Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perrito

Ustępujecie miejsa babciom w tramwajach i autobusach?

Polecane posty

Gość Eduardo de Farba
Malo, ze chwala sie nieustepowaniem miejsca w srodkach komunikacji miejskiej. Niektorzy wszem i wobec chwala sie, ze maja dys, cokolwiek to jest. Wpierdziel sie za takie cos nalezy.

Gość samotna mamuska
mam nadzieje, ze kiedys Ci ktorzy dumni sa z nieustepowania miejsca bedw tak samo potraktowani tylko po to aby dowiedziec sie jak to ejst!!!!

Gość do zsranej młodzieży
wiecie co?ten swiat schodzi na psy a wy sie do tego przyczyniacie!!! sami bedziecie kiedys starzy i chorzy i zoabczycie jak to się super wtedy stoi w jadącym autobusie... jak was wogole rodzice wychowują???przeciez to sie w glowie nie miesci...

ale co sie dziwic...teraz 14latki uprawiaja seks bo wstydzą się być dziwicami wiec o czym my tu mowimy:(

Gość samotna mamuska
moze nie zwalajmy to na rodzicow. Bo zazwyczaj gowniarstwo przejmuje wszystko z podworka. Rodzice moga wpajac pewne zasady swym pociechom jednak ze one i tak zrobia swoje!!!

samotna mauska a kto ma ich wychowywac jak nie rodzice??mnie poszanowania dla starszych nauczyła mama i ona zawsze podpowiadała mi w tramwaju ze muszę ustąpić komus miejsce kto je bardziej potrzebuje....tak mi zostało do dziś i tak będe wychowywać moje dziecko

Gość co za chamstwo
o przepraszam ale ja nie jestem dumna z siebie kiedy nie ustapie miejsca starszej osobie ale juz nie raz przekonalam sie na wlasnej skorze o znieczulicy w tym kraju i to rowniez dotyczy starszych jestem w 7 m-cu ciazy a ustapiono mi moze ze 2 razy i mimo,ze sie mecze i sapie i stekam to nie stoje nachalnie i nie wisze nad kims albo nie klade na nim swojego brzucha zeby pokazac"patrzcie jestem ciezarna i mi sie nalezy" dlatego tak mnie denerwuje jak sie dosłownie KŁADĄ na mnie starsi ludzie, no takiego bezczelnego zachowania to poprostu nie zdzierze

"jestem w 7 m-cu ciazy a ustapiono mi moze ze 2 razy i mimo,ze sie mecze i sapie i stekam to nie stoje nachalnie i nie wisze nad kims albo nie klade na nim swojego brzucha zeby pokazac"patrzcie jestem ciezarna i mi sie nalezy" dlatego tak mnie denerwuje jak sie dosłownie KŁADĄ na mnie starsi ludzie, no takiego bezczelnego zachowania to poprostu nie zdzierze" wiesz co???dokłądnie wiesz już jak czują się ludzie starsi ktorym TY i inni z was nie chcą ustępować.Ciąża wyobrax sobie to niejednokrotnie NIC w porównaniu z tym co czuje schorowany stary człowiek......ciesze się ze teraz ciebie to spotkało....

Gość samotna mamuska
do zasranej....tak oczywiscie moja mama robila tak samo gdy bylam mlodsza, mala. Ale co innego sie ma jazda z mamami a co innego z kumpelami, kumplami......tu zaczyna sie wielka pokazowa i luzactwo. Kto cche bedzie ustepowal czynauczy go tego mama czy tez nie i tak ejst w druga strone. W koncu kazdy ma swoj rozum i nie lubi gdy jest mu narzucana wola. Ja ustepuje bo tak trzeba, potrtafie zrozumiec osoby , ktore musza usiac ale nie wszyscy potrafia zrozumiec lub teog nie chca

samotna mamuśk co ty opowiadasz??czy chodziłam do podsatowki czy liceum jak jechało się z kolezankami czy kolegami z klasy każda /y z nas wstawała...teraz niesetty wygląda to widać inaczej.

Gość samotna mamuska
ja w ciazy nie pokazywalam swego brzucha wypinajac komus przed nosem chociaz nieraz bylo mi slabo bo akurat zaawansowana ciaza przypadla na najwieksze upaly , musialam sobie radzic jakos wychylac glowe na wiatr przez okno . To mnie i tak nie zrazilo do ustepowania miejsca. Cio najlepsze, ze jak juz ktos ustapil to byly to wlasnie starsze osoby!!!!

Gość samotna mamuska
do zasrane....dlkatego mowie i czytaj ze zrozumieniem, ze kazdy jest inny. Ty czujesz taka potrzebe, chamska nie ejstes, i zapewne nawet mama nie musialaby Cie uczyc abys wiedziala ze jest to wlasciwe zachowanie!!!!!

bo czasy sa inne. za twoich czasow mlodziez miala szkole albo studia i tyle. a teraz bardzo duzo mlodziezy studiuje zaocznie a codziennie zapierdala po 8h dziennie. czesto sa na nogach 12-14 godzin dziennie, a stara prukwa tylko do kosciola i do sklepu i co ze niby jej sie bardziej nalezy miejsce? zreszta - zaplacilem za bilet, jest wolne miejsce to siadam. a reszta mnie malo obchodzi.

