Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perrito

Ustępujecie miejsa babciom w tramwajach i autobusach?

Polecane posty

Gość anonietkatka
zawsze ustępuję miejsca jak nie ma już żadnego wolnego, ale nie znoszę ludzi którzy uważają, że właśnie należy im się to miejsce a nie inne, zwłaszcza wtedy gdy wcale dla nich nie jest ono najlepsze bo wiadomo, że jakby weszła np mama z wózkiem a ja bym siedziała tuż przy miejscu gdzie wózki się stawia to bym przesiadła się ale takie ubzduranie sobie że chce się siedzieć tu i nigdzie indziej to przesada

no widzisz 'samotna mamuska', wychodzi na to ze moje slowa sa madre, bo po prostu wszystko zalezy od ludzi. to nie jest wszystko takie proste ze 'starzy sa git' a 'mlodziez to pojebana jest i powystrzelac wszystkich' bo gdyby tak bylo to by przyszedl jakis faszysta, powystrzelal i bylby spokoj ;-) swiat jest troche bardziej skomplikowany niz wam sie wydaje.

Gość anonietkatka
przypomniała mi się jeszcze jedna historią, którą opowiadała mi przyjaciółka, jej siostra (wtedy w zaawansowanej ciąży) siedziałą w autobusie, w trakcie jazdy stanął koło niej starszy pan(nie jakiś specjalnie stary) i zaczął się rozpychać, po chwili zaczął na głos wyrażać się, jaka to ona jest niewychowana, po czym ona wstała pokazała mu tabliczkę że to miejsce jest dla kobiet w ciąży/albo z dziećmi to on się wydarł że w takim razie po co ona tam siedzi, dopiero jak palcem pokazała mu swój brzuch to facet coś odburknął niemiłego i sobie poszedł

Gość samotna mamuska
nie mowie , ze nie dre czasem gemby na starszych ludzi ktorzy sa chamscy. Bo ejsli ktos ejst chamski to ejst tezodplacam tym samym nie patrzac szczerze mowiac na wiek bo mi tak czy inaczej szacunek tez sie nalezy. jednakze w srodkach komunikacji meijsckiej zawsze ustapie

Gość podwójna szczesliwa mama
wszystko zalezy od sytuacji a babcia z siatkami wiadomo ze chce usiasc blizej drzwi bo łatwiej jej wysiąsc a jesli dale jest wolne to osoba mloda moze sie przesiasc prawda?

Gość ala7675765
chudzielec ma racje, wystarczy poprosic. przeciez niegdy nie wiadomo czy siedzaca mloda osoba jest zdrowa, moze ma chora noge, kregoslup, jest w ciazy czy po prostu zle sie czuje i tez nie moze stac. ja jestem w ciazy, siedze sobie ostatniuo w autobusie a ze zima , gruba kurtka to brzucha nie widac i wsiadly 2 stere baby i od wejscia komentarz bo sie nie zerwalam zeby im ustapic. nie wdawalam sie w dyskusje a brzucha tez nie mam obowiazku im prezentowac. IM SIE NALEZY a wszyscy mlodzi z zalozenia sa zdrowi

ja tez podchodzilam sceptycznie do starych babek w autobusach. ale jak bylam w ciazy i jezdzilam jeszcze w 8 miesiacu do pracy tramwajem, to wlasnie tylko one ustepowaly mi miejsca. NIGDY nie ustapil mi miejsca facet, tylko wlasnie stare stetryczale babcie. prosze nie wpisywac chamskich tekstow, ze jak zrobilam sobie bachora to powinnam stac, bo to jest ponizej jakiejkolwiek krytyki

Gość fanka ankaaa
czasem wystarczy ze dziewczyna ma okres i ledwo co zyje

Gość anonietkatka
dlatego nie wolno wszystkich wrzucać do jednego worka, są młodzi zdrowi którzy specjalnie nie ustępują miejsca, a są starsi którzy domagają się niewiadomo czego i jeszcze w bezczelny sposób chcą to dostać... zarówno pierwszych jak i drugich nie trawię

chudzielec dwa metry dalej schorowana staruszka z torbami? nie wiem ale ja bym po łbie tymi torbami walila zeby przejsc. nie mówie że osoby mlode sa zdrowe ale potencjalnie w busie jest więcej zdrowych i ktos może ustapic. bo jak osoba starsza poprosi akurat ta chora osobe to ona z załozenia wstanie i i tak zle. wiec moze zdrowe młode osoby z zalozenia powinny wstac prawda?

