Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwony smok

kto urodzil w UK a dostal becikowe w PL-pomozcie

Polecane posty

Gość czerwony smok

czy jest ktos taki? bo nie wiem jak sie za to zabrac. pomozecie jak cos wiecie?

Gość czerwony smok
?? :(

Gość czerwony smok
kurcze musze wciaz podbijac bo topik spada na sam dół a wtedy juz nikt go napewno nie zauwazy

Gość czerwony smok
??

A to tak można? Przeciez to mały Anglik niech mu Królowa da becikowe ;)

Gość czerwony smok
Polak niedoinformowana istoto! paszport ma polski wiec jest plakiem! bo niby z jakiej okazji maly anglik? ehhh

Gość hgdgshjgdsajgsdfhgshdf
a nie jest tak, ze dziecko urodzone w UK jest anglikiem a nie polakiem ? :O

Gość yj uj676
pfff.... widac ze darmowa forse od panstwa to za wszystko nieroby chca wyciagac...

Gość czerwony smok
Nie, w anglii nie nabywa sie obywatelstwa tylko za to ze sie tu urodzilo, jesli rodzice sa polakami to dziecko dostaje angielski paszport bo jest polakiem tez!

Gość czerwony smok
nieroby? sad masz takie informacje? becikowe nalezy sie kazdemu kto urodzil dziecko i to czy taka osoba pracuje czy nie nie ma tu zadnego znaczenia

Gość ż.e.n.u.ł.a
dostaje angielski paszport bo jest polakiem też? ty kobieto sama jesteś niedoinformowana... :O

Gość czerwony smok
przepraszam, dostaje polski paszport a nie angielski- zle napisalam

Gość ż.e.n.u.ł.a
Jedynym warunkiem uzyskania becikowego jest akt urodzenia. Jeśli takowy masz to bierzesz dowód, zaświadczenie, że ojciec nie będzie się ubiegał o becikowe (jeśli jest z innej gminy - żebyście nie wzięli podwójnie) i jazda do mopsu. Jaka w tym filozofia?

Gość od angoli tez zamierzacie
wyciagnac kase?

Gość czerwony smok
ale ja mam brytyjski akt urodzenia, bo dziecko w anglii sie urodzilo! czy musze na polski go tlumaczyc? bo te ciemne masy w urzedzie nie beda przeciez wiedzialy nawet co to jest :O i do ktorego mopsu musze isc? do swojego w moim miescie czy w miescie ojca dziecka.

Gość nie należy Ci się becikowe
Warunkiem otrzymania becikowego jest zamieszkiwanie jednego z rodziców, co najmniej od roku przed dniem urodzenia się dziecka na terenie Rzeczpospolitej Polskiej. W przypadku wątpliwości pracownicy ośrodków pomocy społecznej mogą zwrócić się o dokumentowanie tego faktu.

Gość czerwony smok
nie należy Ci się becikowe jestem caly czas zameldowana w Polsce i nie pracuje w polsce, ale nie ejstem zarejestrowana w urzedzie pracy jako bezrobotna. wiec jakich dokumentow moga chciec

Gość przecież
to są takie grosze, że nie będzie ci się opłacało po to jechać :o Wszystko musisz załatwiać osobiście. Ja urodziłam w Belgii, mąż pracował tu dla polskiej firmy, więc becikowe należało nam się polskie nie belgijskie, ale olałam sprawę, bo gra niewarta świeczki.

Gość dokładnie tak
Jeśli zaniesiesz tłumaczenie przysięgłe aktu urodzenia do mopsu to będziesz musiała przedstawić dowody, że albo Ty albo ojciec dziecka mieszkaliście na stałe w Polsce na co najmniej rok poprzedzający urodzenie dziecka.

Gość czerwony smok
przecież i tak bede jechac za jakis miesiac do Polski na kilka dni i zalatwie to przy okazji. to jest 1000 zl tego becikowego wiec zawsze sie przyda, a bilet na samolot kupilam za ok 200zl 2 miesiace temu wiec oplaca mi sie :)

Gość laska ale to jest
tylko 200f zarobisz tyle w kilka dni, nie warto zachodu :O

Gość od angoli tez zamierzacie
?? pewnie tak :O

Gość dokładnie tak
Jak nie będziesz w stanie przedstawić udokumentowanych dowodów to mops może wysłać pracownika, który przeprowadzi wywiad środowiskowy... przesłuchać rodzinę, sąsiadów... sprawdzić paszport... przekraczanie granicy itp.

Gość do czerwonego smoka
po co Ci polskie becikowe skoro mieszkasz w UK? zarabiasz tam, nie mieszkasz w PL to jak na moj rozum nie powinnas dostac becikowego :/ nie mieszkasz juz w swoim kraju, nie placisz tu podatkow a chcesz od panstwa pieniadze? :/

Gość czerwony smok
przeciez oplaca mi sie to zalatwic, bo za miesiac i tak lece na pare dni do Pl wiec becikowe chce zalatwic przy okazji. nie wyddajac kasy na dodatkowe przeloty wiec czemu go nie wziasc

Gość przecież
no chyba, że tak :) Akt urodzenia musi być przetłumaczony, a cała reszta zależy od woli urzędniczej.

Gość laska ale to jest
bo to tylko 200f z hakiem :O nie gadaj, ze taka kasa jest ci potrzebna jak mieszkasz w uk :O

Gość gr..................
Pazernosc polska nie zna granic ni kordonow :-D :-D. Zenada !!!

Gość czerwony smok
do czerwonego smoka Chyba nie zrozumialas mojego topiku:( chodzi mi o to jak to formalnie zalatwic a nie twoje wywody czy mi sie to nalezy czy nie :O