Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
fermina30

Nowa.Zaczynam starania, kto ze mną?

Polecane posty

Chciejka myślę że możesz zrobić już test zalezy jeszcze jaki kupisz.A może ten mój bociek poleciał na pomorze zamiast do mnie?jak tak to jeszcze to jakoś przebolę chociaż Ty byś się mogła cieszyć ;) Najgorzej jak gdzieś zabłądził..... Pati a testy owu ja uważam że są ok ale co z tego jak i tak nić ze starań nawet w samo epicentrum nie wychodzi.

REA a jak tam u Ciebie babolu jeden?Widzę że humorek lepszy?tak bym chciała żeby nam się wszystkim udało a zwłaszcza Tobie REA i Tobie Folik bo wy się najdłużej staracie.Aby brać z Was przykład i się nie poddawać!A brzuchatki tak się deklarowały że nas nie opuszczą a teraz rzadko zaglądają...Ognik?Mfigielek?Pamiętajcie że my-co niektóre też już jesteśmy mamami i to z doświadczeniem ;) i też można z nami pogadać nie tylko na temat starań.Składam ZAŻALENIE!!!!!!Zostawiły nas na pastwę losu bo teraz czasu dla nas nie mają....

Chmurko REA ma racje w tej chwili masz burzę hormonów i załamania nastroju to normalne przez pierwszy trymestr ;) A teściowej się nie bój nie taki diabeł straszny....od początku trzymaj ją na dystans i nie dopuszczaj za blisko dziecka jak juz się urodzi po prostu rób wszystko po swojemu i nie pytaj o zdanie.To zależy dużo od Twojego charakteru czy pozwolisz jej manipulować swoim życiem,dzieckiem i mężem.A co do młodych mam to na pewno na początku są pochłonięte dzieckiem i nie mają czasu żeby o siebie zadbać ale z czasem na wszystko przychodzi pora.Trzeba się nauczyć siebie po porodzie i własnego dziecka bo każde jest inne.Ale będzie dobrze jestem tego pewna że dasz sobie radę ;)

REA, Klaudia, dziękuję Wam, kochane:) Nie myślałam o sprawie w kategorii burzy hormonów. W każdym razie popłakałam sobie, pomarudziłam, mój narzeczony mnie zapewnił, że to my będziemy wychowywać to dziecko, więc czuję się spokojniejsza. Z resztą on nie lubi być kierowany i nie pozwala na to swojej matce, ja również często trzymam ją na dystans, wyrażam swoje zdanie i dlatego bywają zgrzyty między nami. Uczymy ją tolerancji wobec cudzego spojrzenia na świat:P Chciałabym mieć już kartę ciąży, zdjęcie z usg i wiedzieć co i jak dzieje się w środku:) A teściową oleję, macie rację, kobitki, z Wami nie zginę:D

witam Spacer - zaraz Cię walne.... przeciez mnie wcale nie urazilas w kwestii temp. przestan smiałam sie ze co od nich chcesz rowniutkie nawet bez skoku ja sie tym nawet martwie ale musze sie z tego smiac bo zamartiwanie nic nie da.... co Ty tam piszesz.... hormony oj te Twoje hormony... faktycznie.... babolku.... a co do \"doma\' to tak sobie pisze..... bez znaczenia.... u mnie wcale sie tak nie mowi.... ja pochodze z lubelskiego i nikt tak nie gada.... ja sobie tylko tak napisałam..... zeby nie było tak normalnie.... hehehehee.... A ja mam ciche dni z M-em.... ale mnie wkurzył i teraz czekam na przeprosiny.... wczoraj przez cały wieczór zapytalam go czy cos zje.... powiedzial nie i do dzis cisza jak makiem.... tesciowa tez sie patrzy jakbym cos i jej zrobila a ja wiadomo z nia tez tematu tez nie mam.... i dobrze... zeby zycie urozmaicic... musimy pomilczyc.... i wcale nie mam z tego powodu doła wcale..... ide papu zrobic.... spacet - papu oznacza jedzenie moim zdaniem... hehehe:)

