Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina M.

Miec CÓRECZKĘ!

Polecane posty

Gość Karolina M.

Gość Karolina M.
Oewnie powiecie, ze zwariowalam..... Nawet nie zdawalam sobie sprawy, jak bardzo chce miec dziewczynkę... Do wczoraj... Ciezarna kolezanka prowadzi wysylkowa sprzedaz ciuchow dla dzieci. Poprosila mnie o pomoc. Wzielam wiec do domu ubranka, lalke, no i mialam robic zdjecia tych ciuchow na lalce. Ubrania byly dla dziewczynek 0-6 miesiecy. Jak ubralam te lale w taki slodki zestawik to mi sie normalnie gorąco na sercu zrobilo.... Zrozumialam, jak bardzo tesknie za coreczka.....

hmm fajnie jest miec córeczke, ale rownie fajnie jest miec synka :)

Życzę powodzenia i oby się Ci sie udało. Jak nie za pierwszym to może za drugim. Mój kuzyn bardzo chciał syna. Wszystkim w rodzinie rodzili się chłopcy a on pierwsza dziewczynka, druga, trzecia no i w kończu czwarty SYN :)

karolina Mnie tez sie podobają ubranka dla dziewczynek ale dziecko to nie ubranka... wiesz moja corcia nawet daje sie ubrac i uczesac ale np moja siostra jak byla mala lazila w jednych spodniach i powyciaganej koszulce i z anic nie pozwolila tknac swoich wloskow wiec ja mama musiala obciac na jeża :) sukienki lezaly w szafie bo sie nie dala w nie ubrać. nie mozesz zaklądac ze bedziesz mialą córcie laleczke ktorą sie wystroi i bedzie elzala w wozku. moja corcia jak ja tylko ubiore (nawet nie zdaze sieboe ubrac ) a ona juz upackana :D

Gość Karolina M.
Oj Mamani, Ty to masz dobrze! Parka, wiec doszczescia juznic nie brakuje :-) Ja ma SYNKA - wspanialego, cudownego, madrego, pieknego, naszego skarba! Planujemy wkrotce rodzenstwo dlaniego. Tak myslalam o chlopcu, by maly mial kumpla... Do wczoraj....

Jak się czegoś bardzo pragnie to można to dostać. Ja pierwszą ciążę poroniłam, druga ciąża - zdrowy syn i zawsze chciałam mieć bliźniaki i teraz na nie czekam, ale już tylko do kwietnia :)

Gość Karolina M.
WIEM dziewczyny, ze najwazniejsze jest ZDROWE dziecko!!!!!! Wiem, ze dziecko to nie lala... Doswiadczam tego wciaz na moim rozrabiaku... A moze ja po prostu tesknie za malutkim dzieckiem? Moze jakis instynkt sie we mnie wyzwolil, a przypadek, ze podwplywem rozowych spioszkow ;-)

Gość Karolina M.
Gratuluje Gosian bliźniąt! Znasz plec? Zazdroszcze, nam tez w sumie moglyby sie przytrafic, bo zawsze chcielismy trojeczke :-) Zycze wytrwalości!!! I mam pytanie: czy ciezsza jest ciaza bliźniacza? Brzuszek duzo wiekszy??? Jak to jest?

Kiedyś zawsze chciałam mieć córeczkę, a o synku nigdy nie chciałam słyszeć, ale odkąd tylko na teście wyszły dwie kreski wiedziałam, że to będzie synek, intuicja ciągle mi to podpowiadała, a ja nie chciałam nawet słyszeć o dziewczynce. A maluch, uparciuch do 34 TC nie chciał pokazać, co ma między nóżkami :P a jednak okazało się, że będzie chłopczyk. To wszystko tak się zmienia.

