Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkkg

TERMIN SIERPIEŃ 2009!!!

Polecane posty

U mnie włosy na głowie bez zmian, ponad cm na miesiąc. Zapuszczam na kościelny, więc widzę, ile rosną. Te, które mają mnie na nk mogą zobaczyć co miałam na głowie parę lat temu - 12mm:D potem odrastały to robiłam sobie irokezika, bo wtedy moda na to u facetów przyszła:) Ścięłam je na krótko, bo malowałam na czarno i jedynym wyjściem było obcięcie ich, żeby powrócić do naturalnego koloru, bo były w słabym stanie i fryzjer by mi ich nie zdekoloryzował. Cieszę się, że to zrobiłam, bo bardzo długo potem miałam swoje naturalne włosy:) Teraz mam pomalowane na ciemny blond, ale tak się sprały (coś mi się kolor w ciąży słabo trzyma), że są już prawie takie jak moje naturalne. Przed cywilnym strzelę sobie baleyage i zobaczymy co z tego wyjdzie;) Wszędzie indziej niż na głowie rosną jak głupie. Wcześniej do okolic intymnych używałam żelu do depilacji i było super - żadnych podrażnień, odrastały w normalnym tempie (u mnie niestety normalne tempo to dosyć szybko). Teraz wiem, że chemiczną depilację muszę zostawić aż do porodu. Muszę podszkolić A, żeby się zaopiekował moim \"koteczkiem\". Dziś jadę do domku A dopilnować fachowców, bo wymieniają mi ten blat, który zarysowali przy montażu. Przy okazji umyję okna z tego cholernego pyłu i może uprasuję firanki, bo A śpi przy gołym oknie;)

Zelka czytałam gdzieś że zeby szybciej zapuścić włosy to trzeba regularnie podcinać, raz na dwa trzy miesiące. Podobno w ciągu roku jest wtedy większy przyrost niż jak się wcale nie rusza. Ja chodzę regularnie do fryzjera i rosną chyba szybciej niż jak chodziłam okazjonalnie. Inna rzecz że ja raczej podobnej długości włosów się teraz trzymam tak w okolicach ramion, kiedyś mjiałam długie, potem tylko krótkie. Teraz się zastanawiam nad krótkimi, ale, mam wątpliwości.

Witajcie, U mnie dziś połowa ciąży;-) Dziękuję za miłe słowa dotyczące brzuszka, we wtorek dowiem się dlaczego jest taki duży...może dzidziuś jest duży? Czy Was czasem pobolewa brzuch przez cały dzień? Ja wczoraj tak miałam, nawet jak leżałam to czułam lekkie ćmienie. Dzisiaj już jest dobrze ale wczoraj profilaktycznie łyknełam nospę i więcej magnezu. Wcześniej nie miałam takich bóli dlatego mnie to zaniepokoiło. Gdyby jeszcze dzisiaj bolało zadzwoniłabym do gina.

hej brzuszki :) wróciłam od lekarza właśnie i mój synek to na pewno synek i waży.... 574 gramy w 21 tyg... duży chłopak... miłego dnia Wam życzę :)

Wyslalam swoj brzucho na skrzynke :) ja tez sie zastanawiam na wlosami caly czas nie wiem cos bym z nimi zrobila ale nie wiem co ;/

Kolor też mi się szybko spiera, ale to wina hormonow pewnie. Ja nie mam uczulenia ani na maszynki, ani na kremy. Ostatnio porzuciłam depilator na rzecz maszynki, a pianki używam mężowej i jego maszynek zresztą, BICA zielonych. Uważam że te dla facetów są jakieś ostrzejsze, a damskimi to się zacinam. Kremy są dla mnie za kłopotliwe, ten zapach mi przeszkadza i potem mam wrażenie że cała śmierdzę, nawet jak się wysmaruje balsamem. Na inne kosmetyki nie mam uczulenia. Mam teraz problem z wypryskami na brodzie przede wszystkim i nie moge sobie z tym poradzić. Dostałam bon na zabieg kosmetyczny do Erisa, ale jednorazowy zabieg to raczej nie pomoże, a oni się tam cholernie cenią. Zamiast tego bonu wolałabym kasę bo bym sobie kupiła jakieś kosmetyki, ale darowanemu koniowi sie w zeby nie zagląda.