Gość co za chamstwo
przeciez napisalam,ze ustepuje ale tylko tym co naprawde tego potrzebuja a w mojej terazniejszej sytuacji sama potrzebuje czasem odpoczac ale oczywiscie nikt tego nie rozumie i nos w szybe to co sie dziwic ,ze mlodziez ma takie podejscie? nie masz sie z czego cieszyc bo tyle co ja przeszlam w tej ciazy to malo ktora scierpiala w swoim zyciu i nie wyolbrzymiam wcale

naprawde w szoku jestem czym wy się ludzie przechwalacie??ale przyjdzie czas ze sami bedziecie starzy i schorowania....

Gość samotna mamuska
inni maja to gdzies dla nich wazna jest wygoda i nie zastanawiaja sie nad tym jak to ebdzie gdy oni beda potrzebowali chwili odsapniecia i bezpieczenstwa. Place za jazde a nie za miejsce w srodkach komunikacji wiec dobre wychowanie i wlasna wola dobra jest jak najbardzioej wskazane. Takie zachowania rodza kolejne zachowania. Nikt Wam na starosc nie ebdzie ustepowal miejsc bo sami nauczyliscie dzieci tego wlasnie

chudzielac wysoki wspolczuje twojej przyszlej zonie...juz teraz jej bardzo wspolczuje!!!

dobrze dobrze, tylko dlaczego te prukwy z siatami urzadzaja sobie bieg na 10 metrow jak tylko autobus podjedzie i sile maja sie rozpychac miedzy ludzmi, a postac to nie łaska? jak widze schorowana, niedołężną, z laską to zawsze ustepuje!!

skad maja siłe??bo wiedza ze taka zasrana młodziez jest teraz i jak się nie pośpieszą to będą jechac na stojąco...glupi jestes i tyle ci moge powiedziec kto cie wychowywał???chyba podwórko!

Gość samotna mamuska
ale to jest chec tej mlodziezy ze pracuje i studiuje. Notabene na studiach zajeciach sie siedzi wiec nie ma w tym nic meczacego. To oni wybieraja i taki naklad obowiazkow nie ejst niczym wielkim dla nich. Starszy czlowiek nie moze wybierac on poprostu ejst stary!! myslisz ze nie wolalby byc mlody i stac!!

Ja mam schorowana babcie ktora w wieku 73 lat miala zlamany kregoslup. Teraz ma 76 cudem chodzi. Staram sie zawsze ustepowac. Niekiedy otrzymje w podziece mile slowa usmiechy itp. I to mnie naprawde cieszy.\\czesto chcialam ustapic miejsca staruszce lub dziadziusiowi a Oni siedz dziecino ja postoje bo cos tam i tu usmiech lub mila historyjka. :) Czesto tez zdzarzalo sie ze ustapilam miejsca jakiejs babie lub dziadziusiowi a w zamian nic totalnie tylko przedarcie sie na miejsce z mina wladcy swiata. Kiedys bylam w awie, jechalam metrem w godzinach szczytu. Miejsca ani jednego zeby usiasc ( ale ja siedzialam ) mialam szczescie. :). No i wsiadla taka staruszeczka chudziutka drobniutka,serce mi sie scisnelo. Poczekalam kilka sekund rozejrzalam sie. Nic siedza ludzie mlodzi w wiekszosci patrza na \\nia jak na powierze. Zla krew mnie zalala. Skoczylam na rowne nogi wzielam babcie pod reke zaprowadzilam na miejsce, :) Autentycznie lzy jej polecialy a ja czulam sie co najmniej dziwnie. A pozostali ludzie w metrze patrzyli na mnie jak na kosmitke.

Gość samotna mamuska
jezdze dziennie do pracy i nigdynie widzialam starszej pani lub pana biegnacego z siatami. To ogromne wyolbrzymienie!! naciagane jak nie weim co. Sama majac siaty nie biegne tylko czeka na nastepny. Juz nie weicie jakie bzdety wypisywac!!!

pieprzysz bzdury po prostu. wszystko zalezy od czlowieka. powtarzam: NA SZACUNEK NALEZY SOBIE ZAPRACOWAC. nie uwazam zeby szacunek nalezal sie z powodu WIEKU!!!!!!!! to chore!!

amoze pojechala do supermartketu i wali z tymi siatami bo chce zaoszczedzic na leki tumanie!!!!nie pomyslales o tym głabie???

chudzielec wysoki niedobrze mi sie robi jak czytam co piszesz...skad sie biora tacy ludzie??