Gość mam nadzieje ze to zart
mi lekarz w 28 tyg ciazy powiedzial ze wygląda mu dzidzius na dziewczynke i wiecie co jeszcze to do mnie nie dotarlo:P mam syna i super sie ciesze jest kochany i w ogole i tak bylam jakos przekonana ze bedzie mial braciszka i beda bawic sie razem, maly chce braciszka i juz nawet mu imie wybral i jak mu teraz tlumacze ze moze byc siostra to wpada w panike i krzyczy ze ma byc brat :( nie wiem jak do niego dotrzec. Na setki sposobow mu tlumacze ze nie mozna od tak sobie wybierac ze to nie od mamy zalezy i ze musimy kochac nasze rodzenstwo a on dalej ze ma byc brat bo jak bedzie dziewczynka to jej do pokoju nie wpusci i w ogole. Ostatnio poczynil pewne kroki i mowi ze trudno bedzie siostra ale bedzie miala na imie wiktor :D:D:D:D:D cos czuje ze bedzie nie ciekawie na początku. Zwlaszcza jak naprawde bedzie dziwczynka i zacznie mu w zabawkach grzebac i auta zabierac :D on uwaza ze dziewczynki nie bawia sie takimi rzeczami i ze dla dziewczynek jest wszystko co rozowe i nie ma kolek :P

Karolina M moje dwie ciotki miały bliżniaki, jednak urodziła w 7 MC a druga w 8 MC, także wcześniej. Niby jeden z chłopców, którzy urodzili się w 7 MC miał mieć problemy, lekkie upośledzenie, ale ciocia jeżdziła z nim na rehabilitacje i teraz jest chłop jak dąb, zupełnie zdrowy, nic mu nie jest. A druga ciotka ma dwie dziewczyny.

mi lekarz w 23 tyg powiedział że u nas dziewczynka i już się tak przyzwyczaiłam że nie wiem jak to będzie jak okaże się, że jednak chłopiec. Mówimy już do niej po imieniu i w ogóle strasznie się cieszę:-)

Gość Karolina M.
Ale sie usmialam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ile Twoj synek ma latek?

no 4 latka skonczy akurat w dzien terminu porodu :D jakos do niego nie dociera to ze moze miec siostre. Ostatnio wpadlam na pomysl zeby mu zrobic takie pasowanie na starszego brata jak w przedszkolu robią na przedszkolaka. Powoli mu wszystko tlumaczylam wystroilam go w eleganckie ciuchy i jego ulubionym mieczem okladalam go po ramionach :D mowilam mu ze od teraz jest juz starszym bratem i bla bla bla i efekt wlasnie taki ze dobra mamo to moze byc siostra ale ma miec na imie wiktor :P:P kurde juz mi pomyslow brak zeby go przekonac . On jest bardzo uparty - wiem ze wszystko inaczej po porodzie bedzie wygladac ale boje sie tez ze nagle poczuje sie odrzucony bo wiadomo ze z maluchem bede musiala boegac caly czas i moze sie zdarzyc ze np synkowi powiem ze nie teraz nie mam czasu itd i on oczywiscie calą wine bedzie zrzucal na siostre:D jakby mial brata to by to akceptowal bez problemu . Widze jak w przedszkolu sie zachowuje. Owszem bawi sie ladnie z dziewczynkami itd ale jak ktoras tylko wezmie auto to krzyczy ze to zabawki chlopakow ze dziewczyny mają swoje lalki koniki i tam sie mają bawic :D Wojana bedzie jak cholera. Ostatnio tez staral sie mi wmowic ze ja chyba nie chce tej siostrzyczki bo jakbym ją chciala to bym jej nie zjadla :D:D:D:D:D myslal ze zjadlam mu siostre i dlatego mam ją w brzuchu :D:D:D:D

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Przy pierwszej ciąży chcialam mieć córkę, ot tak to sobie wymarzylam, od początku wiedzialam , że jest to śliczna dziewczynka, nie żaluję , dziś to rezolutna pięciolatka, cudowna mala księżniczka, teraz jestem znowu w ciąży, pewnie zapytacie i co? I znowu córcia, i znowu bardzo się cieszę, nie oczekiwalam syna, choć pewnie dziadka rozpieralaby duma, tak dziadka nie męża on też cieszy się jak wariat z drugiej dziewczynki, nie wspomnę o córce, dla ktorej w tym wieku pojawienie się brata jest nie do zaakceptowania, tylko ciekawe czy następna dziewczynka też będzie córcią tatusia?

