Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabera wolska

żałuję że mam siostrę

Polecane posty

Gość gabera wolska

mam 29 lat i siostrę 18 lat. Wolałabym żeby ona sie nie urodziła :-O Mieszkanie rodziców jest przepisane na nią bo się dobrze uczy a ja wynajmuje klitkę za ciężkie pieniądze.Pozatym rodzice bardzo jej pomagają i kupili jej samochód.Gdyby nie ona to miałabym w życiu lepiej :-O

Gość simona mona
bywa ja też mam podobnie wszystko dla siostr dla mnie nic bo ona się dobrze uczy

Gość no też coś
Masz 29 lat, a gadasz jak 10-latka. Stuknij się w głowę! Rodzice nie mają obowiązku niczego ci fundować.

Gość gabera wolska
to bardzo przykre :-( ja się już nie liczę, jak przyjedzie do rodziców rodzina, ciocie, wujkowie to mnie nawet nie zapraszają.Chwalą się swoją córeczką zdolną i ładną.Ja jestem już niepotrzebna, urodziłam się jak byli bardzo młodzi i popsułam im młodzieńcze lata, pewno chcą mnie wymazać z pamięci. :-(

Gość sie pytam tylko
ja tez zaluje ze mam siostre 4 lata starsza (mam 26) a to dlatego ze ona mysli podobnie do ciebie. nigdy nie chcialo jej sie uczyc, pracowac , nawet za swoja dupa nie sprzatala i zawsze pretensje do mnie ze rodzice lepiej mnie traktuja. ciekawe czemu!!!

Gość no też coś
I jeszcze Ci powiem, że mój mąż ma o 12 lat młodszego brata, który też przejął całą schedę po rodzicach. Mój mąż nie dostał nawet złotówki. Bardziej zgodnego rodzeństwa niż ci dwaj nie znam. Jak myślisz to kwestia charakterów czy wychowania??

Gość mam dwoch braci starszych
jeden dostal mieszkanie jeden samochod nie jestem zazsdrosna bo moj samochod na osiemnastke juz jest wybrany i bedzie na mnie przepisana firma ojca wiec czasem warto poczekac troszeczke.w zyciu nie powiedziala bym ze szkoda ze mam braci.kocham ich nad zycie a to co oni dostali od rodzicow i od dziadkow nie zalezy od nich tylko od tych co daja

Gość galinka
Jesli to prawda, to to jest bardzo smyutne, ze rodzice tak to rozegrali. To nie jest wina siostry, to wina rodziców.

Gość galinka
i myslę, że gdyby nie ona, to wcale bys nie miała lepiej w życiu; tez bys nic nie dostała, bo twoi beznadziejni rodzice ciebie obwiniają o to, co sami spieprzyli

Gość może siostra nie ma takiej
postawy roszczeniowej jak Ty? wtedy przyjemniej się daje

Gość gabera wolska
ale ja jestem bardzo pracowita, pracuję cały dzień z przerwami. A moja siostra - słyszałam jak się drze na rodziców a oni milczą żeby nie jątrzyć sytuacji.Są dla niej bardzo pobłażliwi, wszystko jej darują, ona nie zmywa, nie odkurza, tylko się uczy, chodzi na imprezy i śpi.Ale za to bardzo ją kochają, nie wiem dlaczego.Mną się nie fascynują, pomimo że czasami ich wspieram.

Przykre. :( Moze odizoluj sie gdzies, tak, zeby im Ciebie zabraklo, zeby zatesknili. Lub zrob cos niespodziewanego. Cos, za co beda Cie podziwiac. Mam przyjaciolke, ktora rodzina i rodzice tez sie nie interesowali. Z wlasna matka nie miala kontaktu 3 lata. A jak zachorowala na raka piersi i ktos w jej miescie sie o tym dowiedzial, to od razu telefony, spotkania, po latach. Naprawde przykre. :o

..co wy gadacie??? fajnie mieć rodzeństwo, bez rodzeństwa wcale nie było by wam lepiej...

Gość może siostra nie ma takiej
Są rodziny, gdzie dzieci dostają dokłądnie po ówno, ai tak są o wszystko zazdrosne, Są takie rodziny, gdzie nikt się nigdy o kase nie kłóci i żalu nie ma... Jak myślicie, od czego to zależy?

Gość kerkrade
przykre. Ja bym chyba ich wszystkich rowno olala. Smutne jest to, ze Cie wykolegowali majatkowo i traktuja chlodno. Jeszcze smutniejsze jednak jest to, ze zalezy Ci na nich i na ich uczuciach. Nie zaluj, nie zebraj. Odsun sie od nich i zyj wlasnym zyciem. NIech rodzicow wspiera siostra, skoro dali jej wszystko.

