Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alimenciarz

za duze alimenty

Polecane posty

Gość alimenciarz
to ja sie borykam z kims takim i poki moge to walcze w sadzie z nim i bede walczyla do konca, nie dam mu spokoju bo rpzeciez tak nie mozna dziecka traktowac!!

Gość alimenciarz
to nie zemsta ze nas zostawil na lodzie tylko to, ze nic od siebie nie daje , nie pomaga, ma to w nosie i jeszcze dla niego 250 to i tak za duzo jak na wychowanie "cudzego" dziecka

Gość czarna dupa za oknem
ale po co ten cyrk? chciałaś się przekonać czy będziemy po twojej stronie? też się borykałam. dziecko umiał zrobić, przyznać do niego już nie, a teraz niech płacze i płaci, my mamy go w dupie :)

Gość alimenciarz
wiem glupio wyszlo sorka ale jakos mi tak sie smutno zrobilo a powiem szxczerze ze troszke mi sie humor poprawil:) wybaczcie ejszcze raz!!

Gość ludzie po co wy z nim w ogóle
:O

Gość czarna dupa za oknem
ta.. 🖐️

Gość pytanko jedno
Alimenciarz- przyznam ci racje ja znajduje sie w tej samej sutuacji co ty.Tylko ze to wwszystko dopiero przedemna bo niedlugo rodze i czeka mnie ciezka walka o kase na dziecko, a moj byly to ......... .

Gość alimenciarz
w razie potrzeby sluze pomoca jestem w tym strasznie obcykana:) weteranka:)

Gość pytanko jedno
Wlasnie ja znalazlam sie w trudnej sytuacji, facet mnie zlal.Chociaz przez 2 miesiace "niby " sie cieszyl ze bedzie tata.A dziecko bylo planowane.Juz niedlugo musze sie za to zabrac ale niewiem od czego.Moze moglabys mi pomoc?Jakie kroki trzeba zrobic odnosnie ustalenie ojcostwa i alimentow?

Gość alimenciarz
mozesz w okresie okoloporodowym czyli o ile pamietam 3 miesiace przed i 3 mies po porodzie starac sie o alimenty na siebie o ile ojciec sie dziecka nie wyprze. Jesli kupujesz wyprawke sama to zbieraj wszystkie paragony i do pozwu dolaczysz teparagony aby ten zwrocil Ci polowe wyprawki. Po urodzeniu skladasz pozew i ustalenie ojcostwa i roszczenia z tym zwiazane czyli alimenty. Ja tez wnosilam o to aby dziecko nosilloo moje nazwisko. No i czekaja Cie badania DNA i wrescie na drugiej rozprawei (przynajmniej tak bylo u mnie) zasadza alimenty. Nie popusc i karz aby w razie potrzeby jesli obowiazek alimentacyjny byl zawieszony na czas badan, o nadplate tych miesiecy no i oczywiscie o ta wyprawke , tez darowac nie mozesz

Gość alimenciarz
sory każ!!

Gość pytanko jedno
Wiem ze on sie wyprze i sam dobrowolnie nieuzna dziecka.Co wtedy?I ile musi miec dziecko miesiecy zeby zrobic badania Dna?

Gość alimenciarz
ja w niecale 2 miesiace po urodzeniu mialam 1 rozprawe i na niej ogloszono badania, potem rpzyszlo mi z tego instytutu gdzie i o kttorej mam sie stawic na te badania. w miesiac po 1 rozprawei mialam juz badania wiec mysle ze wiek dziecka nie gra roli.

Gość alimenciarz
no i jesli sie wyprze i sam nie uzna to skladasz wniosek do sadu o ustalenie ojcostwa i alimenty, idziesz do urzedu sta cywilnego i podajesz jego imie i nazw jako domniemanego ojca, albo mozesz tez wpisac ze ojciec nieznany wtedy to juz do sadu nie masz po co isc;)

Gość czerwony smok
alimenciarz to Ty ten topik zalozylas? a na pocztaku jako facet pisalas, nie qumam a nie chce mi sie czytac wszystkiego- napisz w skrocie ;)

Gość alimenciarz
oczuwiscie do USC idziesz najpierw, bo do Sadu potrzebujesz akt urodzenia dziecka

Gość pytanko jedno
wiesz jaki mam jeszcze problem, ze moj byly siedzi za granica.i niewiem kiedy wraca. i ciekawe co bedzie w tej sytuacji?

Gość alimenciarz
czerwony a co mam opisywac?? tocze bojke o alimenty z lachmyta ktory uwaza ze 300 zl to o duzo za duzo an dziecko ktorego nie chce:)

Gość alimenciarz
hmm idz do prawnika socjalnego on Ci powie bo ja w tym sie nie orientuje, chyab ze znasz jego adres (za granica) no chyba ze tu jest zameldowany a wyjechal na okreslony czas..............a nie nie wie nie ebde Cie wprowadzala w blad mysle ze tak czy inaczej da sie sciagnac jesli nie wyjechal gdzies do Afryki;)

Gość pytanko jedno
A ile dziecko twoje ma?

Gość czerwony smok
alimenciarz Przykro mi :( zbieraj wszystkie paragony, nawet pros kolezanki zeby je zbieraly dla Ciebie (wieksza kupka paragonow zawsze lepsza dla sadu). Zbadaj na wlasna reke czy nie ma dodatkowej pracy- chociaz i mialabys od rana czempic pod jego domem i go sledzic gdzie idzie!! załatw gnoja

Gość pytanko jedno
W polscee jest zameldowany na stale a tam na czasowy meldunek.Mam tez jego adres zagraniczny.On co kilka miesiecy przyjezdzal do polski.Ale niewiem czy w tej sytuacji wroci kiedys.Dodam ze tez on ma dziecko z inna kobieta ale niezyja razem i na tamte dziecko placi 300zł, jak przyjezdzal i mial kase to ja opkupywal.

Gość czerwony smok
a skad wiesz ze na drugie dziecko 300zl placi? na sprawie o alimenty sie dowiedzialas?

Gość czerwony smok
a czy wasze dziecko to chlopczyk a tamto co obkupuje to dziewczynka? faceci maja slabisc do coreczek niestety

Gość pytanko jedno
A to moga byc zwykle paragony czy faktury imienne?Czy sa okreslone rzeczy za ktore moge domagac sie zwrotu kasy np. za remont,meble, leki.

Gość reaktywacja.
a ja mam 20 lat i mój stary na mnie placi ok 1200 miesięcznie i się nie żali bo sam chce placic, duzo zarabia pracuje na kopalni

Gość czerwony smok
pytanko zbieraj wszystko! nie musza byc to imienne faktury- bez przesady, bo kto za syropek za 5zl fakture by drukowal za kazdym razem! paragony za meble do pokoju dziecka jak najbardziej. poprostu wszystko co dziecka dotyczy. A w pozwie o podwyzke wyszczegolnij nawet takie zakupy jak proszek do prania czy papier toaletwoy bo dzicko tez z tego korzysta tak jak i z wody i pradu!

Gość czerwony smok
reaktywacja wiec chyba tak dobrze nie zarabia skoro placi tylko 1200zl na dorastakaca dziewczyne :O moja kolezanka dostaje 1500 na 8latka :O

Gość alimenciarz
czerwony oba to chopy i na tamte placi mniej a ze tamta nie podaje do sadu to jej sprawa zreszta tamto jest obkupywane, teraz czeka mnie wyposazenie pokoju a skad ma na to brac?