HEJ FOCZKI_____ na kawkę zapraszam , ktoś reflektuje? KLAUDIA_____ z tym się zgadzam, że testy wychodzą super , @ regularnie,bzzzz wtedy kiedy trzeba i.... nic :( ja to muszę sprawdzić, bo ... dotychczas sprawdziłam czas do owulacji, a może coś się dzieje złego po owulacji, chociaż miałam już kilka usg robione po owulce, gdzie było widać ciałko żółte no ale... w środę będę wiedzieć co dalej się dzieje. Jeśli jest oki to zostanie tylko moje umózgowienie hahah

Dzien Dobry Babolki. Ja juz w pracy. Dzis do 15.Wazne,ze szefostwa nie ma. Te nasze bocki to chyba GPS potrzebuja..bo bladza skubance oj bladza.. Ja teraz przez miesiac nie bede bocka wypatrywac..:(:( Pan doktor kazal poczekac to nie ma wyjscia-dla fasolki wszystko. Mam tylko nadzieje,ze w nastepnym cyklu @ szybciej przyjdzie,bo mam tylko do niej czekac i potem do roboty hihi.Bede jej wypatrywac i witac z otwartymi ramionami,albo nogami,albo jajnikami,albo jak kto woli..bredze dzis...

Patrycja jakich testów uzywasz bo ja http://img.nokaut.pl/p/cc/09/cc092e2d0eaf1a23fffcd1dc06085bf0500x500.jpg cały czas tych nie mam porownania z innymi a Ty jakich.... ja juz ostatni raz kupuje testy... zeby sprawdzic wiarygodnosc ich z wiarygodnscia usg gina.... i moim przeczuciem i skokiem ewewntualnym temp... i wynikiem koncowym czyli testem ciazowymmm

FOLIKU______ kupiłam w aptece LH Test firmy: HYDREX - pokrył się z usg, śluzem i tempą: dziś skoczyła na 36.7 Ale powiem Ci Foliku, że dotychczas po prostu źle je robiłam, bo... nie wiedziałam, że ta krecha ma być aż taka bordowa i gruba, więc... jak pokazały się dwie różowe to myślałam , że to już. Nawet ostatnio pisałam , że jedna ta testowa była o dwa tony ciemniejsza od kontrolnej ale... tak czy siak były różowe a nie bordowe

FOLIKU_____ fajnie, że idziesz na monitoring, przynajmniej będziesz wiedziała czy wszystko oki, przynajmniej do owulacji. Tak sobie myślę, że teraz mogłabym sobie zrobić poziom LH, bo może jest za niski i nie dochodzi do przekształcenia pęcherzyka Graffa w ciałko żółte, co o tym myślisz? Niby mój gin mówił, ze wszystko w swoim czasie ale po co czekać?

Patrycja.... I o to chodzi dobrze wlasnie tego oczekuje... ja ostatnio wlasnie tej mega bordowej nie za bardzo zauwazałam i wlasnie tez sie potwierdzilo ze raczej owulki nie bylo.... zobaczymy co teraz...to co masz owulke to tylko bzzzzzzzzzzzzzzzz i krecha bedzie druga ale na tym innym tescie... :)

FOLIKU_____ niczym pójdziesz do gina i zaczniesz tracić kasę, przeczytaj sobie dobrze tą stronę. :) INNE FOCZKI________ dokształcamy się :) mądrze hahaha a może to tylko ja jestem taka niedouczona, bo dużo się z tej strony dowiedziałam i może się przydać przy rozmowie z gin. no i wiadomo kiedy i po co się robi poziom hormonów, na co zwrócic uwage i w ogóle takie tam :) http://www.forumowisko.pl/lofiversion/index.php/t13258.html

Gość zasmucona ...
a by była możliwość, że jestem w ciąży? tydz. przed okresem mój partner skończył we mnie jaki i 2 dni przed. bo można być w ciąży i mieć okres,

A.... jeszcze jedna stronę znalazłam, tylko ciągle zapominam wam napisać. Kiedyś rozmawiałyśmy o badaniu szyjki macicy, tam jest to fajnie zobrazowane i opisane. Szybko sie można nauczyć, przynajmniej tak myślę, że jak mój M widzimy różnicę umiejscowienia , w zależności od dc to chyba to nie jest trudne. Podpowiem , że najlepiej zacząć badania tuz przed @ , wtedy ten trzon jest strasznie nisko :) a to wszystko wyczytałam na stronie: Metody Owulacji Billingsa

