Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekarz tak kazal zrobic

Odchudzanie niemowlaka?!

Polecane posty

Gość mamuska ;)
Moj malec ma 6 tyg i wazy 5400g bylam u lekarki i kazala ograniczyc jedzenie w nocy do jednego posilu tylko ze przy tak malutki dziecku to chyba nie mozliwe . Jednak to chyba problem bo karmie piersia ale moj maluszek jest nie jest najedzony a wiec musze dokarmic go troszke butla

Gość NIE ODCHUDZA SIE NIEMOWLAT
karmionych piersia .Dzieci na piersi w pewnym momencie sa wlasnie takie tlusciutkie, z faldkami . Powinno sie karmic na zadanie , jezeli dziecko nie bedzie glodne to po prostu cycka wypluje i nie bedzie chcialo ciagnac lub troche sie napije i wypluje. Nie zapominajmy , ze mleko z piersi nie zawsze jest tak samo kaloryczne. Raz jest tluste , innym razem jak woda- dlatego nie ma potrzeby przepajania dzieci . Argumenty ,ze ktos pakuje non stop cycka do buzi i dlatego dziecko jest grube sa po prostu glupie.Osoba , ktora to pisze najprawdopodobniej nie wie , ze mleko czasami jest chude i sluzy do popicia , a nie tak jak w przypadku sztucznego tak samo kaloryczne . Jezeli niemowlak jest tlusciutki , a jest karmiony piersia to nie ma powodow do obaw.

Gość dusia1234
mi tez lekarz kazal ograniczyc jedzenie malej jak miala 4 i pol m-ca, w nocy kazal mi ja karmic tylko raz a w dzien co 4 godziny. wazyla 8600. w dzien to jeszcze nie bylo problemu z trzymaniem sie godzin, bo dawalam herbatki jak sie mocno upominala o jedzenie, ale w nocy budzi sie bardzo czesto, czasami i co godzine :O. nadmieniam ze karmie tylko piersia. Jak oduczyc nocnego jedzenia???

Mam ten sam problem. Mój synek ma teraz ok 8,5 kg / 72cm (ponad 4,5 msc) mimo tego, że nie jest przekarmiany. Karmię go co 3-4h po 150ml (nie zawsze wypija wszystko) jedynie na noc dostaje 210 ml + 3 czubate łyżeczki kleiku ryżowego. W nocy nie ma karmienia bo przesypia całą (od 21.00 - 8.00). 2-3 dziennie dostaje herbatę, łącznie wypija może z 200ml. I nie robię z tym nic, bo tak jak piszę- nie jest pasiony zjada nawet mniej niż jest napisane na opakowaniu. Lekarka też narobiła rabanu, że to już jest wielki problem, że taki gruby i w ogóle. Nie zamierzam go odchudzać bo jak??