Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamlodamialamala

mam dosc swojego dziecka

Polecane posty

Gość mamamlodamialamala

mam 21 lat i poltoraroczna corke ....i nie wyrBIAM ...ODKAD ja urodzilam calymi dnia siedze znia w domu wym roku poszlam na studiazaoczne ...mala byla chora jeszcze ma katarek ledwo to przeszlo a teraz znowu zeby noin stop beczy ,chce na rece ,jest marudna ,spimy znia w 3-trojke zero prywatnosci nawet jak ide sie kapac to jest placz,mam dosc .uwazam ze ludzie ktorzy nie chca miec dzieci to najmadrzejsze osoby na swiecie ,mam dosc swojego zycia chcociaz sama sobie je tak ulozylam ,nie moge sie doczekac kiedy mala urosnie i przestanie byc tak koszmarnie jak jest teraz bo nie wyrabiam ,zazdorszcze bo ja na nawet filmu wieczorem nie moge obejrzec ,dziecko idzie spac o 12 w nocy caly dzien marudne w dzien spi poltorej godziny.... ,zazdroszcze chcociaz tym co ich dzieci spia cale noce ...bo nawet wyspac sie nie idze ,kurwicy dostaje.

Gość ja cie doskonale rozumiem
przechodzilam przez to samo i wiem na czym polegal moj blad,dziecku bylo brak rutyny.teraz corka ma juz 7 lat i marze zeby znow miala roczek,bo za bardzio sie wtedy denerwowalam i nie spedzalam czasu tak jak powinnam. takze rutyna,wtedy bedziesz miala wiecej czasu dla siebie,bedziesz spokojniejsza,a co za tym idzie i corcia twoja.a maz ci nie pomaga?

Gość heh ja tak samo bym nie poszla
a swiadomie zdecydowalas sie na dziecko czy wpadlas?

O !Boze.Jestem matka ,mam TRZY dziewczynki i nigdy w zyciu bym czegos takiego jak Ty nie napisala!!!Uwazaj zeby ten na gorze Cie nie ukaral i nie zabral corki do siebie.Wyrzuty za te slowa meczylyby Cie do konca zycia:OIdz ja teraz przytul i przepros za to co tu napisalas!

Gość kobieta zgrabna i powabna
Nikt nie powiedział, że macierzyństwo jest usłane różami. Musisz przecierpieć swoje, nie masz wyjścia.

wyeliminuj takie późne chodzenie spać! to nie do pomyślenia alby dziecko chodziło o 12 spać! dlatego jest ciągle zmierzła! godzina 20 kąpiemy, 20.30 kaszka i kładziesz się z nią bo pewnie sama będzie ryczeć. I lezysz aż usnie: godzinę, dwie, choćby do tej 12tej! kilka dni z rzędu i będzie chodzić wcześniej spać! Pamiętaj: najzdrowszy sen jest przed 24.00!

Gość no baaaaa
ale ona jest malutka, nic ci nie zawinila, nie pchala sie na swiat, stalo sie jak sie stalo, a ty zmiast sie cieszyc ze masz dla kogo zyc, ze jet ogolnie zdrowa, a nie uzalac sie, wez sie w garsc i zacznij uczyc dziecko zasypiac szybciej, co dzien to np. pol godz szybciej ja ukladaj do snu, a rano niech nie spi do 11 tej tylko szybciej ja obudz i potem w dzien tez moze wiecej pospi, a moze nie potrzebuje spac az tyle ile ty bys chciala..

Gość green fairy 25
zesrała się bida i płacze :O

Jakie przecierpiec????Przeciez dziecko to sama radosc i wogole wszystko co najfajniejsze w zyciu! Nie rozumiem jak mozna powiedziec ze ma sie dosyc swojego dziecka?Sory ale ja tego nie rozumiem:O

Gość mamamlodamialamala
jak ja polozymy spac o 20 czy 21 to za godzine juz wyzywa kogos do siebie bo sama nie bedzie spala ,a ile razy jest tak ze cala noc nie spi tylko ryczy bo zęby?/....szkoda gadac a nocy oczywiscie 10 pobudek na picie herbatki

to sie ciesz że nie rozumiesz, widocznie masz aniołki za co dziękuj Bogu! wierz mi są chwile kiedy już nie można wytrzymać... to pewnie zależy też od charakteru matki ale duuuużo od dziecka

Lady nie dramatyzuj... tak pisze ale kocha swoje dziecko... jest po prostu zmeczona, niewyspana, a takie marudzace dziecko potrafi wyprowadzic z rownowagi z moja cora tez nie bylo latwo, tez byly chwile ze mialam ochote pojsc z domu i wrocic za tydzien, zmeczenie po prostu, brak czasu dla siebie... na pewno sie ulozy, dzieci maja takie gorsze okresy ale koniecznie zacznij od nauki zasypiania w lozeczku, poza tym kiedy tylko mozesz wychodz gdzies, nie masz z kim zostawic dziecka na pare godzin?

Gość musta_krakish
może jesteś domową Koorą LejdiPretensjo. Nie dla każdej kobiety dziecko jest całym jej światem.

Gość ppprrrrooowwwookacja
:)

i odstaw ta herbatke w nocy! zeby zebami ale musisz byc bardziej konsekwentna, na poczatku jest ciezko ale sie oplaca

Gość ja zawsze
jeszcze ok. 4 lata "cierpień " i będzie chwila spokoju..... no a potem jeszcze większe zmartwienia :-P Tak to już jest- dzieci to radocha ,ale i męka :-)

Gość elle8
O !Boze.Jestem matka ,mam TRZY dziewczynki i nigdy w zyciu bym czegos takiego jak Ty nie napisala!!!Uwazaj zeby ten na gorze Cie nie ukaral i nie zabral corki do siebie.Wyrzuty za te slowa meczylyby Cie do konca zycia Idz ja teraz przytul i przepros za to co tu napisalas! Jestes smieszna:O Napisala to co odczuwa wiekszosc matek, ale nie sa na tyle szczere, aby sie do tego przyznac. Jesli dla ciebie bycie matka jest celem zyciowym to twoj wybor, ale sa osoby, dla ktorych przebywanie 24h z placzacym dzieckiem to meka. Kobieta powinna przede wszystkim zyc dla siebie, a nie poswiecac sie dzieciom.

Gość mamamlodamialamala
moze dlatego ,ze mam okres tak mnie wzielo,maz wraca o 16 z pracy wiec od rana sama sobie radze,jeszcze nauka ,obiwazki z domem ,wychodze z domu srednio raz na 2-3 tygodnie...

Gość Bardzo nieładnie....eeeeeeeee
co na sercu to na jezyku.. matka co gada ze ma dosc dzieci.. tak cuzje.. ktos kto kocha nigdy takich slow nie wypiowie bo tak nie czuje.. wie ze dziecko to mała dzidzia:) Sama słodkość:) Też bym chciała małą Dzidzię:)

matka co gada ze ma dosc dzieci.. tak cuzje.. ktos kto kocha nigdy takich slow nie wypiowie bo tak nie czuje.. w zyciu wiekszej bzdury nie czytalam:D pogadamy jak bedziesz miec dzieci i nie przespisz jednej calej nocy od 1,5 roku:D

Gość Bardzo nieładnie....eeeeeeeee
Kupiłabym małej Didzi smoczek fioletowy i zółty:))))

