Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo tak i już

od kiedy inne pokarmy niż mleko

Polecane posty

Gość bo tak i już

ile mialy wasze dzieci kiedy podalyście im coś innego niż mleko np jabluszko albo soczek? Miały skończone 4 miesiące czy może to było troszkę wcześniej?

Gość jaja chyba to sa
wczesniej? chyba pozniej chcialas napisac? chcesz dac 3 miesiecznemy dziecko jablko? porazka

Gość jaja chyba to sa
w niektorych krajach dzieci jada na mleku i kaszkach do roku i sa to kraje bardziej rozwiniete niz Polska.

Gość bo tak i już
super ale ja mieszkam w Polsce a nie w "niektorych krajach" i pytalam mamy kiedy podaly pierwszy inny pokarm niż mleko. więc trzymaj się tematu, a jak nie masz nic do powiedzenia (na temat) to żegnam

Gość jaja chyba to sa
a co cie tak zabolalo. jesli umiesz czytac to wiesz, ze pisze w temacie. dziecko powinno jak najdluzej byc na mleku. i 3 miesiace to zdecydowanie za malo aby je przestawiac na pokarmy stale. choc na opakowaniach zupek pisze, ze mozna od 4 miesiaca to lekarze (polscy skoro innych nie uznajesz) uwazaja, ze jest to za wczesnie i warto zaczekac do 6 miesiaca na pierwsze proby.

Gość jaja chyba to sa
poza tym taki temat juz byl i to wczoraj.

Gość ojejku jejku
ja dałam jak corcia miała troche ponad 3 mce jabłuszko i jest cudowna dziewczynka,rozwinieta ponad wszytkie dwulatki i teraz synkowi zamierzam dac jabłuszko własnie po 3 miesiacu i nikt mnie nie przekona ze to błąd.

nie uogolniaj,nie wszyscy lekarze tak zalecaja,zalezy jeszcze jak autorka karmi-piersia czy mieszanka,jesli piersia to te pokarmy stale mozna pozniej wprowadzic,a jezeli mieszanka ,to po 4 miesiacu

I tak każda mama robi jak uważa za stosowne.Jednak ja uważam że co nagle to po diable :D :P. Jeszcze dziecko naje się tych wszystkich deserków,zupek itd. Ja dałam w 5,5 miesiącu na początek soczek jabłkowy,potem przyszła pora na deserek,potem była zupka w3arzywna a na końcu dania z mięsem.Oczywiście nie dostawał wszystkiego na raz :) . Najpierw było przez parę dni ,,testowania" soczkiem,potem pare dni deserek itd.

Mówi się, że dziecku karmionemu mlekiem modyfikowanym wprowadza się pokarmy stałe po 4 m-cu a karmionemu piersią po 6 m-cu. Ja od początku karmiłam modyfikowanym więc po 4 m-cu wprowadziłam soczek, potem zupke ze słoiczka itd.

moja ma 3 miechy a ja jej daje juz kaszki do mleka modyfikowanego. smakuje dziabongowi to bardzo ;)

Ja karmiłam piersią i pierwsze co podałam to gotowana marchewka+ziemniak w 6 miesiącu ciąży. Potem doszły inne warzywa. Mniej więcej w tym też czasie był pierwszy deserek- starte jabłko z biszkoptem.

Gość DO AUTORKI .
ODKAD MOJA CORCIA UKONCZYLA 4 MC ZACZELAM JEJ PODAWAC SŁOICZKI Z DESERKAMI OWOCOWYMI I OBIADKI . ZACZELAM OD JABLUSZKA , A POTEM BYLA MARCHWEKA . ZACZELAM OD 1 LYZECZKI JABLUSZKA . PO TYGODNIU MOJA CORCIA CODZIENNIE ZACZELA DOSTAWAC CALY SLOICZEK Z OBIADKIEM I POL SLOICZKA DESERKU OWOCOWEGO .KUPUJAC SLOICZEK PATRZE OD KTROEGO JEST MC . CORICA NIE MIALA ZADNYCH BOLESCI.

SPROSTOWANIE: napisałam, że podałam w 6 miesiącu ciąży- chodziło o 6 miesiąc życia oczywiście:P