Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysiamariamarysia

dostalam stypendium socjalne...i zle sie z tym czuje

Polecane posty

Gość nerwiczka
dla zaradnych owszem ale nie dla zlodziei:)

Gość marysiamariamarysia
16:50 [zgłoś do usunięcia] marysiamarysiamarysia Zawsze otrzymywałam jakies pieniądze Miedszkanie tez rodzice załatwili wywalając babcie do domu opieki i przepisując mieszkanie. Raz odwiedziłam babcie, ale tam śmierdzi Swiat jest dla zaradnych, no nie? PODSZYW

uważam, że najgorsze co może być, to usprawiedliwianie siebie i swoich czynów tym, że \"każdy tak robi\" ale ja nie jestem każdy, i nie kłamię, nie oszukuję, nie kradnę ale to taka dygresja;) jeśli ty, autorko, źle się czujesz z tym, że bierzesz stypendium socjalne, mimo, że w rzeczywistości ci się nie należy, to aby sobie \"wyczyścić sumienie\" i przy okazji zrobić dobry uczynek, możesz komuś pomóc wesprzeć jakiś dom dziecka, schronisko dla bezdomnych czy samotnych matek zwłaszcza, że teraz jest zima i zbliża się okres świąteczny

Gość nerwiczka
to zwykle lenistwo aby siedziec i brac od innych a samemu na to nie zapracowac, zenada wspolczuje ci za par lat jak sie doplyw skonczy i rzeczywiscie bedziesz potrzebowala pomocy panstwa

Gość marysiamaryslamarysia
A czemu miałabym czyścic sumienie, bez przesady. Czy to moja wina, ze inni sa głupcami?

Gość marysiamariamarysia
sie zaczernilam jak ja mam pracowac jak jestem na dziennych? nikt sie nie doczepi, przeciez bank nie kontroluje i nie sprawdza kazdego wplywu na konto

bank nie, ale skarbowka owszem. Skoro nie masz pracy, a regularnie wplywa na twoje konto pewna suma, to predzej czy pozniej skarbowka sie toba zainteresuje. klamstwo ma krotkie nogi, zlodziejstwo takze.

Gość marysiamariamarysia

Gość marysiamaryśkamarysia
ciesze sie, że sie ustawiłąm. Mam mieszkanie, a mając pieniądze znajde i chłopaka, oni lecą na kase. W koncu ktos sie skusi.

Gość marysiamariamarysia
juz od 3 lat mi wplywa na konto nie ma problemu :) dlaczego ja sie nie moge zaczenic:O

Gość marysiamariamarysia
maryśka przestan sie podszywac :O

Gość nieuczciwi niemoga sie czernić

Gość marysiamarysiamarysla
no chyba że skarbówka poda do sądu, sąd kaze bankowi ujawnic dochody, tak? nabrałam was. jestem zadowolona z siebie, a was biedaki mam za nic.

Gość marysiamariamarysia
marysla do domu :O

Gość marysiamariamarysia
no i czemu nie piszecie, zatkało was? jak człowiek sie do czegos przyzna, toco? to co, ze babcia w domu opieki? swoje przezyła, mnie chata bardziej potrzebna. czemu ja sie nie czernie, no czemu???

Gość marysiamariamarysia
juz mnie te prowokacje wkurzaja

Gość To jesttt
Słuchaj autorko, a gdyby ktoś ci rąbnął samochód spod domu to też byś powiedziała, że to nic złego, że ktoś jakoś sobie radzi? Kradzież to kradzież. Nawet jeśli kradniesz bogatemu (w tym wypadku uczelni) to wciąż jest to kradzież! 🖐️

Gość marysiamariamarysia
sama jestes złodziejką! i co, z internetu tez korzystam na lewo, nie płace, podłanczam sie do sąsiadów? Moj zysk, bo umiem zrobic tak, że oni tego nie poznają :) zazdrośnice, brzydkie zazdrosne krowy. kradnijcie i wy :)

Gość marysiamariamarysia
:O zal podszywie ide jzu z tego topiku :O

Gość sssssstudentkaaaa
a mnie gryzło sumienie, bo dziadek z emerytury daje mi ok 100 zł miesięcznie, bo rodzice - alkoholicy i wykazujemy dochód na rodzinę 153 zł miesięcznie i dostaje 500 zł miesięcznie socjala i nie wiedziałam co z tą stówą od dziadka :)

Gość alucardmaster
LOL mi to zwisa czy kradnie czy nie ale juz za to głupota ludzi mnie boli. Na stypendia jest przeznaczona określona pula pieniędzy. Dostają je po kolei wszyscy od najnizszego dochodu do najwyższego do momentu wyczerpania pieniędzy. A więc jeśli ktoś miał kilka złoty za duzo dochodu to gdyby tacy ludzie jak marysia nie skladali podan, to by dostał stypendium a takto może obejść się smakiem. Osobiście nie miałbym wyrzutów gdybym mógł załatwić sobie stypendium socjalne, ale też nie twierdziłbym że to nie jest wyłudzanie. Powiedzmy że ja uważam iż cel uświęca środki.

Gość kukurukuku
terazx jestem przekonana ze kto za duzo w dupie ma to rozumkiem nie grzeszy.................droga marysiu:)

Gość marysiamariamarysia
zamknąć sie, biadaki !!!!!!!

Gość kukurukuku
NAWET PISAC NIE UMISZ

Gość marysiamariamarysia
podsumowując dyskusje powiem że przemyślałam sprawe i nie ma czym sie przejmowac. mało tego dowiedzialam sie, że jak babcia przebywa w domu opieki to oni biorą 70 procentjej ręty, a reszte oddaja na jej potrzeby, czyli wezme jej ja. Jeszcze bardziej zazdrościcie?