie)

Gość Luska z W.
rozumiem

Gość Luska z W.
Sami, "Twoj" skaladal na Twoje rece osobne prosby? ;-)

Gość fghij
Tak Ci mówi? Tak jakby Cie nie szanował. No wiec przypominaj mu. Nie ma wyboru, za kazdym razem gdy zmierza w kierunku piwa przypominaj mu ze umawialiscie sie inaczej. I zakomunikuj mu, żeby Cie nie lekceważył.

Gość Luska z W.
Sami, moja powyzsza odpowiedz nie bya do Twojego postu :) Chodzilo o wypowiedz z godziny 20:55

dlatego ja unikam wszelkich jebnietych DDA i innych kobiet ktore byly w zwiazkach z alkoholikami.... mialem taka jedna DDA.... zostawilem, po 3 miesiacach, bo była chora!! te przerazone oczy i trzesący sie glos, gdy czlowiek sobie chcial krolewskiego napoju posmakowac... koszmar

DDA rządzi:classic_cool:przecz z piwem kobiety wylewajcie ten syf do zlewu Zbuntujmy sie kobiety:classic_cool:

a co najlepsze - czlowiek sie napije odrobine, a ta zaczyna jęczeć i truć... 30 razy w ciagu 20 minut nudzi na ten temat święty by sie wkurwil... co ona na to? ze po alkoholu robie sie agresywny :D:D:D

Gość Luska z W.
Ja mialam do czynienia wylacznie z mezczyznami nieabstynentami, w towarzystwie tez tylko takich kojarze i czesto sobie pija/emy kulturalnie itd... Nie widze w tym nic zlego :)

a najlepsze, ze jak ją rzucilem... to powiedziala wszystkim, ze rozłączyla nas moja sklonnosc do alkoholu :D:D

Jedno piwko dziennie to pretekst. Będzie pił i 3 i 4, a gdy powiesz, że jest wycięty i śmierdzi- przecież pozwoliłas mi jedno wypić- odpowie. Na jednym się nie skończy.