Marzenie myślę, że to normalne. RHM wiem o tym, moją pasją jest fryzjerstwo;) Podcięłam je ostatnio, bo były mocno wycieniowane, a końcówki po ostatnim baleyage'u zniszczone. U mnie niestety reguła podetnij to urosną się nie sprawdza. Ciągle rosną w tym samym tempie i chyba nic tego nie zmieni - przy długich włosach tak nie widać ich wzrostu jak po krótkich. Tylko po odroście widzę ile podrosły. I po grzywce, którą z uporem maniaka zapuszczam od sierpnia - jest już do linii szczęki:) Jak miałam króciutkie, to było widać jak szybko rosną, niedługo trwało doprowadzenie się do "kobiecości" po tym radykalnym goleniu;)

Miałam kiedyś taką nauczycielkę od biologii, która mówiła, że długość włosów tez może być zapisana genetyczni i żeby się człowiek "skichał" to nie urosna mu dłuższe. To była wiele lat temu, nigdy się nie zastanawiałam nad tym, tu genetyk mógłby sie wykazać. Faktem jest że niektórym włosy rosną w określonym tempie nieważne co by robili. Ot każdy człowiek jest inny.

Marzenie ja wiem czemu brzusio taki duży bo ty poprostu nas oszukałaś i jesteś w 8 miesiącu :-) a tak poważnie to mi się wydaje że wszystko OK jedni maja małe inni wieksze a ty patrząc na zdjęcie jesteś chyba bardzo szczupła wiec może wszystko w brzunio idzie. Wracając do włosów to mi rosną (zawsze) jak oszalałe co 3 góra 4 tygodnie muszę farbe nakładać dobrze, że mam zdrowe i grube włosy (genetycznie) bo tak to by mi chyba wypadły od tego farbowania.

RHM nie chcę też na ten temat sie wypowiadać ale moja siostra (w przeciwieństwie do mnie) ma tak lichutkie włosy że rosną jej tylko do ramion i potem zaczynaja sie łamać. Siostra ma teraz 34 lata i jak miała 20 to miała długie, kręcone loki a teraz trzy włosy na krzyż poprostu nagle zaczeły słabnąć i tak zostało, także może coś w tym jest.

Zapomniałam dodać że obie jesteśmy siwe (od 18 roku życia) tylko nie że jakieś "szpakowate" tylko poprostu jak gołąbki, podobnie jak dziadek i ojciec.

Lolcia ale duży chłopaczek... fajnie, a gin prognozował coś ile może ważyć podczas porodu? Mi włosy na głowie rosną jakby szybciej. Stwierdziłam, że to dobry moment na zapuszczenie, bo przeważnie nosiłam do ramion. Włosy w innych miejscach - spowolniły swoje tempo wzrostu. Czy łykacie jakieś preparaty z wapniem dla kobiet w ciąży? Nie mogę jeść zbyt dużo nabiału i zastanawiam się nad jakimiś suplementami. W Feminatal N, który biorę nie ma wapnia.

Cześć dziewczyny! U nas dzisiaj słoneczko za oknem ale mężul mówił że zimno bo wrócił z nocnej służby, a ja dzisiaj zakichana i zasmarkana, przeziębienie na całego i to akurat w dzień urodzin mężula :o trudno, musze jakoś się zebrać i coś zrobić, wczoraj prezentu nie znalazłam więc musze dzisiaj skoczyć do centrum. Marzenie faktycznie brzuszek wyjątkowy a Kamili malutki ale to nie świadczy o niczym złym wg mnie bo każda ciąża przebiega indywidualnie i nie ma co sobie tym głowy zawracać!! Mi włosny rosnął raczej normalnie, tzn 2cm na miesiąc (na głowie), na nogach raczej wolno i reszta bez zmian. A moja mama kiedyś była u takiej fryzjerki u której po ścięciu włosów przestały jej prawie w ogóle rosnąć! Np 2 cm na cały rok tylko i tak było długi czas, czekała i czekała aż urosną aż poszła tylko podciąć do innej i wszystko wróciło do normy! A tak w ogóle szukałam w necie kiedy zaczyna się 6 miesiąc i znalazłam to: 1. Wg książki \"W oczekiwaniu na dziecko\" 1 miesiąc - 1-4 tygodzień, 2 miesiąc - 5-8 tygodzień, 3 miesiąc - 9-13 tydzień, 4 miesiąc - 14-17 tydzień, 5 miesiąc - 18-22 tydzień, 6 miesiąc - 23-27 tydzień, 7 miesiąc - 28-31 tydzień, 8 miesiąc - 32-35 tydzień, 9 miesiąc - 36-40 tydzień. 2. Sposób ściągnięty z innego forum :) 1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiac - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. 3. Wg gazety Claudia dodatek \"Ciąża\": 1 m-c : 1 - 4 tydzień 2 m-c : 5 - 8 tydzień 3 m-c : 9 - 12 tydzień 4 m-c : 13 - 16 tydzień 5 m-c : 17 - 20 tydzień 6 m-c : 21 - 24 tydzień 7 m-c : 25 - 28 tydzień 8 m-c : 29 - 32 tydzień 9 m-c : 33 - 38 tydzień 4. Wg encyklopedii Larousse: 1mc - 1-4tyg 2mc - 5-8tyg 3mc - 9-13tydz 4mc - 14-18tydz 5mc - 19-23tydz 6mc - 24-27tydz 7mc - 28-31tydz 8mc - 32-35tydz 9mc - 36-39tydz

