Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lolli

przez solarium poroniła!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Uwaga uwaga nie wszystkie kobiety wiedzą że solarium nie jest dla kobiet w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Absolutnie nie wolno korzystać z solarium bo to ogromna krzywda dla dziecka a nawet śmierć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moja znajoma WIEDZIAŁA że nie można a mimo to świadomie chodziała do solarium co drugi dzień, panie w salonie zwracały jej uwagę bo była już w widocznej ciąży ale ona tłumaczyła że bierze ślub i musi dobrze wyglądać! { ŻAL:(((((} no i oczywiście niedługo ciąże straciła.... to się w głowie nie mieści. To już nie tylko brak odpowiedzialności ale brak serca świadomie zabić swoje dziecko... :(

Gość czyli jutro wybieram się
na solarium :) az upragniony okres nadejdzie

🖐️

Gość Małgosia Kowalska
Żałosna laska.

Gość na solarium się nie chodzi
i nie powinno chodzić ponieważ ciąża jest przeciwskazaniem dlatego że mamy w sobie ogromną dawkę hormonów i powoduje to duże przebarwienia na ciele. Natomiast przez solarium z pewnością nie poroniła.

Nie tylko dlatego, a jako kosmetyczka powiem Ci że solarium mogło być przyczyną. Zwłaszcza skoro była na tyle durna i zapierdalała co drugi dzień.

nie jestem w zadnym tyg, poprostu okres mi sie troszke spoznia i wole zaryzykowac ps. NIENAWIDZE DZIECI

????????????????????????????????????????????????????????????????? 60 lamp przez 12 - 15 minut co drugi dzień???????????????????????????? myślisz że to nie przez solarium ????????????????????????????????? ja jestem pewna że przez solarium, dodam że innym "domowym" sposobem na przerwanie ciąży jest gorąca kąpiel, a w często uczęszczanym solarium do tego z kiepskim nawiewem po 15 minutach jest wybitnie gorąco...................

solarium może wywołać poronienie, ale nie przez promienie UV, które nie przenikają przez skórę, ale poprzez przegrzanie organizmu, podobnie może działać leżenie plackiem na plaży lub gorąca kąpiel

promienie uv nie przenikają przez skórę? czy ktoś to potwierdzi? ja nie wiem tego ale chciałabym wiedzieć.. to jak przenikają czy nie?

Gość zuzannag.
dziecko poroniła napewno przez solarium. dziecko w brzuchu matki ma wyrzszą temp. od matki a gdy ta spieka się lub korzysta np z saunny to jest bardzo duze ryzyko poronienia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I JEZELI KTOS MI POWIE ZE SOLARIUM W CIĄŻY JEST ZDROWE------- TO NIECH SIĘ LECZY LEPIEJ NA MÓZG.

Gość obÓRZona
Widocznej ciąży raczej poronić nie można ;P Co do solarium to owszem można poronić ale w pierwszych tyg właśnie przez przegrzanie organizmu a nie przez UV.Ja w ciąży nie korzystałam,poszłam 2 tyg po porodzie ;P

jeśli \"widocznej ciąży poronić nie można\" to ujmę to tak: urodziła martwe dziecko w 2 trymestrze ciąży. najpierw je świadomie zabiła oczywiście.

ja tez slyszalam od babek z solarium ze jedna pani tak namietnie chodzila na solarium w ciazy i poronila-ale nie wiem na 100% czy to od solarium ja natomiast tez chodzilam w ciazy na solarium :( nie planowalismy drugiego dziecka tak szybko, wiec chodzilam zanim wiedzialam o ciazy, a dodam ze tez czasami co drugi dzien :-/ w miesiacu (listopad) kiedy zaszlam w ciaze wypadaly moje, meza urodziny i nasza rocznica slubu , wczesniej zrzucilam 10 kg i sama sobie zafundowalam \"prezent\" - kupilam karnet na 100 minut oczywiscie zaraz jak dowiedzialam sie o ciazy przestalam chodzic ale strach pozostal przez cala ciaze, bo mialam problemy od samego poczatku-plamienia do 27 tygodnia lacznie mimo ze gin pocieszal ze to nie od opalania sie ale moze tylko tak mowil zeby wlasnie mnie pocieszyc :-/ na szczescie corka urodzila sie zdrowa a dzis to 3,5 mies klucha ;)

promienie UV powodują utlenienie kwasu foliowego co może spowodować rozszczepienie kręgosłupa u dziecka i wady w układzie nerwowym.

a tak wogole to nie wiem jak u was ale u nas panuje zakaz, tzn panie w widocznej ciazy nie maja u nas wstepu na solarium tamta poronila wczesna ciaze

Gość solarium a ciąża
Podczas opalania w solarium bardzo niebezpieczna jest nagła zmiana temperatury. Może ona spowodować wzrost ciśnienia tętniczego krwi, co stanowi poważne niebezpieczeństwo dla ciąży. Dotyczy to szczególnie kobiet, u których w czasie ciąży ciśnienie tętnicze wynosiło powyżej 140/90 mmHg, Nagły wzrost ciśnienia może spowodować przedwczesne odklejenie łożyska i inne niebezpieczne powikłania ciąży. Poza tym należy pamiętać o tym, że w czasie ciąży zdecydowanie przeciwwskazane jest przegrzewanie ciała. Dotyczy to zarówno opalania w lecie jak i w solarium. Nie znaczy to jednak, że korzystanie z solarium jest bezwzględne przeciwwskazane w czasie ciąży. Korzystanie z umiarem i wybieranie urządzeń, które nie rozgrzewają się zbytnio jest dopuszczalne pod warunkiem wykluczenia powikłań ciąży przez lekarza.

Gość ANNA PANNA
Nienawidzisz dzieci, to po co się pierdolisz? Lecz się! A ta, która poroniła jest totalnie nieodpowiedzialna.

Gość IDIOTKA TA TWOJA KOLEŻANKA
pusta i dobrze ze teraz nizby póżniej miałą wołac do dziecka cicho mu tu bo cyt was kówa pozabijam:O tak mowi 28 letnia mamusia do dwojiki dzieci 2i 3 lata tłumaczac sie sajgonem w chacie przez brak spacerku z powodu złej pogody "debilizm" i siano kiełbie we łbie nic doda c nic ując!!!!!:O:O:O:O

Gość Michasia28
głuuupota!!!!!!!!!!!!!!! to nie ma nic do rzeczy. ja chodzilam na solarium cała ciążę aż do 9 miesiąca, na 15-20 min. co tydzień, nic sie nikomu przez to nie stało.

Gość ANNA PANNA
Pewnie, że głupota. Nawet w solarium masz instrukcję z informacją, że kobiety w ciąży NIE MOGĄ korzystać z solarium. Nie dość, że kompletnie niszczysz sobie tym skóre, to jeszcze może mieć to bardzo niekorzystny wpływ na łożysko. Z resztą, jeśli dla kogoś ciemna skóra jest ważniejsza niż 100 % bezpieczeństwo dziecka, to taka osoba nie zasługuje na bycie matką.

Gość a gdzie obsługa solarium
kiedyś pracowałam w solarium, z każdą nową klientką się najpierw rozmawiało o stanie jej zdrowia ( oczywiście ludzie też kłamią, ale 1 sie przyznała, że ma problemy z sercem i wybiłam jej solarium z głowy). Nie wpuściłabym do kabiny kobiety w widocznej ciąży.

Michasia w przez cała ciąze na solarium??kobieto Ty jestes powazna??a z drugiej strony pani ktora w nim pracowała wpusciła cie w ciąży na solarium :) ??