Gość do tej fanka anka
fankaaaa ankaaa a pomysllas jak czuje się 70 letnia kobieta ktora np wychowała 5 dzieci, pracowała cięzko na roli do tego jest schorowana?????? chyba jednak ten okres to nie jest powod zeby jej nie ustąpić

Gość anonietkatka
ale to fakt że niektórym starszym wydaje się, że skoro ktoś jest młody to jest okazem zdrowia, chorować czy źle czuć ma się prawo każdy i skoro ktoś mimo tego, że widzi starszą osobę nie ustępuje miejsca to po co Ci starsi o tym gadają? jakby ta osoba chciała im ustąpić to by im ustąpiła... i niezależnie od tego czy sama źle się czuje czy po prostu się jej wstać nie chce... a potem czasem takiego zrzędzenia to nikt w autobusie już nie chce słyszeć :/

'podwojna mama' to szkoda ze na mnie nie trafilas, bo jak bys mnie walila tymi 7-kilowymi siatami to moze bys mi reke zlamala. a wtedy na policje, sprawa w sadzie o spowodowanie uszczerbku na zdrowiu i mialbym kase na wakacje :-) pozdro :) MYSL troche kobieto.

Gość anonietkatka
a skąd wiesz jak czują się niektóre dzewczyny jak mają okres? ja w liceum miałam takie miesiączki, że czasem po podłodze w bólu się zwijałam bo mnie nagle tak dopadło :/

Nie przeczytałam poprzednich postów, ale moj syn za miesiąc ma poważną operację kręgosłupa- jest studentem. Wiem czym jest wzrok takiej pani, i czym jest ból młodej osoby. za bilet każdy płaci tyle samo. Chory, aby usiąść nieraz podąża na wcześniejszy przystanek. Mój syn wolał stać, mimo bólu, czasem spojrzenie jest gorsze niż ból, a babcie- różnie- nieraz mocniejsze niż wół, ale miejsce się należy

3, wlasnie dlatego walcz o swoje! niech se taka stara klempa postoi, rozumiem jak naprawde chora, ale nikomu nic z samego wieku (poza emerytura) sie nie nalezy, takie zycie. pozdrawiam!

Gość do zsranej młodzieży
mozecie tu wypisywać kolejne przypadki z którymi sie spotakaliście....... Ale WASZYM OBOWIAZKIM JEST USTEPOWANIE OSOPBOM STARSZYM!!!I kropka

inezz własnie i to jest straszne. chociaz sa i takie babcie ktore skomentuja ciąze zwłaszcza jesli cięzarna młodo wyglada. ja wyglądam na 5lat mniej niz mam i od zawsze słysze komentarz typu pusciła sie jako gówniara to niech se radzi ale nie mam zalu bo wiem jak jest i nie obchodzi mnie to. mam szacunek do starszych nawet jesli sa zgorzkniali bo w dzisiejszym swiecie nie ma co sie dziwic ze tacy sa

Gość fanka ankaaa
widac nigdy nie miałas albo miales okresu. Moja kolezanka tez zawsze dobrze sie czuła, pewnego razu poszła do kosciola zaczeła sie zle czuć siadal na schodach i nawet nie miaal siły sie podniesc. LUdzie patrzyli na nia jakby byla anrkomanka. Na szczescie ktos ja odwiozł. Widocznie nie wiesz jak to jest kiedy po kolejnej tabletce bol nie przechodzi, i kiedy z bolu wymiotujesz.

'do zsranej młodzieży' uzurpujesz sobie prawo do stanowienia jakiegos guru? a wal sie z tymi swoimi teoriami, nie ustepuje i ustepowac nie bede, jesli nie poprosi! i koniec! K R O P K A

Gość fanka ankaaa
moj znajomy ma 30 lat a osattnio jak kupowal piwo to kazali mu dowod pokazac wiec z wiekiem bywa roznie.

odważna daltego niech wstają osoby które nie maja akurat "okresu" lub nie sa po operacji kregoslupa!!! ale oni wola sobie wygodnie siedziec wiec koło się zamyka...

Gość fanka ankaaa
jezeli zle sie czuje nei wstaje, proste co mam wstac a potem jak zachamuje to sie przewrocic i cos zlamac? Na szczescie w moim miescie nei ma tramwajów wiec i nei mam takich proboemów

chudzilec juz ci powiedzilam jestes dnem i nie masz sie czym chwalic