Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kafeteryjka008

CZy to prawda że..

Polecane posty

Proszę odpowiedzcie mi na to pytanie: CZy to prawda że jeśli się dotanie miesiączkę to już się nie urośnie?? Dzisai dostałam okres i się boję że już nie urosnę mam 14 lat i 152 cm. wzrostu Prosze odpowiedzcie na to pytanie z góry bardzo dziękuję.

Gość wwwwwwwwwwwww
bzdura??:>

Gość ja rw
a ile mają twoi rodzice/?

Gość ja rw
jesli twoja mama ma więcej niz 152 to urosniesz na pewno!

Gość saaabinaaa
To nieprawda hehe Ja dostałam jak miałam 13 teraz już 20 i urosłam bardzo dużo hehe Nie martw się urośniesz ;)

Gość Pekka
Hello! nie wiem kto naopowiadał Ci takich głupot o tym że nie urośniesz!ja byłam bardzo młoda jak dostałam pierwszy okres i urosłam!Nie martw się napewno urośniesz,jestes bardzo młoda i nie masz się czym martwić :)

Dziękuję bardzo że wyprowadziłyście mnie z błędu A mam jeszcze pytanie: Ile bedzie trwać pierwsza miesiączk a i ile będą trwać nastepne??

Gość saaabinaaa
To już sprawa indiwidualna... Inne mają 3,4 dni inni 7... ale zazwyczaj najdłużej 7 dni

Mam jeszcze pytanie mianowicie to że założyłam na wieczór jak kładłam się spać czystą wkładkę i jak wstałam rano była czysta czy to normalne??

Gość prawda i cała prawda
rośnie się do momentu kostnienia koścca czyli około 21 roku życia.... skoro okres dostaje się miedzy 14 a 15 rokiem życia to znasz odpowiedź, ja w wieku lat 15 miałam już obecny wzrost czyli 170 cm

DZisiaj skończył mi się okres (naszczęście) a dostałam go 1 grudnia więc trwał 3 dni Mozecie mi oszacować kiedy dostanę następny?? Nie chcę go mieć w czasie świąt ;(

Gość bzdura ja dostalam okres w
wieku 14 lat i mialam wtedy 170 cm, teraz mam 29 lat i 177 cm, takze sama widzisz, ze jeszcze sporo uroslam. Nie martw sie, ty tez urosniesz.

Co do twojego drugiego pytania to niestety, ale jeszcze za wczesnie u ciebie zeby moc obliczyc dlugosc cykli (ilosc dni od okresu, do okresu), poniewaz dopiero zaczelas miesiaczkowac, okres u ciebie moze byc nieregularny i potrzebujesz czasu, aby sie "uregulowac". Przyjmuje sie, ze cykle zdrowej kobiety wynosza miedzy 28, a 30 dni, ale roznie to jest, jednak mysle, ze nie masz sie czego bac i na Swieta nie bedziesz miala. Trzymaj sie.

Ale to na 100% nie będe mieć miesiaczki na święta?? No bo Wigilia już za 20 dni i tak obliczylam ze za 20 dni bede mieć. Jeżeli na pewno nie będe miała to się baedzo cieszę ;)

Na 100% bigdy nie wiadomo, ale tak na 99% mysle, ze nie bedziesz miala :)

Pierwszy dzien miesiaczki to pierwszy dzien cyklu, dodaj do tego 28-29 dni i juz bedziesz miala przypuszczalna date kolejnej. Kiedy dokladnie dostalas miesiaczke?

Sorki, dopiero zauwazylam, ze napisalas w pierwszym poscie. Wiec dostalas 1 grudnia i to byl 1 dzien twojego cyklu, przyjmujac, ze twoj cykl bedzie mial 28-29 dni, kolejna dostaniesz 29 lub 30 grudnia.

tak, liczy sie od pierwszego dnia ostatniego krwawienia.b

..Bo już się pogubiłam... Cykl to jest przerwa pomiędzy miesiaczkami no i ten cykl się liczy od dnia ostatniego krwawienia czy od dnia pierwszego krwawienia Bo raz napisałaś tak a raz tak

i nastepne pytanko.. CZy pierwsze miesiączki mogą być tak nieregularne do tego stopnia że założmy że dzisiaj mi sie skończyła miesiaczka i będzie znowu np. za tydzień??

Gość tak moze tak byc

Gość Pollaa
Ten kto Ci tak powiedział to mówi brednie;/Pamiętaj rośniesz do 18 roku życia;)Na pewno urośniesz