ZASMUCONA_____ wiem, że oczekujesz od nas odpowiedzi : TAK, JESTEŚ W CIĄŻY nie obraź się ale...najczęściej tak jest, że same sobie wmawiamy i hamujemy @ - wiem to z autopsji :) Ty się lepiej nie zastanawiaj tylko mierz tempę, badaj śluz i pomyśl o owulacji Nie wiem czemu się zastanawiasz , skoro dostałaś @, powinnaś się cieszyć, że sama przyszła, i że będziesz mogła się za niedługo starać ponownie. Słonko zrobiłaś test czy nie? Byłaś u gina? Jeśli test wyszedł dodatni to mykaj do gina.... a to masz rację, że czasem @ jest podczas ciąży ale jak mamy Ci pomóc skoro nic nie wiemy?

Gość zasmucona ...
Masz rację, dziękuję za wskazówki

ZASMUCONA______ a co do kończenia w Tobie.... mój M zawsze kończy we mnie i co? to chyba normalne jak się chce mieć dziecko I daję sobie łeb obciąć, że wszystkie eMy moich foczek też tak robią :) no nie FOCZKI ? :) :) :) nawet nie wiemy ile masz lat, ile się staracie , napisz coś o sobie i głowa do góry, uda się na pewno :) :) tylko weź sie do roboty :) i... przestań gdybać. Wiesz aniołku , test, gin, obserwacje i pełny luz i dystans do tego wszystkiego. Nie masz innej drogi A jeśli uważasz , że jesteś w ciąży to biegusiem jeszcze dziś do lekarza, niech Cie obejrzy. Słonko każda kobieta jest inna, nie jesteśmy od tej samej sztacy robione :)

ZASMUCONA_____ nie ma za co :) zmień nick na pozytywny, bo aż w Rzeszowie czuję jak bardzo się martwisz , zaczernij się , wpisz do tabelki i przychodź do nas na ploty :) od razu Ci smutki przejdą :) wiem , co mówię, bo... każda z nas to przechodziła , co Ty teraz. Ale... uwierz mi, że razem raźniej sie cieszy i płacze :)

FOLIK_____ z tym bzzzzz.... to kazał wczoraj i jutro, ale... wiesz... jak to jest... nasze myślenie... a ... może jednak dziś też... hahah, a może jutro będzie za późno. Ale mój M powiedział, że w zasadzie raz możemy spróbować, bo nigdy nie stosowaliśmy się ściśle do zaleceń i ... może to błąd :) Teraz tak mówię a zrobię swoje hahahha KLAUDIA____ gdzie jesteś? jak się czujesz psychicznie? A reszta gdzie?

Gość zasmucona ...
Więc: mam 20 lat,a o dziecko staramy się krótko bo to dopiero 3 miesiąc,

Patrycja.... Moj M tez zostawia w środku... hehehe bynajmniej... zgadza sie z Twoim M-em.... hehehe:) a poczytałam to co polecilas a daj Ty spokój mi musi lekarz przelozyć na babski rozum wszystko... Hmmm a ja mam problem bo z Me-m ciche dni i ja tu wyciagnac od niego towar.... no ale do 10dc nie musze bo i tak ow. zapewne nie ma a zobaczymy co gin powie... a w weekend moze sie M-owi co odmieni.... :)

FOLIKU_____ ja nie umiem mieć cichych dni, nie zasnęłabym :) czy moja , czy jego wina. Nie stosujemy czegoś takiego,za to ....szybką burzę gradową - nie zawsze dobre, bo nerwy .... i stres... ale szybko się godzimy - na początku to była moja inicjatywa, teraz M się też nauczył :) szkoda życia i towaru FOLICZKU____ :) przemów już dziś poprossseee :) a zobaczysz jak eM się towarem odwdzięczy :) co do artykułu, nie jest trudnym tekstem , tylko trzeba uważnie czytać i sie skupić, no ale jak FOLIK____ myśli o towarze , to niech nie czyta :) ZASMUCONA_____ żabko ja się staram.... 10 cykl .... chyba 10 :) a tabletek nie biorę od stycznia 2008 i???? a!!!! i mam 34 lata. Ja mam do 40-stki aż 6 latek tak powiedział mój mądry gin (nota bene dostał wyróżnienie w TWOIM STYLU za przyjaznego i super gina na Podkarpaciu) popatrz sobie do naszej tabelki- ostatnia pozycja - ile każda z nas sie stara i nie martw się

