Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Misia-1983

Pytanie o 25 tydzień ciąży i wagę dziecka.

Polecane posty

Kobietki ile w 25 tygodniu ciąży waży lub ważyło wasze dziecko? Mam lekkiego stresa bo moja dzidzia waży 700 g :( Ja czuję się świetnie, mam ekstra wyniki więc nie wiem dlaczego tak mało przybiera na wadze. Mam nadzieje ze na dniach zacznie szybciej rosnąć :)

Ja nie miałam usg w 25 tyg, ale w 23 waga wynosiła 590g, a w 29tyg 1300g. 700g w 25 to chyba w normie.

To jest waga jakby w normie ale do tego dziecko ma mały obwód brzucha co świadczy o tym, że troche jego wzrost jest zachamowany i że chyba się źle zaklimatyzował :(

Mam ale niestety nic z tego nie potrafię wyczytać - to są dziwne opisy i wykresy i po angielsku.

AC - 18,89 cm a HC mam na wykresie i z niego wynika, że wynik wygląda na 23 tydzień i 5 dzień.

misia nie przejmuj się tym. ja jak byłam na usg 3D to przy wynikach miałam napisane że jakiś tam wynik co odpowiada np. 25 +/- 2 tygodnie jakoś tak było

Dzięki dziewczyny za pocieszenie ale sama widzisz EmiBaby99 jaki był wynik AC u ciebie w 22 tc a u mnie jaki w 25 tc. Tak mnie to dołuje bo takiej ciąży życzę każdej dziewczynie - tak świetnie się czuję od pierwszych dni i mogłoby to tak wyglądać do końca a tu takie coś :(

Gość ania1565456
ja jestem w 25tym tyg ciazy i jak w pt byla u lekarza to mala wazy dokladnie 793 g. a z wymiarai to mam odwrotnie ze z wymiarow jej brzucha wynika prawidlowo 25 tydz a z wymiarow glowki 23 tydz

Misia no widzę, ale ci powiem, że przecież każde dziecko jednak indywidualnie się rozwija. U mnie to jest druga ciąża, wszyscy mnie straszą, że drugie dziecko jest zazwyczaj większe niż pierwsze. Piszę straszą, bo ja mam zwężoną miednicę i już pierwszego synka urodziłam sn ledwo ledwo. Ale ja się staram nie słuchać oczywiście, bo wiadomo, że to nie jest regułą. Przy pierwszej ciąży (9lat temu) ginekolog mi powiedział w 37 tyg ciąży na USG, że dziecko waży 2650g ( zresztą mam to na piśmie) i że powinno przybrać tak do 2800-max 3000 do porodu. Ja byłam wtedy młoda, brzuszek mi urósł mały no i wierzyłam, że dziecko będzie mniejsze. A tu po porodzie się dowiaduję, że syna 3650 urodziłam:) Aż się 2 razy pytałam, czy na pewno:P Tak więc z tym USG to tak też z przymrużeniem oka trzeba brać. Odżywiaj się zdrowo dla maluszka i na pewno będzie dobrze:)

Gość monikatojs
witam. ja jestem w 25 tygodniu ciąży i byłam na usg trójwymiarowym w Bydgoszczy i przytyłam od początku ciąży 4,5 kg a moja dzidzia waży 976 - prawie kilogram. lekarz powiedzial ze dzidzia poprostu bedzie duża . nie martwcie sie tym. bo ja wyniki mam doskonałe. poprostu ja bede miala malutkiego klopsika. lekarz powiedzial ze jest wszystko w normie i w jak najlepszym porządku

Gość aaaaaaaa1
moja lekarka w ogóle nie warzy dziecka bo mówi że póżniej to same problemy z tym pacjetki przejmują sie że ich dziecko jest zbyt małe lub zbyt duże a to tylko maszyna nie da sie w żaden sposób dokładnie zważyć dziecka przez usg !!!!Jedynie pod koniec ciąży można mniej więcej podać wage dzieckaale tak czy tak waga może różnić sie nawet o 0,5kg mojej kolezance lekarz powiedział ze dziecko urodzi sie b duże że ma ponad 4, 300 a urodziła dziewczynkę która miała 3,100

Gość arko
witam wszystkich dzis bylem z zona u ginekologa prywatnie rodzi 1 raz wiec nasza dzidzia na poczatku 25 tyg wazy 816 gam lekarz mowi ze bedzie duze dodam ze jest to chlopiec

Moja córka w 26 tygodniu ważyła 900 g. Urodziłą się w 38 tygodniu z wagą 3350. Teraz jestem w ciąży i synek w 21 tygodniu ważył 490g.Będzie kawał chłopa.

Gość dorrra
no ja jestem wlasnie w 25 tygodniu i mój synek wazy 900g... pozdrawiam...

Gość Moniiaaaa
Hej! Ja jestem w26 tygodniu i moja coreczkawazy juz 1080 gram. To chyba duzo? Syn jak sie urodzil wazyl 4,30 kg.Kawal chlopa:) mam nadzieje ze corka bdzie jednak mniejsza.

a mnie lekarz przed pierwszym porodem nastraszył,że dziecko jakieś małe i główkę ma za małą.a potem się okazało ,że waga ksiązkowa,bo 3300 i 51 cm.przy drugim już tak sie nie przejmuje,bo przy usg lekarz nie jest w stanie dokladnie stwierdzic wagi czy wzrostu.ma nóżki,rączki,wszystko na swoim miejscu,serduszko bije,więc po co się pierdołami zamartwiać.

Gość Olaaaaaaa81
moja w 24 t.c. miala 705gram

Gość adzia1982
mój w 28-29 tc wazył 1882 a urodził się w 37 tyg i ważył 3720 g

Gość Natka 84
A moja dzidzia w 25tc waży 990g. Lekarz powiedział ze tyle to powinno wazyc w 27 tyg. No i ze niby dziecko ma byc duze:) to chyba dobrze

Gość anulka87
ja dzisiaj byłam u lekarza jestem w 25 tc i lekarz ówi ż dzidzia waży 700g i ze jest ok.

Gość Natka 84
Dziewczyny,a jak to jest z wasza waga? duzo tyjecie? Ja przed ciąża ważyłam 49kg,teraz jestem w 27 tyg.ciąży i waże 56,5kg. Tyłam tak 1kg na m-c,ale w ostatnim miesiącu przybyło mi az 3kg. Lekarz mówi ze to za duzo. Jem tak jak zawsze a nawet i mniej. Szczerze mówiąc to tylko brzuch mi rosnie jak piłka i mieszcze sie we wszystko to co wczesniej.

Gość nininka
w 29 tygodniu mały ważył 1,5 kog. :) Podobno ma być duży, ale jeszcze czeka mnie niebawem kolejne USG, więc się zobaczy :)

Gość jklnnn
moje w 33 wazylo 2440:D za tydzien bede w 36 tyg i wtedy dowiem sie czy nadal jest pulpecikiem czy usg sie mylilo;) usg bardzo czesto jest bledne, dlatego ja to traktuje z przymruzeniem oka:)

mysle ze w ogole nie masz sie czym przejmowac, moj w 21 tyg wazyl 490 g teoretycznie duzo. pytalam dr i ta mi powiedziala ze na tym etapie to zeby sie nie przejmowac waga dziecka bo jest z nia bardzo roznie. za mala waga mozna sie zaczac ponoc przejmowac w 8 mc. a dotej pory co dziecko to inny przyrost