Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a zakładam sobie komunikator

Jakich używacie komunikatorów?

Polecane posty

i w efekcie nie działa

Korzystałem z tlenu dość długo, ale wymagła on używania i innych komunikatorów do nieobsługiwanych sieci. Wraz z AQQ teln poszedł praktycznei w odstawkę. NAdale mam AQQ z gałęzi 1.x, jeśli ktos chce jabbera, to AQQ 2.x jest klientem jabberowym własnie. Al eopinie ma różne, a sam komunikator sprzętowo identyfuikuje usera i wysyła dane.

Gość konnektem nie jest rozwijany
i raczej nie warto się nim zawracać głowy :p

'sam komunikator sprzętowo identyfuikuje usera i wysyła dane' co to znaczy?

AQQ 1.X wysyła/ł unikalny numer procesora. Jak z 2.x nie wiem, gdyż nie używałem, ale chyba w końcu pora, bo 1 już staruszek nierozwijany (gg plug wycięto - chyba ), a 2 coraz lepsza wersja ... Tylko praktycznie są całkowicie niekompatybilne ze ...sobą :(

jesli AQQ wysłya numer procesora, to co w związku z tym? ktos może mi się włamac na mój serwer czy jak?

Wg mojej wiedzy nic takiego jak włamanie ci w związku z tym nie grozi. Jak tłumaczyli, czynili to jedynie po to aby móc skutecznie banować niesfornych użytkowników. Ale jest grupka userów, dla których jakiekolwiek naruszenie prywatności (a ywsłanie identyfikaqtora sprzętowego niewątpliwie jest czymś takim) jest absolutnie niedopuszczlane i dyskwalifikuje dany produkt/program. Mnie to nie rusza ...

czyli te komunikatory w gruncie rzeczy nie sa bezpieczne? A konnek?

Ja tam paranoikiem prywatności nie jestem, więc dla mnie nawet takie AQQ jest "bezpieczne" :) Niestety nie odpowiem ci jak z Konnekt, ale sobie nie przypominam żadnej "afery szpiegowskiej" z nim związanej ;) Na http://komunikatory.wiadomosc.info/ zebrano sporo wiadomości - jeśli nei znasz strony, zajrzyj ...

link się nie chce otworzyć:o skoro komunikatory ogólnie nie są bezpieczne, to juz nie ma co mówić o zwyczajnym gg:o Szok

Link wkleił się poprawnie. Jeśli się nie otwiera, może jakieś "adbloki" czy coś poustawiane zbyt rygorystyczniue ? Wyszukaj adres przez np. google i wejdź ...

juz mam :)