Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alimenciarz

za duze alimenty

Polecane posty

Gość stull
Mo córka miała 3 m-ce jak na sprawie rozwodowej złozyłam wniosek o pozbawienie władzy rodzicielskiej i tak sie stalo bez zbędnych ceregieli. Do dzisiaj jestem wdzięczna sędziemu, bo miałam od tego łajdaka święty spokój. I swoim postepowaniem potwierdził jakim jest draniem, ponieważ pomimo pozbawienia praw nigdy nie zabroniłam mu kontaktu ale też on nigdy o nie nie zabiegał i stan faktyczny jest taki, że syn ma 19 lat a tata nigdy ( ale to nigdy) go nie widział . Płaci nieregularnie i teraz będzie nowa sprawa, wnosłam o podwyżkę do 650 zł.

Gość alimenciarz
jestem super ojcem!! mam wspaniale dziecko ktore kocham i bede kochal!!

Gość benethonka
widac kretynie masz takich samych rodziców jaki ty sam skoro cie tak wychowali pogratulowac

Gość pytanko mam
To wytlumacz mi w czym te 2 dziecko jest gorsze.Czy to jest jego wina ze jest na swiecie.Dlaczego kobieta tylko ma ponosic odpowiedzialnoosc za dziecko a ty nie.WKoncu jestes jego ojcem, jagby niebylo.A Powiedz jagbys ty sie czul gdybys w dziecinswie przezyl to samo.Mial bys ojca ale on wolal 2 dziecko.Niebolalo by cie to?????????????????

Gość stull
mała pomyłka, córka ma 19 lat.

Gość nic do
"jestem super ojcem" tjaaa, powtarzaj to sobie często to może w końcu sam w to uwierzysz...

A długo z tą dziewczyną byłeś? JA jak bym była z kimś i bym wpadła to bym tego dziecka nie usuneła... jedynym powodem do usunięcia u mnie byłby gwałt....A tak poza tym, wiem jak to jest jak się ojciec dzieckiem nie interesuje... przeżyłam to, ale teraz mam go gdzieś... byleby alimenty płacił...

Gość czarna dupa za oknem
tak ci się tylko zdaję :) no chyba, że super ojciec jedno dziecko kocha, a drugie ma w dupie :)

benethonka============== adwokat kosztuje i to ladnie, poza tym sprawa moze ciagnac sie latami. mysle by zrobic z tym porzadek ,ojciec biologiczny tez nie widzial syna juz od prawie 4lat ale alimenty placi. pozbawienie go praw rodz. byloby mi na reke , gdyz aktualny partner chcialby mojego syna usynowic. pytanie czy nie skonczy sie to wyrzuceniem kasy w bloto ,gdyz wiem ,ze byly chocby i z zemsty bedzie walczyc o niepozbawianie go praw. dodam ,ze na dzien dzisiejszy ma ograniczone prawa rodz. jak Ty sie na to zaopatrujesz??

Gość stull
a na sprawach o podwyższenie alimentów zawsze usprawiedliwiał się potrzebami swoich pasierbów ( na które jego nowa partnerka) ma alimenty. To jest chamstwo.

Gość alimenciarz
no ale co ja moge na to, ze skoro matki nie kochalem to mamd ziecko te kochac? i znosic widok tej matki jak ona mi taka krzywde zrobila? smsy mi ciagle wysylala i tkaie tam, wyzywala od najgorszych, zer

mam to w dupie :) masz płacić i koniec.

Gość stull
Na takich drani nie ma kary. Alimenciarz jest gorszy jak pies.

i to oby jak najwięcej :) 🖐️

Gość alimenciarz
znalem ja ok pol roku, a myslicie ze jak kiedys 9jak jestem pozbawiony wl;adzy rodzicielskiej) bede mogl od dziecka tego rzadac alimentow skotro ja na niego tera place/

Gość stull
Jakoś w lóżku nie miałeś krzywdy skoro miałeś wytrysk .

:D a te alimenty dla ciebie to z jakiego tytułu? zadość uczynienie za krzywdy?

Gość pytanko mam
To ona krzywde ci zrobila, ale dziecko jest niczemu niewinne w tym przypadku.Ile byliscie razem z ta co masz 2 dziecko?

Gość alimenciarz
no akbnym juz kasy nie mial zubozalbym to by mi sie nalezalo za to ze placilem na to dziecko

Gość benethonka
korala moj adwokat ten co prowadził mi sprawe rozwodowa za pozbawienie praw powiedział tylko 600 zł to mysle ze nieduzo jesli mam tego hama wiecej nieogladac moj były ma cały czas prawo do opieki a mimo to nie garnol sie jakos zobaczyc nawet jak córka wyglada raz mnie spotkał z siostrzenica co jest rok starsza od naszego dziecka to powiedział na nia ze ma ładna córke bo myslał ze to jego co za kretyn nawet nie wiedział ile jego własna córka mam lat teraz mam meza i on chce ja adoptowac wiec sytuacja jest podobna do twojej adwokatmi powiedział ze po nowym roku najgorzej poczatek lutego bedzie po wszystkim a sprawe wniosłam jakies dwa tygodznie temu jak mi przyszło ze chce obnizyc alimebty

Gość alimenciarz
pol roku sie sznalismy

Gość benethonka
przepraszam za literówki

płaciłeś na dziecko i ono ma ci to oddać w przyszłości? :-o 🖐️ grabie mi opadają

Gość alimenciarz
no a dlaczego nie w koncu ojcem jestem

no to wtedy ciagnij od tego kochanego dziecka a nie tego drugiego... z jakie paki ono ma ci placic;/ Jestes hu*** do potęgi... I tacy są właśnie faceci(dobrze że nie wszytscy) Nic nie dają , a w zamian oczekują.... Jak mój ojciec by się do mnie odezwał,że mam na niego płacić alimenty to bym mu powiedziała... masz jeszcze 2 dzieci, z nimi żyłeś, je wychowywałeś to idz sobie do nich o pomoc... a nie jak trwoga to do Boga...;/ bez sensu ...ajjj ale mam nerwa na takich ja TY!!!!

cóż za ironia, ojcem jesteś ;)

Gość benethonka
albo alimenciarzu jestes takim egoista albo nie wiem oby to dziecko które tak niby kochasz kopneło cie w dupe kiedys

Gość pytanko mam
Jesli bedziesz chcial alimentow to skrzywdzisz swoje 1 dziecko bo one w tej sytuacji tez tobie bedzie musialo placic.Takie jest prawo

Gość stull
Prawnie - masz niestety szansę, ale tylko prawnie. Pamiętaj, że to ile płacisz, jak płacisz itd, w przyszlości dostaniesz od dziecka - ono nie zapomni. I pamietaj, ze sądziowie w rodzinnym to najczęściej kobiety.

Sąd oddali Twój pozew o alimenty od tego dziecka, z którym nie utrzymywałeś kontaktów, nie ma obawy :)