Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maskopatol

dzis uczen przyniosl mi podpisana uwagę...

Polecane posty

nie... to nie żart... 'urzędowo' było wzięte w cudzysłowie... jeśli nie zauważyłaś... chodziło mi zatem o coś w stylu 'oficjalnie'

Gość wieczny student
popieram cię jussa.

Gość moze ma dysortografie
i wez tu wyslij dzieciaka do szkoly. niedobrze mi sie robi jak slucham takie "wyksztalcone" nauczycielki z wielkimi ambicjami. ledwo skonczylo to studia a jakie to madre

mam nieodparte wrazenei, ze to i tak caly czas pisze ejdna i ta sama osoba :P zalosc i smuek podsumaowując: TAKICH błędów sie nie robi

masz wiele blednych wyobrazen...w szczegolnosci co do swojej osoby

mnie tam autorka nie dręczy... przecież nie zmusza nikogo, żeby z nią o tym rozmawiał... heh... ...a najlepiej, żeby nauczyciele w ogóle niczego nie wymagali i stawiali każdemu z góry do dołu same 5 za to, że się w ogóle dziecko raczyło pofatygowac do szkoły na lekcje :D🖐️

Gość jeszcze raz w takim razie
cukierasekk błahahahahaha rozwaliłyście mnie tam pisze wsiąść - np. do autobusu...... taka zwykła literówka sprawiająca, że zdanie jest bez sensu. Ale komu ja to pisze, toż tu same polonistki siedzą ile Ty masz dziecko lat? bo może powinnam przymknąć oko na Twoją polszczyznę.. "tam pisze" powiadasz... powinno być "jest napisane" do słownika ortograficznego i zasad gramatyki won!!!

mnie tam autorka nie dręczy... przecież nie zmusza nikogo, żeby z nią o tym rozmawiał... heh... no to po co wypisuje o tym na kafe?

...i powinno byc 'jak słucham TAKICH wykształconych nauczycielek' :P dopełniacz, nie biernik :P;)

masz wiele blednych wyobrazen...w szczegolnosci co do swojej osoby skad wiesz? nie przypominam sobie, zebym przedstawiła chociaz jedno narazie, nie bede dyskutowała z .... no co tu owijac w bawelne... debilami.

Gość jussaa
może ku przestrodze dla innych matek,żeby nie robiły z siebie kretynek w ochach nauczycieli.I dysortografia wcale nie jest wymówka,szczególnie jak ktoś wie że ją ma-istnieje coś takiego jak słownik!

bo są tacy, którzy mają ochotę przeczytac i ich to nie dręczy- np. ja mam ochotę i mnie nie dręczy :D a co do tego 'tam pisze' i 'jest napisane' to jest to bardzo często popełniany błąd w mowie potocznej, nieoficjalnej, więc już tak nie razi- zapytaj prof. Miodka ;)

Gość jussaa
sorry za literówki,leże chora w łóżku z laptopem na sobie:)

Dysortografia - specyficzne zaburzenie w nauce pisania, objawiające się popełnianiem błędów ortograficznych pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Dysortografia może być korygowana, jednak całkowite ustąpienie objawów występuje bardzo rzadko. dotarlo czy mam ci przetlumaczyc na polski pani nauczycielko pomaranczko

ale nadal jest to błąd, więc razi. tak samo Miodek wypowiedział się nt. "poszłem", jakoby miała już nie razić... Ciebie też nie razi "poszłem"? bo mnie tak, zresztą tak samo jak użwyanie strony czynnej, kiedy możn atylko użyć biernej.

Maskopatol - Takie obrzydliwe próchna powinno sie wywalać ze szkoły descyplinarnie. Wielka pANI nauczycielka .. Nie bądź śmieszna k...ludzie żałośni jestescie, jakby autorka topiku zrobila tutaj taki blad w swoim poscie, bez znaczenia czego by dotyczyl to jad kapał by z monitora, a tak...wielkie obrończynie moralności :O pewnie same tak piszecie to i żal dupe sciska, ze można sie z tego posmiać... a ja uważam, ze jak już coś sie podpisuje, coś co przekazujemy dalej to do jasnej cholery należy przestrzegac pewnych reguł !!! ja znam ludzi tylko po podstawówce, ale jak coś wypełniają to staraja sie sprawdzić czy przypadkiem nie zrobili blędu, a szkoda ze jeszcze we wlasnym nazwisku tego bledu nie zrobila !!! i jeszcze jedno... wyraz "poniósł" jest jednym z podstawowych czasowników, więc chyba należy znać, bo nawet jeśli kobieta skończyla tylko podstawówkę to tam tego przecież właśnie uczą !!!

oczywiście ta wypowiedz to cytat, nie jest to mojego autorstwa, bo wstydzilabym sie cos takiego napisac :O " Maskopatol - Takie obrzydliwe próchna powinno sie wywalać ze szkoły descyplinarnie. Wielka pANI nauczycielka .. Nie bądź śmieszna"

Gość fdsfs
jakbym ja popełniła taki błąd, to bym sie spaliła ze wstydu bo wstydem jest taki błąd u dorosłej osoby:O

Gość wydaje mi się że sam uczeń
sobie to napisał :D

Gość lospierdolos
umarlabym ze wstydu :o jak nie wie jak sie pisze dane slowo to niech do slownika zerknie :o

jeszcze raz- owszem... razi, ale nie jest to błąd tak 'typowo rażący' i atakujący gałki oczne :P

Gość jussaa
jest

"Dysortografia - specyficzne zaburzenie w nauce pisania, objawiające się popełnianiem błędów ortograficznych pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Dysortografia może być korygowana, jednak całkowite ustąpienie objawów występuje bardzo rzadko." jak ktos czyta tylko kafeterie to nie dziwne, ze ma dysortografie... poza tym od kiedy jestescie tacy tolerancyjni na bledy? :O bo ja tu zawsze pod zwykłym przejęzyczeniem widziałam stek wyzwisk, więc już nie badzcie takie świete hipokrytki ! :O

koloratka- moje oczy i uszy są wrażliwe na ignorację poprawnej polszczyzny, choć nie jestem polonistką a finansiską. Mimo to potrafię się poprawnie wyrażać w swoim ojczystym języku.

Gość glupiana uczycielka
sweet ta sama regulka jest wyzej. poczytaj zanim cos napiszesz

Gość ówaga
dlaczego nie rozómiecie rze jak ktoś ma dysortografie to jest taka horoba i fcale nie mósi sie starac pisac dobże i kożystać ze słownika!!