FOLIK____ pewnie byli na piwie hahaha i tak uzgodnili: dialog między moim M i Folika :) :) :) M Folika : zostawiamy w środku? M mój : zostawiamy, a co będziemy marnować M Folika : Twoja też przezywa jak przychodzi @ M mój : oj nie chciałbyś tego widzieć M Folika: nie muszę... mam to samo M mój : stary, to... zostawiamy, no nie, ale żeby nie marudziły... wszystko zostawiamy? M Folika : do każdego ogonka

PATRYCJA a Ty masz juz dziecko czy mi sie cosik pomylilo... a co do cichych dni,.... I raz mam a dopiero jestesmy 8 m-cy po slubie wiec... wiadomo... docieramy sie ale ja jestem uparta... M- chyba tez... wiec zobaczymy cdn.... jak na razie to ja nie patrze naniego wilkiem a ze spaniem to ja mam problem... bo ja zawsze zsypiałam jak sie niego przytulilam i wczoraj musiałam sie tyłkiem odwrócic.... i ciezko bylo zasnac... ale po 2 godzinach walki udalo sie.... zimno bylo same minusy... ale baran jestem w dosłownym i zdiakalnyme tego slowa znaczeniu....

FOLIKU_____ wiem coś na ten temat, jestem Baranem :) tak jak Ty co do mnie, nie mam dziecka , jestem panną na papierze, moj eM ma dziecko z pierwszego małżeństwa ale nie ma kontaktu od 3 lat - decyzja tamtej, wyjechała za granicę. I niech tak zostanie, dla mnie to dobre rozwiązanie, bo jak każdy baran i na dodatek jedynaczka , jestem zaborcza :) z eMem znamy się dwa lata, mieszkamy od 1,5 roku. Po wszystkich żmudnych formalnościach chcemy wziąć ślub, pierwsze cywilny, a zaraz po tym starć się będziemy o unieważnienie kościelnego. Wierzę , że się uda, w końcu ktoś kto nie zawinił tez ma prawo do szczęścia i miłości, no może .... zawinił... hahaha nie jest ciemnoskórym Latynosem i nie ma fury kasy. Dla mnie ma wszystko , co facet powinien mieć a nawet więcej a kasa i willa za granicą to nie wszystko, no nie ?

Patrycja... to co walczysz o I dziecko... przynajmiej masz pewnosc ze M plodny .... wiec skoro masz ow. itp. staraj sie dziwucho bo tylko to Ci pozostało... a latka leca ja tez juz 34 zaczelam i tez i dziecko i pewnie PCOS mam i pewsnie pod góre bedzie ale nikt nie mowil ze bedzie to proste i latwe.... teoretycznie to sa szanse na normalna ciaze w naszym wieku troszke moze mniejsze niz -nastki ale sa i bedziemy juz niedługo brzuchate ... i inaczej nie wolno myslec

a gdzie lalki inne.... czytaja tylko nasze wypocinki.... a meldunku niet... a kto teraz trsuje na ciaze.... ???

FOLIK____ musisz nadać..... telegram... Tu foka do kozy.... odbiór :) FOLIK a Ty masz już dzieciątko czy jedziemy na tym samym wózku? ja w poprzednim związku nie chciałam mieć dzieci, robiłam wszystko, żeby ich nie było, wręcz nie lubiłam dzieci . Ale widać, że mój punk widzenia zależy od tego z kim się przez życie idzie. FOKI_____ wychodzić z norek :) ale już!!!!! mam straszną ochotę na naleśniki ze szpinakiem... ale mnie wzięło :) zrobię pewnie na kolacje , bo obiad już mam prawie ugotowany. Ale szpinak już się rozmraża , mniam mniam :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować