Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Lenka

Umiałybyście zabić kurę ?

Polecane posty

Gość panna_malinka
Ale to nie tylko gęsi tak mają. Owce też podobno jak gdyby płaczą, a świnia przecież jest inteligentnym zwierzęciem i kwiczy przeczuwając co się stanie, tylko że ktoś kto musi to zwierzę zabić nie może się tym przejmować.

zabić bym zabiła, jeśli chodzi o kurę, ale później bym jej nie wypatroszyła i nie oskubała :0 nie mówiąc o zjedzeniu...pamiętam kiedy byłam mała i moi dziadkowie bili kury a później babcia ją skubała i patroszyła...pamiętam ten smród do dziś :0

Gość Ecea
czemu smród ?

Gość Ecea
blee, no to faktycznie, obrzydliwa robota.

Gość jest reinkarnacja
Te wszystkie zwierzaki zemszczą się na was i słusznie!

to nawet nie chodzi o wnętrzności tylko jak pamiętam to tą kurę się moczyło w wodzie czy coś i to pierze strasznie śmierdziało

Gość jest reinkarnacja
Największa hipokryzja w dzisiejszych czasach: -ludzi nie wolno zabijać -zwierzęta (dla jedzenia, futra itp) można

Gość sorrrrrrrry
nie.

Gość the-longest_journey
z pewnością nie chciałabym tego robić. Przecież to nie jest pstryknięcie palcami i nie jest też tak, że zwierzę tego nie czuje i trwa to ułamek sekundy.

\"-ludzi nie wolno zabijać -zwierzęta (dla jedzenia, futra itp) można\" tak to zawsze było :D ludzi ze swojej grupy nie można było zabijać nigdzie bez konsekwencji... z pewnymi wyjątkami ale ogólnie nieistotnymi a zwierzęta jadło się zawsze i wszędzie

Gość ja mysle ze ...
a ja zawsze widzialam od dzieciaka jak sie kury zabijalo niespecjalnie mnie to przejmowalo, no troche itakn niedawno mysle sobie--- pewnie bym trach- i zabila moja dziarska babcia ukocila kuraka o szyje a ja sie rozwylam na 5 minut :(

Gość AlinA.
Ludzie, przeraża mnie, w jaki sposób piszecie o zabijaniu zwierząt :( I jeszcze sobie żartujecie... To może pójdźcie do rzeźni i zobaczcie strach w oczach tych biednych istot, usłyszcie ich płacz - bo to jest najprawdziwszy płacz. Widzieliście kiedyś przerażonego, trzęsącego się ze strachu konia, który zostaje zamknięty w ciasnym boksie i i ogolony (grzywa i ogon), żeby potem pójść na rzeź? Widzieliście jego oczy? Słyszeliście i widzieliście, jak zachowuja się wtedy pozostałe konie czekające w kolejce po śmierć? :(

Gość Daria_
I to właśnie jest smutne, że nie robi się tego w humanitarny sposób tylko jak najtańszym kosztem. Stłoczone zwierzęta, albo sam sposób zabicia, który jest po prostu tani a wcale nie zapewniający najmniej bólu.

nie wiem czy płaczą ale wiem ze wyczuwają kiedy maja iść na śmierć jak kura lata bez głowy bo jeszcze nerwy działają bo jak chce złapać kurę do zabicia to uciekają ciężko złapać a a normalnie to łatwo same przylatują a gęsi to chodzą za tobą non stop a jak chce złapać do zabicia to uciekają zwierzęta wyczuwają emocje zwłaszcza jak się ich boicie to wtedy atakują

Gość Daria_
i dlatego powinno się to robić jak najszybciej, bez zbędnego stresu i bólu dla tego hodowlanego zwierzęcia.

Gość +przeciez
zwierzeta sie przed ubojem oglusza

Gość forsunda
rozumiem, że protestuje się przeciw futrom, no ale przecież człowiek od zawsze jadł mięso. Gdybym była głodna albo utrzymywała się z tego to gdyby ktoś pokazał mi jak to zrobić z królikiem czy kurą to pewnie bym umiała to zrobić.

Gość najwi eksz hipokryzja naszych
czasów - zwierząt nie można zabijać soję - jak najbardziej

Gość forsunda
właśnie, przecież człowiek je wszystko

Gość Daria_
ciekawe czy ci ludzie którzy się tym zajmują wogóle nie współczują tym zwierzętom

Gość zwyrodnialcy
i tyle !!!!!!

Gość Lehning
metody uśmiercania zwierząt są przecież ustalone ustawowo przez odpowiednie ministerstwo i widać nie opracowano lepszych

Gość crazy_nut
gdybym wiedziała, że będzie jak najmniej cierpieć to pewnie tak

Nie mogłabym zabić żadnego zwierzęcia. Ale dobrze, że są ludzie, którzy mogą.

Gość crazy_nut
no tak, bo dzięki temu mamy co jeść.

Gość Ecea
dlatego może to trochę hipokryzja, ale cieszę się, że ktoś to robi zamiast mnie, bo to chyba dość ciężka robota.

Gość dajcie
spokój, za wrażliwa jestem

Gość Dorota_G.
wychowalam sie na wsi i nieraz to robilam, nie wiem co w tym trudnego, ot, jak zabicie muchy, jedno uderzenie