Ja nie łykam nic żadnych witamin, żadnego kwasu, żelaza nic. Od wczoraj piję herbatkę dla ciężarnych z Hippa.

Alidżi, tak - ja faktycznie nie mam nigdzie więcej ciałka (tłuszczyku) i jedynie to co przytyłam 3,5 kg poszło w brzuch. Przed ciążą waga 54,5 kg, teraz 58 kg przy 167 cm wzrostu. Mam taką mądrą książkę "W oczekiwaniu na dziecko" a tam jest napisane, że jest wiele różnych sposobów w jaki umiejscowiona jest ciężarna macica. Możliwości jest nieskończenie wiele w zależności od budowy i przyrostu masy ciała w ciąży oraz ustawienia macicy - dziecko może być położone wyżej lub niżej...;-)

Marzenie -- też mam tę książkę. Bardzo mi pomogła na początku ciązy ale i teraz często do niej zaglądam, bo na wiele pytań szybko mozna znaleźć odpowiedź. Całej nie przeczytałam tylko tak w miarę na bieżąco.

Anytram super że to znalazłaś każdy wybierze cos dla siebie mi pasuje 1 sposób.

cześc dziewczyny!!! Ja się melduje dzis dopiero teraz.Troszkę was poczytam i idę sprzątać

RHM - to tak jak ja - czytam na bieżąco w momencie wejścia w kolejny miesiąc ciąży. Przeważnie mam przeczytany też jeden do przodu i w zależności od pojawiania się różnych pytań kartkuję książkę na wszystkie strony... Wiem, że jest cała seria tych książek, potem "Pierwszy rok życia dziecka"

Marzenie - to czytamy w taki sam sposób. Na pewno kupię kolejne tomy, bo jest dla mnie bardzo pomocna ta książka. Trochę irytujace jest to, że nie wprowadzono pewnych zmian na polskę, bo na początku te opisy "amerykańskie" mnie mocno denerwowały. Zwłaszcza że było tyle wydań polskich i można było wprowadzić odniesienia. Wiadomo, że PoLska to nie USA.

Pogoda jest piękna, siedzę przy otwartym oknie i tak mocno słońce w nie świeci, że nie czuć zimna... Nie poszłam dziś do pracy, z powodu wczorajszych bóli brzucha chciałam dziś odpocząć ale umówiłam się z szefową, że to co miałam zrobić w biurze, zrobię w domu - więc odpalam odpowiednie pliki i na razie zaszywam się i znikam.

witajcie kluseczki **Marzenie też mam czeste bóle brzucha ale przeważnie jak za duzo sprzatam albo nosze zakupy **lolcia26 gratki na synka ** ja dzisiaj miałam pobierana krew i mocz no i ta próbę na cukrzycę - glukoza jest dobra!!!!! smakuje jak woda z 6 łyżeczkami cukru pudru:)

koteczek jak licze w tych kalendarzach ciąży to tak wychodzi i lekarz też tak mowi....a wg ciebie w którym jetsem?@ ostatnią miałam 24 paż 28 dni cyklu

kiteczek wstaw sobie w stopce www.babystrology.com tam wszystko fajnie wylicza i bedziesz na bieżąco.