Gość Karolina M.
No niezly Twoj synekjest! Ja nic nie doradze w tej kwestii, bo na razie mam jednego malucha, i tez nie wiem, jak przyjmie rodzenstwo. W styczniu skonczy 2 latka, planujemy dzidzie na koniec przyszlego roku, mam nadzieje, ze nam sie uda szybko! Ale na pewno zazdrosc bedzie, i u Was, i u nas. Nasz synek tez dosyc uparty jest, bardzo lubi o wszystkim decydowac, troche dyktator z niego (po tesciowej) :-P Jak go pytam, czy chce brata albo siostre, to odpowiada: brat be, siostra be

Gość Karolina M.
do aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Tak? Dla 5-latki brat jest nie do pomyslenia? Pewnie tak, ja chyba w jej wieku tez wolalam siostre... Ale znam przypadek, ze 4-latka, gdy jej mama byla w ciazy, chciala brata... Ma siostre :-P

ja też od zawsze chcialam mieć córeczkę. od samego poczatku jak tylko dowiedziałam sie ze jestem w ciaży mówiłam do kruszynki Zuzia, bo tak miała mieć na imię. na usg w 12 tyg lekarz powiedział że na jego oko chłopiec. nie uwierzyłam, bo on sam twierdził że jest jeszcze bardzo wcześnie i zadnej gwarancji nie daje. nadal była Zuzia. po usg w 20 tyg lekarz potwierdził z całą stanowczością ze chłopiec. poczułam sie oszukana. bo przecież miałam mieć dziewczynkę! za to narzeczonego duma rozpierała. teraz kocham mojego synka z całych sił. a że nie jest dziewczynką, no cóż zawsze może być starszym bratem swojej malej siostry :P najważniejsze jest to żeby był zdrowy, cała reszta sie nie liczy :D a co do starszych dzieci i ich reakcji na rodzeństwo to ja tego problemu nie mam, ale mam 6 letniego brata, który jak się dowiedział o maluszku to nie chciał słyszeć o tym że będzie wujkiem, on chciał być dziadkiem i koniec! tak to trwało kilka miesięcy, w końcu przez telefon powiedzial kiedyś zupełnie poważnie \"no dobra juz chyba ewentualnie mogę być tym wujkiem, w końcu bycie wujkiem też jest fajne\" :D

Gość Karolina M.
Mala-agatka... Komediant twnTwoj brat... nie chce byc wujkiem, chce dziadkiem...super.... Swoja droga fajna relacja bedzie, chlopaki na pewno beda kumplami... Ja tez mam bratanice mlodsza ode mnie o 7 lat.... Twoj synek w brzuszku jeszcze... Zycze Ci szybkiego porodu :-)

a to twoj maluch jest teraz na etapie chce byc sam :D moj tez tak mial dopiero mu przeszlo jak zaczą z sasiadki synkiem sie tak bawic. Chlopczyk o rok mlodszy od niego no i to go jakos do rodzenstwa przekonalo akle tylko do brata:D jakos mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze:D

Gość Karolina M.
Tak, moj synek jakos do dzieci sie na razie nie garnie... Jedynie starsze pannice go interesują :-P

Gość Gabkkkkkoooooooo
Pierwszy byl synus i mimo ze nie pytalam sie na usg co bedzie to obydwoje czulismy ze to bedzie chlopak. Mamy naprawde kochanego synka, niedlugo zostanie starszym bratek (duzo starszym-7 lat roznicy) oczywiscie wolalby brata a ma byc dziewczynka. fajnie bedzie miec tym razem dziewczynke, ale nie nastawiam sie na 100% bo usg moze sie pomylic, zreszta nawet jak bedzie drugi chlopak to bedziemy szczesliwi, najwazniejsze to zeby dzidzia byla zdrowa

Gość fajnie jest miec parkę
to jest dla rodzicow urozmaicenie, ale la dzieci chyba lepiej, jak sa jednej plci...

Gość tez chce miec corke
bo mam 3 braci i dwoch synow! Bracia niezonaci! Maz tez ma brata, tyz kawaler. Cholera, jedna baba w rodzinie....

Gość nic straconego...
Karolina M.---> Ty póki jeszcze nie jesteś w ciąży możesz zaplanować płeć dziecka. Wiem, że nie ma 100% skutecznych metod, ale wiele kobiet na kafe planowało córki i większości się udawało. Mam oczywiście na myśli metodę: współżyć 3 dni przed owulacją.