Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oli babka...

czy odczuwacie ze brytyjczycy was nie lubia??

Polecane posty

Gość oli babka...

w polskiej prasie duzo sie czyta ze brytyjczycy nie lubią juz polaków.ze kiedy lubili, ale teraz juz nie?. jak wy to widzicie? i czy naprawde wywalają z roboty was

Gość gibon232
ja odczówam mocno, a moją dziewczynę biorą często za dziwkę

Gość ja nie odczuwam
ale też juz sie naczytałam i nasłuchałam. sama nie wiem co myśleć.

Gość Za co moga
nagle przestac mnie lubic ci co mnie lubia?

Gość anglik tez czlowiek

Gość aska1234567
jestem tu dwa lata mam 2 naj naj najlepszych pszyjaciol szkotow,czesto zapraszam ich do polski.wiem ze sa anglicy ktozy nie lubia polakow,ale tacy sa w kazdym kraju

Odczuwam na kazdym kroku. :( Nic im nie zrobilam, jestem normalna, porzadna osoba, pracuje uczciwie, wychowuje dziecko, a tutaj wszedzie pod gorke, bo jestem Polka. Czasami sie nie przyznaje, ze jestem z Polski. Naprawde. Zobaczylibyscie ta roznice. Wystarczy powiedziec, ze jestem z Niemiec lub Szwecji (mowie po niemiecku), a ludzie az w dupe by mi weszli. Pisze prawde.

Gość jack from uk
kochana skad Ty to wszystko wiesz.Zostawilem Tobie pare dni temu wiadomosc,chcialbym Cie poznas,jestes czarujaca

Gość generalnie wiekszosc
obcokrajowcow nie lubi Polakow. Jezdzilam duzo po swiecie, poki mysleli, ze jesytm np Holland( bo nie doslyszeli), to ok, jak poprawialam, ze z Ppland - sztywnieli, tak bylo dziesiatki razy. Nie mamy dobrej opinii. Ale w Polsce tak samo reaguja na Rumunów, chocby byli najmadrzejsi i najlepsi - a Rumunia to zreszta piękny kraj w wieleoletnia tradycja, z wspanialą ,jeszce przedwojenną, inteligencja - ale kto w Polsce o tym wie? U nas kojarzy sie z zebrzacymi cyganami, tak jak Polak w swiecie z lysym dresem,okradajacym samochody, z biednego, zacofanego kraju. Takie pierwsze skojarzenia

jack z uk, co Ty tak do mnie startujesz? Po co Ci moj email? Ja jestem babka po przejsciach, bardzo doswiadczona przez zycie, pomimo mlodego wieku. I moje bajki sie zawsze dobrze koncza.

Gość wrzawa
Brytyjczyk nie da ci odczuc, ze cie nie lubi. Bedzie w stosunku do ciebie bardzo uprzejmy(ten ich przyklejony nieszczery usmiech), a pomysli swoje...

Gość jack from uk
Twoj swiatopoglad mnie intryguje ,w tym dobrym znaczeniu tego slowa,Twoja przeszlosc jest Twoja osobista sprawa,czytalem Twoje wypowiedzi,nie zawsze sie z nimi zgadzalem,ale szanuje Twoja innosc.moge dac moj adres ale czy odpiszesz

Gość jack from uk
tylko skad bede wiedzial ze Ty to TY.nikt sie nie podszyje,Ty to napewno MAYOR moze zaryzykujesz jak nie to podaj bezpieczny sposob.mam czyste intencje

Gość jack from uk
jack67.studiowinepl.@o2.pl

Gość sywia kontra sylwia
ja nie odczułam. Lubię angoli i ich poczucie humoru;)

Gość jack from uk
sorka jack67.studiowine.pl@o2.pl teraz jest ok

Gość nas jest po prostu najwięcej
polacy są najliczniejsza mniejszością narodowa w uk. mozecie nie wierzyć ale jest nas więcej niz hindusów czy pakistanów. nie lubia nas niektórzy bo odbieramy prace (równiez dobre prace, niechodzi tu o tych najmniej ambitnych anglików) rodzimy za dużo dzieci i kombinujemy. to tyle.

mój chłopak-przyszły mąż-jest szkotem.najbardziej ze wszystkich nacji lubi polaków:) niekiedy krytykuje brytyjczyków tak jak my siebie krytykujemy.raz sie kiedys zapytał jak nie byliśmy razem czemu tyle polaków przyjeżdzą do uk skoro mamy wolny kraj.on ma pojęcie o świecie o polsce i naszej historii.no ale nie przeszkadza mu to ze polacy oblegaja wielka brytanię i inne kraje bo według niego zasługujemy na lepsze zycie niz polska nam moze dać.mój chłopak ma wady tez ale ogólnie to dusza człowiek ktos taki i ciesze sie ze jestesmy razem. jak ktos by mnie obraził z powodu że jestem polką to by dostał od niego w łeb:) według niego jestesmy narodem który zasługuje na lepsze zycie i nie jestesmy rozpuszczeni bo pochodzimy z kraju który za wiele nam nie dał.

Niektorzy Brytyjczycy nas nie lubia i kilka razy to odczulam. Dotyczy to zwlaszcza tych nizszych klas spolecznych, ktore lubia sobie tlumaczyc, ze to przez emigrantow nie maja lepszej pracy. Niektorzy Brytyjczycy nas lubia (zwlaszcza ci, ktorzy maja przyjaciol Polakow lub dziewczyny Polki), a niektorzy maja stosunek obojetny. Co sie tyczy swiata to nie odczulam jakos specjalnie, zeby Polacy byli nielubieni, w Hiszpanii raczej nas lubia, w USA nie maja o nas pojecia, w Brazylii tez nie bardzo, moze jedynie cos im swita, ze Jan Pawel II byl Polakiem i na tym ich wiedza o Polsce i Polakach sie konczy.

Gość do enamorada
jak mozesz tak generalizowac?? jak zwykle sie wywyzszasz, i moze dlatego Anglicy przyjmuja taka postawe wobec Ciebie?? bo oni wlasnie nie znosza arogantow...

Napisalam, ze niektorzy nas nie lubia, niektorzy lubia, a niektorzy sa obojetni, to chyba nie jest generalizowanie? :O Czytanie ze zrozumieniem sie klania :P

Gość do enamorada
mialem na mysli druga czesc wypowiedzi.