Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama1983

chodaczek tak czy nie??

Polecane posty

witam mam 8 miesieczne dziecko i zastanawiam sie nad kupnem chodaka jakie za i przeciw bo slyszalam duzo opinii na nie a wsumie nie wiem dlaczego?? co w nich jest az tak zlego?? prosze o rady doswiadczone mamy

Gość miaaa...23
Co to jest chodak ???? A może masz na myśli chodzik ???

Gość A macie juz
chodak????pewnie chodzi ci o chodzik i zaraz cie tu zjada :D ja mialam dla swojej corki ale bardzo krotko i tylko dlatego ze dostalam w spadku.sama bym tego nigdy nie kupilam.

Gość chyba chodzika
nie, nie i jeszce raz nie cytat Chodzik to dobre urządzenie dla dziecka, które zaczyna stawać?? NIEPRAWDA. Chodzik nie jest dobry ani dla dziecka, które zaczyna stawać i chodzić, ani dla takiego, które jeszcze raczkuje. Gdy dziecko wstaje i stawia pierwsze samodzielne kroki, uczy się obciążać stopy, nóżki, miednicę i całe ciało, a później przenosić ciężar ciała z nogi na nogę, nie tracąc równowagi. Rozwija świadomość własnego ciała, zaczyna oceniać wysokości i odległości, stopniowo uczy się unikać upadków. W ten sposób doskonali swoje ruchy i ich koordynację. Ten proces trwa wiele miesięcy. Chodzik zakłóca jego naturalny przebieg. Dziecko w chodziku inaczej obciąża stopy i miednicę, inaczej ocenia przestrzeń i zagrożenia. W niektórych krajach podnosi się też głośno problem wypadków, jakim ulegają dzieci w trakcie korzystania z chodzika.

tak tak chodziło mi o chodzik:D ale u nas zawsze sie mowilo chodaczek zreszta niewazne

mialam chodzik dla mani. fajnie sie w nim bawila. ktoregos dnia poprostu z niego wyszla i to byl znak ze koniec chodzika.

wow szczerze mowic nie myslalam ze to moze niesc za soba takie zgrozenie, ale jak widac jedne mamy mialy i jest ok wiec sama juz nie wiem

Gość chybammmmmm
dzieciaki mojej siostry korzystały z chodzika i wszystko było ok

Gość Karolina M.
Moje dziecko mialo chodzik jakies 2 miesiace. Nie dalabym po prostu rady, gdybym na chwile nie wsadzala go do niego. W chodziku maly byl zachwycony, szalal po calym mieszkaniu, chodzik na nim tylko fruwal. Potem zlikwodowalismy mu go, bo zobaczylam, ze faktycznie ma problemy z rownowaga, po prostu nie uwaza, ze moze sie przwrocic. Po kilku tygodniach nauczyl sie ostroznosci, prowadzalam go przez ten czas w szelkach. Teraz ma 2 lata i nie widze, zeby chodzik wyrzadzil mu jakas krzywde. Jest szybki i zwinny. Ale czy nastepnemu dziecku dam chodzik??? Nie wiem, jezeli bedzie taki urwis jak starszy, to dla odciazenie wlasnego kregoslupa pewnie tak, ale bede starala sie, zeby NIE.

Ja chodzik dostałam w prezencie i też na początku jak synek zaczynał chodzić wsadzałam go do środka, ale on nie był wtedy zainteresowany chodzeniem tylko bawił się przyciskami na pulpicie. Chodzić nauczył się przy meblach i za rączki.

bezbłędnie mozna rozpoznać dziecko, które chodziło w chodziku- ma krzywe nóżki i chodzi jak kaczka nie polecam

ann moje ma proste nóżki i ślicznie chodzi wiec akurat jestes w blędzie :)

Gość nik........
tak czy siak efekty kozystania z chodzika wyjda pozniej:P