Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niunia1986pocztylionka

POCZTA POLSKA

Polecane posty

jak tylko zobacza, ze przesylka z UK, to kradna. Ostatnio wyslalam zdjecia, to wrzucili do skrzynki moim rodzicom pusta rozerwana koperte i zdjecia luzem :-O Oczywiscie listonosz twierdzi, ze niewinny :-O

nic nie moze zginąc... moze niektórzy kradną, ale wtedy jak nie dostajesz paczki, składasz reklamacje, osoba nadająca paczke musi miec tylko potwierdzenie... wtedy domagasz sie zwrotu pieniężnego

Gość BUAHAHA NIC NIE MOZE
ZGINAC:D

Na mojej poczcie baby poruszają się jak muchy w smole, i to bez wyjątku stare i te młode.Omijam pocztę i wchodzę jak muszę, rachunki opłacam w punkcie finansowym banku.

Gość kakakak
tak mozna sie domagac odszkodowania do usranej smierci

a mi listonosz zawsze zostawia awizo!!!!!!! fuck - nie wazne czy jest ktos w domu czy nie awizo zawsze!!!!!!!! w skrzynce:(

Gość sppaa
ja kiedys pracowalam na poczcie i ciesze sie ze pisze to w czasie przeszlym

juz to robilam - dostalam list przepraszajacy, ale oni twierdza, ze to w anglii ukradli. taaa... ciekawe. tylko czemu nasze paczki do usa dochodza, do niemiec dochodza, a do polski nie? :-O moja sasiadka tez miala ten problem (wysyla przesylki do krakowa, non stop ginelo), ale kiedys wyslala paczke, gdzie wlozyla do srodka sztuczne plastikowe gowno ze sklepu ze "smiesznymi rzeczami" i napisala - "listonoszu, masz, oto gowno dla Ciebie" i od tamtej pory juz zaden list nie zaginal :-D chyba tez tak zrobie.

Gość BUAHAHA odzyskac
jasne - po dlugim uzeraniu sie zyskujesz albo wielkie g... albo ulamek wartosci :O

Tak? tylko do brata nie doszła przesyłka gdzie w środku były 4 pary majtek dla dziecka ( takich specjalnych do pieluchy )

kiedys moj tata poszedl wyrzucic smieci do zsypu, i... znalazl papier ktorym opakowuje sie paczki, ze swoim nazwiskiem! oczywiscie, to byla przesylka ode mnie.:-O Co na to poczta? list przepraszajacy i nic nie moga zrobic :-O

Gość sppaa
taaa moze im zaszkodzic...wszystko zatuszuja//slyszalas moze o jakiej aferze zwiazanej z niewykonaniem uslugi przez poczte??? a myslisz ze ich nie bylo???

Bo oni chcą żeby wszystko wysyłać poleconym / priorytetem bo te zwykłe znikają same!!!!!!!!!!!!!

niunia, pierniczysz. jak udowodnisz wartosc paczki/listu? poza tym wiekszosc tych rzeczy ma wartosc sentymentalna, prywatna... tego sie nie da przeliczyc na pieniadze. rada? firmy kurierskie. tylko z ich uslug teraz korzystam.

Gość sppaa
dobrze dobrze, pracownicy moze tak, wewnetrzne kary moze tak, ale slyszalas o tym w telewizji?? w gazetach??? nie ma szans...

dokładnie - tez wole zapłacic za kuriera i mam na drugi dzień a nie za tydzien - o ile sprawdze skrzynke czy nie mam awiza:)

ja pracowałam na poczcie i wiem jak to jest z tym złodziejstwem.. otwiera sie ..zaglada...a nastepnie nakleja sie naklejke "uszkodzono" czy jakos tam, co lepsze sie wyciaga... poobserwowalam listonoszy i zadnemu nie bylo przykro ze ktos czekal na cos i juz sie tego nie doczeka... ale jak renta jest to pierwsi zapierdalaja do starych dziadkow bo zawsze to dziadzius to z 5 zl jak i nie wiecej rzuci

Gość sppaa
love666 czy jak ja cieszysz sie ze piszesz pracowalam a nie pracuje ? :)

organizacje na pewno i nic nie ginie - mnie przynajmniej to sie nie przytrafiło