Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta marta marta

Ktora robila pomysl na soczystego kurczaka?

Polecane posty

Gość marta marta marta

warto?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Robiłam i z czosnkiem i z papryką. Nie warto! Lepiej kupić udka,natrzeć samemu przyprawami i włożyć do rękawa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marta marta marta
Nie żartuj kupiłam kilka paczek na impreze :(( aaaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja zawsze piekę w rękawach (tych workach) :) Kupiłam tą mieszankę bo liczyłam na coś ekstra.Nam akurat nie smakowało.Ale to kwestia smaku :) Dlatego nie panikuj :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marta marta marta
Wiesz co panikuje bo wszystko co zaplanowałam zrobić będzie robione pierwszy raz i jak wszystko bedzie do du..y to sie załamie :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jojojojjj
niema co panikować- wyjdzie Ci ok - myśle że będzie smakować itd ale na przyszłość dobra rada i zdrowiej to kupić rękaw - wrzucić przyprawy i gotowe- taniej i zdrowiej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maaaaaaagda
Czegoś nie rozumiem - ja natartego przyprawami kurczaka wrzucam do naczynia żaroodpornego i zamykam na czas pieczenia. Odkrywam na sam koniec, żeby lekko zapiec skórkę. To chyba wychodzi na to samo, co w takim rękawie, prawda?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rękaw jest bez tluszczu...
;;;

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maaaaaaagda
no jak bez tłuszczu? zawiązujesz tego kurczaka w ten rękaw, więc ten tłuszczyk sobie w środku chlupoce;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak dla mnie mogą się schować wszystkie rękawy i naczynia żaroodporne, ruszty i te sprawy odkąd robię kurczaka na butelce. Tak pysznego i soczystego kurczaka nie idzie zrobić w żaden inny sposób. A pomysł nie jest trudny...po prostu kurczaka natartego marynatą nabijamy na szklaną butelkę, ja mam taką po śmietanie z czasów PRL ;), pilnuję jej jak oka w głowie ale równie dobra jest butelka z dużego soku Kubusia itp. Noi do tej butelki najpierw wlewamy wodę,mniej więcej do połowy i nabijamy na taką butelkę kurczaka. Woda sprawia, że solidnie stoi a do tego uwalnia się w czasie pieczenia w piekarniku i nawilża nam mięsko od środka:) Takiego kurczaka nabitego układamy na brytfannie, możemy też ją podlać odrobiną wody dla lepszego nawilżenia ;) i fru do piekarnika. Piękny, złocisty i soczysty kurczaczek:) Mniam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość -----m-------
ja mam taki stojak metalowy na ktory nabija sie kurczaka ;), a kiedym mialam naczynie zaroodporne do ktorego tez nalewalo sie wody i nabijalo kurczaka, ale mi peklo, a w sklepach dawno nie widzialam nowego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×