Gość Lorennnte
autorko nie sluchaj tych matek polek zalosnych.ktorych jeeynem celem w zycoiu jest rodzenie i wychowywanie dzieci! nie dziwie ci sie wcale jestes mloda strasznie i wcale nie skorzystals z zycia..teraz sa twoje najlepsze lata a spedzasz je na bawieniu dziecka.. dlatego uwazam ze wlasnie ludzi ktorzy nie chca miec dzieci nie powinni ich miec.... jamam prawie 40 lat.. zmezem nie mamy potomstwa nigdy nie czulam instynktu ani on.. pewnie zaraz mnie tutaj zjada niektore osoby..ale nawet sobie nie wyobrazacie jakie zycie moze byc piekne.. my np kochamy chodzic po gorach nurkujemy mamy wspolne paje ktore nas lacza..jestesmy ze soba bo nam tak dobrze a nie dlatego ze laczy nasz dziecko i zemusi miec oboje rodzicow..nie mysle o tym kto mi poda na starosc szklanke wody. po co mam myslec?????nigdy nie wiadomo kiedy nasze zycie sie skonczy byc moze nawet jutro..nie jestemy w stanie tego przewidziec dlatego nie mysle o tym co bedzie kiedy dozyje sedziwego wieku..mamy mase znajomych z mezem..kochamy swoja prace.. spelniamy sie w calkiem inny sposob....i nie zazdroszcze znajomym kiedy widze jak nie maja czasu nawet na wyjscie go kina bo dzieci. bo to bo tamto.. my zyjemy wdl wlasnego czasu tak jak nam jest dobrze.. i jestemy szczesliwi...wybieramy sie na swieta na dominikane.. i to nie zadne wakacje z biura podrozy za kolosalna sume.. tylko na wlasna reke. chcemy zwiedziec jak najwiecej...dziewczyny jestescie mlode cale zycie przed wami studia parca zabawa.. po co tam wczesnie pchac sie w doroslosc.. moja siostra podobnie jak autorka miala 19 lat kiedy urodzila dziecko za 2 lata kolejne...owszem kocha dzieci.. ale wiem ze zaluje.. ze gdyby mogla cofnac czas napewno by z tym poczekala dobrych pare lat

Gość nerwiczka
dziewczyno ja mam dwuletnie dziecko, ejst diablem wcielonym, a jednak nie anrzekam bo kocham go ponad zycie, oczywiscie mam chwile zwatpienia ale jak widze ze sie usmiecha to od razu mi przechodzi. Ciesz sie macierzynstwem teraz bo potem moze byc jeszcze gorzej

Gość coooo
a przestańcie bredzić ,przecież wychowanie dziecka to bardzo ciężka praca. Fakt autorka popełniła wiele błędów wychowawczych ,ale wcale nie pisze że nie kocha własnego dziecka.Jest po prostu zmęczona codziennymi obowiązkami. A kto z mas nie jest? Tylko ten kto ich jeszcze nie ma. Młoda mamo zalecam podrzucenie do dziadków córci ,choć na jedną noc. Naładujesz akumulatory ,nabierzesz dystansu i zaczniesz KONSEKWENTNIE I SKUTECZNIE wprowadzać zmiany w swoim domu. Będzie to straszne przeżycie ,ale zapewniam że warto.

Gość nerwiczka
mloda mamo to dziecka od malego sie uczy aby spalo same, ja tego problemu nie mam, dziecko spi samo bez problemow i nie wzywa nikogo do siebie, Musisz byc twarda i nauczyc tego coreczke

czasem każda matka ma dosyć, no prawie każda :P nigdy nie potępiłabym osób które nie mają dzieci i ich nie chcą, wybór każdego, no i dziecko to nie tylko sama radość i to co najfajniejsze ale zmartwienia, nieprzespane noce, czasem nerwy - może srpóbuj gdzieś wyskoczyć chociaż na dzień albo dwa? złapac dystans i odpoczać?

PRzeraza mnie ten wątek. Wiem, ze sa takie matki. Wiem, ze dziecko potrafi dać się we znaki. Wiem, bo przeszlam przez to samo... ale akceptowalam to, bo kochalam swoje dziecko ponad zycie i nigdy w zyciu nie powiem, ze mam jej dośc ! Biedne dziecko autorki jest znerwicowane i bo i ona jest znerwicowana i kolko się zamyka. Az się boję pomyslec co się dzieje u autorki w domu, kiedy dziecko placze, ona wściekla a męza nie ma w domu :( Po 2. Jak mozna dziecko odstawiac herbatki !! Przeciez dziecku chce się pić ! JA pierniczę...

Gość takie swiete jestescie
to co tu robicie... dzcie najlepiej do kosciola, tam gdzie reszta takich swietych siedzi :P