Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egzaminynasesji

Egzaminy na sesji

Polecane posty

Gość egzaminynasesji

ile może być egzaminów na sesji maksymalnie?

Gość hahahahahaa znam ta ostatnia
tyle ile masz przedmiotow:P

nie wiem, czy tak jest ogólnie, ale u mnie na budzie cztery, ale sie wycwanili i dowalają do tego "zaliczenia na prawach egzaminu", co w praktyce jest dokładnie tym samym, co egzam tyle, że w inną rubrykę w indeksie się wpisuje;)

Gość nie zbyt potrafiaca
ale to o sesje zdjeciowa chodzi??? ja kiedys pracowalam jako modelka, to musialam jeden kasting pszejsc, pozniej zaprosili mnie na drugi, zrobili kilka zdjec i mam zdjecia w bieliznie na www.allegro.pl

Gość egzaminynasesji
tzn że nie trzeba mieć egzaminów z kazdego przedmiotu? Mam osiem przedmiotów w tym semestrze. Czy to mowa o egzaminach pisemnych czy ustnych? czy wszystkich razem? Czy moze byc taka sytuacja np. żeby był egzamin i ustny i pisemny z jednego przedmiotu.

Ustny i pisemny z jednego przedmiotu traktuje sie chyba jako jeden, choć nie jestem pewna. Jeśli masz 8 przedmiotów, to wszystkie musisz zaliczyć. Zaliczenia na prawach są przed sesją jeszcze, co trochę utrudnia, bo pokrywa się często z zaliczeniami ćwiczeń. Egzaminy w terminach właściwych są tylko w sesji. Tylko tzw.zerówka może być przed.

Gość egzaminynasesji
w regulaminie jest napisane że nie moze byc więcej niz 8 w roku i 5 w semestrze..

pseudonim artystyczny masz rację, dlatego zaznaczyłam na początku, że tak jest u mnie

z czesci mozesz miec egzamin, a z reszty zaliczenie z ocena. egzam to egzam, bez roznicy czy ustny czy pisemny. a to czy z 1 przedmiotu moze byc egzamin ustny i pisemny to zalezy od wykladowcy, bo jedna czesc moze byc np pisemna, a pozniej odpowiadasz, ale i tak ocene masz tylko 1. jednak przewaznie jest albo jedno albo drugie.

Gość egzaminynasesji
a jak ktoś ma takie studia... gdzie jeździ tylko na sesje a wykłady przez internet na platformie - studia eksternistyczne bardziej..

no to skoro tak jest napisane, to tak jest. Ale zaliczyć musisz wszystkie wykłady, to powtarzam.

Gość egzaminynasesji
To bedzie moja 1 sesja dlatego pytam.. przepraszam jesli moje pytania są głupie

Gość egzaminynasesji
dziekuje.. A moze tak sie zdarzyc ze beda same pisemne?

moze byc ze same pisemne, ja tak mialam przez prawie caly czas

po pierwsze to przeczytaj regulamin swojej uczelni kazda uczelni ama swoje postanowienia :) u mnie np w sesji zimowej nie moze byc wiecej jak 3,w letniej nie wiecej niz 4 :) no i egzam moze miec forme pisemna,ustna lub obie naraz. zaliczenia teoretycznie powinny odbywac sie przed sesja i sa w formie pisemnej. generalnie to zaliczenia i egzamy niewiele sie roznia (u mnie) tylko rubryka w indeksie

Ja mam w tym semestrze 12 😭 ale to i tak lajtowo ,w zeszlym roku mialam 14 i to 7 pod rzad tj jeden po drugim ,myslalam ze nie dam rady ale jakos to poszlo i nie jakos a nawet dobrze :)

jasne, że może. Ja miałam aż dwa ustne przez cztery lata i to wszystkie zerówki-dla chętnych, bo właściwe egzamy były pisemne

aha i na niektorych uczelniach obowiazuje cos takiego jak rejestracja warunkowa czyli min ilosc punktow ktora trzeba miec aby przejs cn akolejny semestr (czyli nie wyrzuca cie jesli miescisz sie w progu puntkowym)

ale co to za roznica czy egzam czy zaliczenie? u mnie zadna orpocz rubryki w indeksie. a nawet jak przez przypadke sie ktos pomyli i wstawi wiecej to lepiej bo masz to rozlozne w czasie i wiesz ze masz min 2 terminy i do tego wiecej czasu na nauke

egzaminynasesji przeczytaj uważnie regulamin po prostu, bo jak widzisz, to się może bardzo różnić zależnie od uczelni. A jeśli masz wątliwości, zapytaj w dziekanacie. Choć to w ostateczności, bo tam z reguły wredne baby pracują;)

no nie dziwcie sie ze w dziekanatch baby s aniemile skoro studenci przychodza z takimi pytaniami :o nie macie na swoich uczelniach jakiegos forum albo rad studentow na wydzialach?

Nie, one są niemiłe, bo prawdopodobnie mają to zakontraktowane. To takie wymaganie podstawowe;)

Gość egzaminynasesji
dziekuje dziewczyny kochane jesteście. hahahahahaa znam ta ostatnia - a kiedy zaczeły sie ustne? Nie ma np. wyboru że moge albo ustny albo pisemny? To narzuca wykładowca wszystkim? Ellinka juz przeczytałem w regulaminie jest napisane: Nie więcej niż 8 w roku, w semestrze max 5. ItsOnlyMexx_20 Woooo bardzo duzo! - A co studiujesz jesli mozna... spytać oczywiscie... Shao_Lin - aż dwa.. dla mnie to by było tylko 2 ustne na 4 lata.. Ellinka dzieki za tą wiadomosc... nie mam pojecia dokładnie o co chodzi z tymi pkt czy wsztkie uczelnie tak mają? za kazdy egzamin dostaje sie jakies pkt tak?Przepraszam za swoją niewiedze A tak ogólnie... Bo wy juz mieliscie jakies sesje to na sesji egzaminów jest wiecej pisemnych czy ustnych p.s studiuje pedagogike...

Gość egzaminy
to fajne macie szkoly,bo ja mialam na pierwszym roku 17 egzaminow,na drugim 13

Gość egzaminynasesji
Ellinka -.... napisałam że przepraszam za swoje głupie pytania. Wszystko co jest nowe - jest obce, nie mogę spytac się dziekanatu - moje studia są troche specyficzne że tak to nazwe...

stosunki miedzynarodowe i jak widze to chyba u mnie tylko jest tyle egzaminow ,jakbym wiedziala ze gdzie indziej jest mniej to bym na inna poszla ;) rozumiem ze studia to co innego niz liceum ale zeby az tak uczelnie roznily sie odnosnie ilosci egzaminow? cos jest nie tak :O

nie liczy sie ilosc a jakosc egzaminow :P co do systemu bolonskiego (punktowego) to chyba wszystkie uczelnie maja na niedgo przejsc, a czy macie reejstracje z obnizona iloscia punktow czy nie musi byc zawarte w regulaminie. jakie masz przedmioty i ktore sa egzaminami powinny byc w programie studiow :) ja mam wiecej pisemnych a jak mam ustne to tez pisemne bo trudnoz pamieci opisywac obwod elektryczny np :D ale na ustny zazwyczaj idziesz po zdaniu pisemnego.