Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość max astor

Histerie dwulatka-jak opanować???

Polecane posty

Gość max astor

Córka ma dwa latka. Miewała już histerie, ale powiedzmy chwilowe epizody. od kilku dni ma napady ryku, szczególnie wieczorem jak ma iść spać. do tej pory nie było z tym problemu, kapiel, do łóżka,po 5 minutach zasypiała. Teraz potrafi wyć 2 godziny i nie idzie jej uspokoic. Zaczyna też trenować to w ciągu dnia, jak cos nie jest po jej mysli. Juz nie mam siły, jak ją opanować. Pomóżcie.

Nie będę oryginalna- ignoruj. Po prostu. Nic innego nie działa. Ja już to przerabiałam i nic innego nie pomogło. Jak sie na chwilę uspokoi to jej powiedz, że nie będziesz na nią zwracać uwagi kiedy tak się zachowuje.

ja moją pannę ( 19 m-cy) sadzam w takiej sytuacji na podłodze i mówię żeby przyszła do mnie kiedy się uspokoi i wychodzę do drugiego pokoju lub kuchni. Ona za chwilę przychodzi skruszona a ja jej tłumaczę że nie wolno tak się zachowywać.

ostatnio wieczorem tak mialam z moim synkiem ma 2 latai 3 m-ce, ryk taki ze nikt w domu nie mogl isc spac i co chwile mu chodzilo o co innego najpierw zeby tatus przyszedl,potem babcia potem zeby swiatlo zaswiecic,potem zeby drzwi otworzyc do pokoju,potem mnie na siku bral zeby,m mu pozwolila zejsc z lozka i siedziec na nocniku ale nie sikal itd itd itp itp ale ja sie zawzielam i postanowilam ze bede tam siedziec przy nim i czekac az przestanie,nie odzywalam sie,ani nawet nie patrzylam w jego strone tylko siedzialam i myslalam ze padnie ze zmeczenia i z ryku az tu po jakiejs godzinie sie uspokoil poprosil zebym sie polozyla obok przytulil i poszedl spac

chyba przyjol do wiadomosci ze wygralam i ze nic nie wskura i histerie narazie od kilku tygodni sie nie powtorzyly