Gość gabera wolska
odizolowałam się od rodziny tamtej dalszej i myślałam, żeby też od rodziców i siostry.Ale szczerze mówiąc nie wiem jak, mam nie przyjść na wigilię ? Będzie im przykro, nie umiem tak.Może jestem głupia bo powinnam. Będę próbować stopniowo się oddalać.

Gość simona mona
a ja to ruzumie mam tak samo siostra 7 lat młodsza i też nic nie robi a oni ją uwielbiaja

Gość kerkrade
im bedzie przykro? A co z Toba? Oni nie mysla o tym, ze Tobie moze byc przykro. Moze warto porozmawiac wprost o podziale majatku, chocby zapytac, dlaczego zostalas wydziedziczona?

Gość a co przeskrobałaś
ze nie traktują Cię dobrze?

Gość no też coś
Nie wiem od czego to zależy. Moja mama kiedyś szykowała się na śmierć. Miała bardzo poważną operację. Zrobiła podział swojego majątku. Mojej bratowej dała całą złotą biżuterię, a mnie swoje ubrania (ja noszę rozmiar 38 a ona 58 :o). Nawet przez chwilę nie miałam żalu. Może dlatego, że nie dopuszczałam myśli o jej śmierci?? Nie wiem.

a ja żałuję, że moja siostra miała raka.... może to da wam trochę do myślenia....

Gość kerkrade
Ewa to przykre, ale co ma choroba Twoje siostry do niesprawiedliwego podzialu majatku u autorki? Nie widze zwiazku :O

Gość lolka ta od bolka
przewaznie mlodsze rodzenstwo ma lepiej, mniej ograniczen moze robic co chce. Smutne to ze Ciebie nie uwazaja. Nie mowcie ze nei czujecie sie dziwnie jak Wasze rodzenstwo cos dostanie a Wy nie, dzieci powinny dostawac to samo od rodziców.

Gość gabera wolska
nic nie przeskrobałam z życiu. W podsawówce miałam ze świadectw średnią ok 4 w liceum uczyłam sie na trójach mam licencjat, pracuję, kupiłam sobie auto -volkswagena z 1999 roku to jeszcze ojciec się nabijał że mam auto z porzedniego stulecia :-( Powinnam zerwać kontakt z nimi

Gość lolka ta od bolka
Twoj ojcice powinien sie cieszyc ze masz samochod. a masz faceta?

Gość gabera wolska
mam faceta , narzeczonego. Nie rozmawiam z rodzicami na ten temat

Gość kerkrade
na to, ze kochaja Cie ewidentnie mniej niz siostre, nic nie poradzisz. Milosc jest sprawa subiektywna. Podzial/dziedziczenie majatku po rodzicach to natomiast sprawa jak najbardziej konkretna. Ja bym na Twoim miejscu spytala, dlaczego nic ona juz dostala wszystko a Ty nic.

Gość galinka
Masz rodziców durniów i tyle. Nic nie zawiniłas. Dzieci - to do niektórych - nie kocha sie za dobre oceny i urodę. Oni obydwoje są tak samo dobrzy czy któreś jest bardziej podłe niż to drugie ? Może wybadaj ich kazde z osobna, moze to cos pomoze. A z siostrą możesz - jeśli chcesz - spróbować poprawic relacje, jak już bedzie samodzielna. Póki co jest pod wpływem rodziców

Gość a co przeskrobałaś
dziedziczy się po śmierci rodziców, nie? a chyba nikt nie zyczy swoim rodzicom śmierci? po drugie- jednak sobie radzisz, mieszkanie wynajmujesz , samochód sobie kupiłaś- to jest coś! osiągnęłaś to sama bez niczyjej pomocy. To , że ojciec ma jakieś uwagi do rocznika, cóż...jego problem. Wydoroślej! Licz na siebie, nie wiesz jak się jeszcze ułoży zycie, jesli czujesz ,ze relacja z rodziną jest toksyczna- daj sobie więcej luzu i nie pakuj się tam na siłę. Znikniesz to sami zatęsknią ;) Skąd wiesz, może wraz z mieszkaniem Twoja siostra bierze dożywotnio opiekę nad starzejącymi się rodzicami na głowę? Ato może być bardzo trudne i wymagające zadanie.... Kazdy medal ma dwie strony...

Gość sie pytam tylko
chyba troche przesadzasz