Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perrito

Ustępujecie miejsa babciom w tramwajach i autobusach?

Polecane posty

Gość do zsranej młodzieży
samota mauska dokładnie im sie wydaje ze starsi ludzie bądą ich błagać o miejsce???przecież oni mają swoją godność....

Gość podwójna szczesliwa mama
chudzielec to nie przysługa. gdybys był wychowany to sam bys ustąpił a co do narodu robiacego dzieci to twoja sprawa że ich nie chcesz czy nie lubisz ale dla niektórych rodzina to normalna i piekna sprawa wiec przestan gadac takie rzeczy bo niedobrze sie robi

Gość samotna mamuska
chudzielec ja bylam w ciazy i niejednokrotnie w upale zle sie czulam w 8 miesiacu ciazy. Wolalam stac gdzie mi wiatr wial w twarz ale nie prosic sie gowniarstwa o miejsce!! to upokarzajace prosic sie takich o miejsce. Ale sie nie dowiesz poki nie bedziesz musial

"ale dlaczego blagac, po prostu podejsc i poprosic o miejsce" po prostu to ty rusz swoje dupsko i ustąp starszemu miejsce idioto!

Ja sama jestem osoba niepelnosprawna. Co prawda nie jezdze na wozku no ale mniejsza z tym. Przyczyny niepelnosprawnosci sa rozne. :(. Kiedys wsiadlam z moja babunia do autobusu. \\Wszystko pozajmowane w wiekszosc przez mlodziez. Moja babcia niestety ma swoje lata swoje przezyla i wiem ze to dla Niej ulga usiasc nawet jak mowi ze nie trzeba. Stoimy czekamy. Nagla z siedzenia zrywa sie autentyczny dres lysy wydziarany i nawija. Niech se babcia klapnie co ma babcia stac wzial ja za reke podprowadzil na miejsce. \\usiadl obok i nawijka ze do kumpla jedzie a znim na impreze jakas laske dorwac ale on woli starsze i czy moja babcia jest wolna :D. Myslalam ze ze smiechu umre Dres nawijal rowno ja myslalam zxe ze smichu padne. :D. a ze babcia moja jest zajefajna slucha nawet Peji to jazda byla :). Wysiadl z nami w srodmiesciu babci siatke do samej klatki poniosl cmoknal babcie w prawice do mnie powiedzial zem fajna laska i sie zawinal. :D. Bylam jak ogluszona :Dw

Gość gienowefa
chudzielec oj argumenty sie skonczyly i pokazujesz jak ynetlygentny jestes ale inaczej

tipsiary sa fajne na jeden raz dla takiego buraka jak ty.

jestem załamana mam28 lat i jestem przerażona tym co się dzieje....jak tu wychowywać swoje dzieci????swiat schodzi na psy

Gość anonietkatka
wszystkie jest w dwie strony, zawsze znajdzie się młoda osoba która nie ustąpi babci która naprawdę źle wygląda, ale potrafią się znaleźć i tacy staruszkowie że jak ich słychać w autobusie to krew zalewa wracam sobie kiedyś autobusem z koleżanką, siadłyśmy na samiutkich z przodu miejscach w autobusie, za nami trzy rzędy siedzeń pustych, przystanek dalej niż my wsiadłyśmy weszła do autobusu babcia załadowana reklamówkami, nie wiem co ona sobei ubzdurała ale stanęła koło mnie z tymi reklamówkami i zaczyna się rozpychać, po 5minutach zaczęła gadkę jaka to młodzież niewychowana... a ja nie miałam zamiaru jej ustępować miejsca skoro za mną było sposo siedzień wolnych, wyobraźcie sobie że jak wysiadłam z autobusu ona od razu czmych na moje miejsce

tak pros 10razy dziennie. kretyn

Gość samotna mamuska
witaj w klubie;)

żal mi tylko mojego dziadka który jest skazany na łaskę takich gówniarzy....

a nie pomyslałas czemu chciała tam usiąsc?

to oczywiascie do anonietatki

ja ci powiem czemu chciala tam usiasc - bo to zlosliwa stara klempa jest, ma 3 rzedy miejsc wolne, ale nie - pokazac mlodziezy ze jest 'zasrana', sprowadzic do parteru.

Gość samotna mamuska
do zsranej to zalezy od dobrej woli ludzi, gdy jej brakuje to niczego nie zwojujesz . Mozesz wpaja c to co sluszne ale jesli tego nie chca to tego nei zrobia. Smutne ale prawdziwe

Gość anonietkatka
i to nie tylko w autobusach tacy się znajdą kiedyś byłam bardzo chora, na nogach nie mogłam ustać i była bardzo wielka kolejka do lekarza i pielęgniarka poszła do lekarki po czym jak wyszła powiedziała, żebym weszła bez kolejki bo widziała, że nie daję rady nawet siedzieć, na co w niebogłosy dwoje staruszków się odezwało że co ja sobie myślę (jakbym się sama o to prosiła), że mi jest to samo co im to żebym sobie czekała, oczywiście oni wyglądali na okaz zdrowia, mieli siłę łazić po całej przychodni i wdawać się w kłótnie z innymi :/

samotna ale mi się serce kraja jak to widze, mam ochotę im to wykrzyczeć ale czy to cos da???

Gość anonietkatka
a czemu niby chciała dokładnie tam usiąść? nie miałaby nawet gdzie tych swoich reklamówek położyć bo zaraz przy naszych nogach zaczynały się schodki autobusu i była tylko barierka, a za nami dwa miejsca z największą wolną przestrzenią gdzie można sobie reklamówki położyć i w razie hamowania napewno nic z nich nie wyleci

Gość niekulturna
chciala tam usiąś bo "to jej stałe miejsce" starsi ludzie czasem sie robia jak dzieci, ale dzieciom też ze wszystkim sie nie ustepouje

Gość samotna mamuska
przyznam jedno, ze czasem z niektorymi starszymi nie da sie wytrzymac. przypomniala mi sie historia mojej kumpeli, ktora bedac w ciazy zaawansowanej juz takze w upal szla do kardiologa. lekarz dal rpzykazanie ze nastepna wizyta ma byc jako 1. Byla tam starsza babcia. Gdy ja zobaczyla ze pierwsza wchodzi od razu darla gembe na caly korytarz. To smutne ale satarsi ludzie tez nie maja wspolczucia dla tych ktorzy potrzebuja tego bardzoiej. Bo dziecko i mama z chorym serxcem to chyba naprawde powazna sprawa