Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaciekawiona81

Wywołanie, po terminie

Polecane posty

Witam dziewczyny. Mam do Was prośbę. Czy mogłybyście mi odpowiedzieć: 1. W jakim czasie po planowanym terminie porodu idzie się na wywołanie, jeśli wszystko jest w porządku? 2. Czy lekarz wypisuje skierowanie na wywołanie, czy idzie się bez niego? 3. Jesli lekarz wypisuje skierowanie do szpitala, to czy jest to konkretny szpital, czy też moge iść do tego, który ja wybieram?

Gość my husbands wife
poród jest wywoływany z zasady 2 tygodnie po planowanym terminie

Gość ja mialam 3 negatywne po termi
10dni po terminie.Do szpitala mozesz sie zglosic w kazdej chwili po terminie bez skierowania.Chocby po to zeby sprawdzili Ci czystosc wod i podlaczyli ktg.

Tak, to wiem, ale jeśli ktg wyjdzie OK, stan wód także, to na to ostateczne wywołanie też mogę bez skierowania? Jakoś nie mam kogo o to zapytać, a moja psychiczna ginekolog nie kazała mi juz przychodzić na wizyty :( i żadnych informacji nie udzieliła, chociaż ją o to pytałam... wczoraj miałam ostatnią wizytę.

Jesli chodzisz do szpitala na ktg(ja chodzilam co2 lub 3 dzien)to lekarz Ci powie kiedy masz sie zglosic.W kazdym badz razie skierowanie nie jest potrzebne.Wystarczy ze powiesz ze juz jestes po terminie.

Gość mnie pobolewał jajnik
ja na twoim miejscu teraz bym do niej poszła i kazała podpisac kwitem ze nie udzieli mi informacji w tej kwestii. zesra sie w gacie i wszystko ci powie, a ty potem złóz skargę na nią

Właśnie chodzi o to, że nie będę rodziła w swoim szpitalu, tylko w innym mieście i nie wiem, czy nie będą przez to robili mi problemów z przyjęciem :( ale cóż, zobaczymy.

Gość olisadebe
Ja miałam wywolływaną 8 dni po terminie. tak mi kazali w szpitalu gdzie chodziłam na ktg. Ja się bardzo bałam przenoszenia wiec 8 dni i tak bylo dla mnie męką'

Skarga nic nie da. Niestety było już kilka afer w tej kwestii, dotyczących nie tylko jej, ale i całej reszty lekarzy u mnie w mieście i jakos nadal nikt nic nie robi w tym kierunku i stąd wybór innego szpitala przeze mnie.

Gość mnie pobolewał jajnik
ale napisac mozesz...moze akurat tym razem coś se ruszy

Oj chciałabym, żeby coś się ruszyło w kwestii tych lekarzy. Ale nie ona pierwsza, nie ostatnia, zawsze znajdzie się ktos taki.

Ale musisz sie zglosic wczesniej do szpitala w ktorym bedziesz rodzic na ktg i badanie i powiedza Ci kiedy masz sie zglosic jesli nie zacznie sie akcja porodowa.Bo jak przyjdziesz tak sobie na 10 dobe to moze sie okazac ze akurat maja zaplanowane wywolywania albo cc.Lepiej umowic sie.

Ja miałam wywoływanie 9 dni po terminie. Byłam bez żadnego skierowania. Pojechałam do szpitala jakiego chciałam.

ja do szpitala poszłam po 10 dniach po terminie, do tego który wybrałam( tak była zasada w tym szpitalu-10 dni), skierowanie miałam do innego po 7 dniach, ale wolałam rodzić w tym który wybrałam, poród miałam wywołany jeszcze tego samego dnia wieczorem( z powodu zmniejszającej się ilości wód) urodziłam dnia następnego. Jednak były ze mną kobiety na patologi 13-14 dni po terminie po kilku próbach wywołania.